Foto: Geenstijl.

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

De klimaatalarmisten zwermen als hinderlijke wespen om ons heen. Daarbij heeft zich nu geschiedkundige Rutger Bregman gemeld als de zoveelste in het koor der doempredikers. Hij beroept zich op enkele wetenschappers.

Er is een kans dat onze kinderen afscheid moeten nemen van steden als Den Haag en Delft, Rotterdam en Amsterdam, Leiden en Haarlem. Dat zeg ik niet, dat zeggen tal van Nederlandse wetenschappers. Ik sprak er zeven afgelopen zomer en was verbijsterd over hoe openhartig zij spreken over het scenario waarin we grote delen van Nederland moeten opgeven.

Er is een kans, staat er. Wat een nietszeggende vaagheid. Waar is dit op gebaseerd? Ah, hier komt de aap uit de mouw:

Lange tijd werd voor het jaar 2100 een zeespiegelstijging van maximaal 85 centimeter verwacht. Maar in de afgelopen jaren komen de voorspellingen steeds hoger uit. Zelfs als het lukt om de opwarming van de aarde tot 2 graden te beperken, dan nóg lopen we volgens het KNMI risico op een 2 meter hogere zeespiegel in 2100. Als de aarde sterker opwarmt (tot 4 graden in 2100) dan halen we die 2 meter vrijwel zeker, en kunnen we in 2200 uitkomen op 5 tot 8 meter.

U leest het goed, we hebben het over voorspellingen over een termijn van maar liefst 200 jaar. Voorspellingen die geen mens kan verifiëren, behalve dat de klimaatmodellen er nu al naast zitten. Die kinderen moeten dan wel heel oud worden. Normaliter halen modellen amper de 5 jaar.

Als ik weersverwachtingen zie met de enorme onzekerheidspluim over een termijn van een paar dagen, dan worden die ‘klimaatvoorspellingen’ uiterst ongeloofwaardig. Het gaat immers ook nog eens om een ‘chaotisch’ systeem. Verder, er is nog nooit één doemscenario uitgekomen. Het wordt hier echter allemaal gebracht met een bluf alsof sprake is van zekerheid, maar het was toch echt slechts een ‘kans’. Bovendien wordt de betrouwbaarheid van de (KNMI-) modellen op goede gronden betwist. Zie hier. Bovendien stijgt de zeespiegel al eeuwen niet versneld. Dus waar komt die wijsheid dan vandaan?

Je kunt je dus afvragen wat Bregman nu wezenlijk wil vertellen Zou het echt om bekommernis om Nederland gaan? Ik betwijfel het. De Linkse ideologie om industrie en markteconomie te vernietigen wordt steeds aannemelijker. Dit is immers de echte agenda achter al die klimaathysterie. Dit begon al bij de Club van Rome en Maurice Strong met hun kruistocht tegen industrie en markteconomie. Lees Green Tyranny. En jawel, hier komt nog een aap uit de mouw:

Dus moet het nu weer misgaan? [Watersnoodramp 1953.] Moet het water oprukken tot de Veluwe voordat we stoppen met gemiep over dure warmtepompen en lelijke windmolens? Zullen we dan pas beseffen dat we een revolutie moeten doormaken, de totale economie moeten transformeren en een gidsland voor de rest van de wereld moeten zijn?

Bron.

Gelooft Bregman nu echt dat Nederland mondiaal ook maar iets uitmaakt, temeer daar een handjevol landen zich inspant, of wat hier voor ‘inspannen’ moet doorgaan. Ik mag hopen dat na 20 jaar de burger kritischer oordeelt over dit soort knullige propaganda.

Laat ik verder commentaar over aan R. Pronk die het volgende schreef:

Met dit pamflet voegt Bregman zich in het koor van alarmisten. De zeespiegel stijgt sinds de kleine ijstijd gestaag met 2 mm per jaar. Volgens Deltares is dat niet veranderd door de verhoogde CO2 uitstoot. Bovendien is het natuurlijk van een grenzeloze naïviteit om te denken dat, als er iets op te lossen is, Nederland dat in z’n eentje kan. Als het al een probleem is, dan is het een wereldwijd probleem dat zich ergens in de toekomst zou kunnen afspelen. Een RISICO dus. China bouwt nog 150 kolencentrales in eigen land en totaal 1.171 in ‘developing countries’.

Het is absurd om te denken dat de wereld gered is als wij van ons land en zee één groot industrieterrein maken en onze prachtige en goedwerkende infrastructuur bij het grof vuil dumpen.

De brief van Bregman is op z’n minst tendentieus. Het feit dat deze gratis wordt verstrekt, is verdacht; dit duidt op sponsoring. Wellicht dezelfde sponsors die kinderen betaald de straat op jagen, nadat ze eerst de stuipen op het lijf gejaagd is met dystopische verhalen.

In vroeger tijden heten dit soort acties AGITPROP.

Zie Agitprop.

Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.

(Overigens ben ik van mening dat de klimaatwet moet worden vernietigd).