Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

De Europese Unie (EU) kent geen serieuze interne oppositie. Er is oppositie, maar die is tandeloos, omdat het bestuur van de Unie over veel geld beschikt. En dat is helaas ons geld! Met financiële middelen kan men in de politiek zijn tegenstanders pacificeren. Maar dit soort pacificatie stelt alleen maar de problemen uit. Dit is uiteindelijk ook de reden dat een meerderheid van de Britten de EU wil verlaten.

De EU heeft de recente massamigratie overleefd doordat een deel van de EU weigerde immigranten op te nemen. Polen en Hongarije hebben bijna nul immigranten opgenomen. Maar het probleem verplaatste zich naar Griekenland en Italië. Deze landen kunnen het echt niet meer aan. Dat geldt ook voor de noordelijke en westelijke landen van de EU.

Desalniettemin slaagt de EU er niet in om de buitengrenzen van het Schengengebied effectief te beschermen. Open grenzen kunnen tot de interne uitholling van de EU leiden.

Dit laat zien dat de bizarre empathiewaan van links tot in het oneindige wegkijken, tolereren, gedogen en grenzeloze naïviteit slechts leidt tot chaos waar iedereen, inclusief de immigranten, slechter van wordt.

Er is nog een ander, groter risico voor de EU: het klimaatbeleid. Ook dit kan tot de interne uitholling van de EU leiden. Europees Commissaris Frans Timmermans is belast met het klimaatbeleid. Dat doet hij niet in zijn eentje. Diederik Samsom (oud-PvdA-leider) is zijn kabinetschef. Samsom gaat zich eindelijk met zaken bezighouden waarvoor hij de politiek was ingegaan: de groene revolutie. Die kon hij noch in de PvdA noch in het kabinet-Rutte II (2012-2017) voor elkaar krijgen. Maar nu gaat het gebeuren. Niet Rusland, niet China, maar dit duo gaat het interne verval van de EU in gang zetten.

Vanzelfsprekend luidt deze klimaatwaan het einde van een beschaving in, die van de EU. Zo zijn beschavingen te gronde gegaan door talloze vormen van waan. We hoeven bijvoorbeeld maar te kijken naar de vorige eeuw en de twee vormen van waanzinnig socialisme van toen. Thans omarmt de waan van de EU opnieuw dergelijk socialisme, ditmaal in een ecologisch jasje. Maar links blijft het. Wonderlijk? Nou nee, want het gaat van meet af aan niet om klimaat, maar om anti kapitalisme. Wij kennen immers de vader van het VN-onwetenschappelijke administratiekantoor dat het IPCC heet. Die vader heette Maurice Strong en dit is wat hij beoogde.

Timmermans en Samsom vrezen wel verzet van Oost- en Zuid-Europese landen. Voor Polen, Hongarije en Tsjechië willen ze daarom ‘een rechtvaardig overgangsfonds van 100 miljard euro’. Hier zien we hoe de EU haar eigen mogelijke oppositie omkoopt, nog voordat die oppositie voet aan de grond krijgt. De uitdrukking ‘een rechtvaardig overgangsfonds’ is een typische Samsom-uitdrukking. Vroeger noemde hij dat ‘het eerlijke verhaal’. In dit ‘eerlijke verhaal’ wordt niet vermeld hoeveel subsidie er ook nog aan Zuid-Europese landen moet worden overgemaakt.

…En zij vermelden niet dat dit bedrag van ons burgers wordt afgepakt. Die ecologisten behandelen burgers als melkvee.

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Commissaris Timmermans kwalificeerden hun plan als een ‘groene clusterbom’ van 50 vergaande voorstellen en strategieën: ‘Het zal onze manier van leven, werken, produceren en consumeren veranderen,’ aldus de Volkskrant. Een clusterbom kan alleen in de fantasieën van onbekwame bestuurders niet tot vernietiging leiden. De Chinezen en Russen zijn de lachende autoritaire derden: de Europese democratie heeft geen vijanden nodig. Samsom en Timmermans gaan om ‘het klimaat te redden’ onze democratieën in gevaar brengen. Weer het ‘eerlijke verhaal’ van Samsom-Timmermans: de groene revolutie met groene clusterbom!

Bron.

De burger heeft hier geen stem in het kapittel, maar dient als EU-pinautomaat. Het ware gezicht van klimaat’democratie’

De typisch post moderne linkse rechtvaardiging voor massa-immigratie hier heeft een nieuw, zo mogelijk nog bizarder, argument gevonden: klimaatvluchtelingen!

De linkse partij vindt dat als klimaatvluchtelingen naar Duitsland komen, ze ook direct een Duits (en dus EU-)paspoort moeten krijgen. Ook andere ontwikkelde landen zouden de deur wijd open moeten zetten voor deze groep. De Groenen schatten dat tot 2050 zo’n 140 miljoen mensen ontheemd zullen raken vanwege het klimaat.

Bron.

Knap hoor die ‘nauwkeurige’ schatting. Het zegt alles over de toenemende klimaatwaanzin, nu links steeds vaker tegen de realiteit aanloopt. Ik doel bijvoorbeeld op de mislukte klimaattop van Madrid. Het zal nog wel even duren voor er een einde komt aan de linkse verturving van de klimaatdenkpap. Dan is een het volgende commentaar op de EU-klimaatplannen toch stukken interessanter dan al dat linkse gewauwel:

In short this 100 billion euros contributes nothing to decarbonizing the EU energy system. A few trillion euros might begin to approach the goal. I say approach because it simply can’t be done. The technology does not exist to decarbonize modern civilization. Nor can it be invented, developed and deployed in time to meet these absurd targets. Keep in mind that this is just the usual climate emergency nonsense, which is driven by worthless computer models. The extreme targets are taken from the IPCC’s playbook for keeping future warming under a minuscule 1.5 degrees C (according to the hot computer models). The control freak alarmists have morphed this tiny warming into the threshold of climate catastrophe. There is no scientific basis for this, not even in the hopped up IPCC reports. One and a half degrees of warming, if it actually happened, would never be noticed.

Bron.

Tijd voor meer bezinning en realiteitszin zou ik zeggen. Voor mensen als Naomi Klein en Christiana Figueres is klimaatellende slechts een onwetenschappelijk gelegenheidsargument van de postmoderne ecologisten om onder het mom van natuurbehoud, planeet redden en andere huilerij, de democratie om zeep te helpen en te vervangen door het centraal geleide samenleving, waar ook D66, GroenLinks en Timmermans voor pleiten.

Derhalve blijft van kracht:

Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.

(Overigens ben ik van mening dat de Klimaatwet vernietigd moet worden).