Een bijdrage van Reynier Pronk.

De sluiting van de HEM Centrale heeft uitstekend geholpen. Het was de dag erna al een stuk kouder in Nederland.

Nog 2 kolencentrales te gaan en dan hebben we eindelijk weer een elfstedentocht! It giet on! Leve Urgenda! De club die …. (ja wie eigenlijk?) vertegenwoordigt, die waakt over ons welzijn en en passant ons ook nog wel wat zonnepanelen wil aansmeren. De club die denkt dat de atmosfeer bij Zevenaar ophoudt.

Dan hebben we de New Green Deal van Frans Timmermans. Frans, is iets ruimdenkender, want voor hem houdt het klimaat pas op bij de Europese buitengrenzen. Als we nu maar 11 miljard Euro per jaar ophoesten, zijn we zo van alle problemen verlost, toch?

Kijk even naar dit grafiekje.

Bron: Wikipedia.

Wat valt op? Juist de grootste uitstoter is China en groeiend, maar die hoeft voorlopig niet mee te doen, want …. een ontwikkelingsland. Als een land zich in die categorie heeft weten te manoeuvreren, dan hoeft het voorlopig nog niets te doen en krijgt het ook nog geld toe.

Reynier Pronk.

Goed bezig Xi! Je bestuurt de bijna grootste economie ter wereld en dan ook nog op dictatoriale wijze en je wordt vrijgesteld van CO2–reductie, minimaal tot 2030 en ondertussen stijgt je CO2–uitstoot de pan uit en bouw je ook nog eens 1.200 kolencentrales in andere ontwikkelingslanden. En, als klap op de Chinese vuurpijl krijg je ook nog een complimentje van onze Diederik Samsom, omdat je ook nog her en der een paar windmolentjes hebt neergezet!

Als ik Rutte was zorgde ik als de bliksem om ook een ontwikkelingsland te mogen worden. Maar dat gebeurt straks vanzelf, als we onze economie dramatisch gaan verzwakken door zinloze maatregelen.