Het klimaatdebat wordt vaak gedomineerd door emotie. Het Zweedse klimaatorakeltje, Greta Thunberg, is daarvan het meest sprekende voorbeeld, zoals uit fragmenten uit bovenstaande video blijkt. Maar de Amerikaanse vrouwelijke presidentskandidaat, Elizabeth Warren, kan er ook wat van!

Greta Thunberg heeft herhaaldelijk gezegd: ‘Luister naar de wetenschap.’ Naast de vele emotionele onzin die dit door klimaatalarmisten misbruikte schepseltje uitkraamt, is dát toch wel een verstandig advies. In de video komen wetenschappers aan het woord die zich al vele tientallen jaren met de klimaat’problematiek’ bezig houden. En zij vertolken toch een andere, nuchterder opvatting. Ja, luister naar de wetenschap!

Vorige week woensdag vond bij het Europees Parlement de presentatie plaats van de Europese klimaatdeclaratie onder voorzitterschap van Guus Berkhout, waarover Climategate.nl eerder rapporteerde. Titel: ‘There is no climate emergency‘.

Een van de discussianten was de Engelse Europarlementariër, Irina von Wiese (Liberal Democrats, London). Ook haar interventie werd gedomineerd door emotie. Zie hier en huiver.

 

Niettemin verklaarde zij zich na afloop van de bijeenkomst bereid mee te willen werken aan het organiseren van een  open debat met specialisten uit beide kampen.

Zou het gezonde verstand dan toch enige terreinwinst hebben geboekt?