Salomon Kroonenberg. Schermafbeelding.

In WNL op Zondag legt Salomon Kroonenberg in enkele zinnen uit waarom de alarmistische beweringen van Rutger Bregman over metershoge zeespiegelstijging, die evacuatie van grote delen van de Randstad noodzakelijk zou moeten maken, niet door de wetenschap worden gedeeld.

Over Rutger Bregman schreef Jeroen Hetzler eerder op Climategate.nl. Zie hier.

 

Citaat:

De klimaatalarmisten zwermen als hinderlijke wespen om ons heen. Daarbij heeft zich nu geschiedkundige Rutger Bregman gemeld als de zoveelste in het koor der doempredikers. Hij beroept zich op enkele wetenschappers.

Er is een kans dat onze kinderen afscheid moeten nemen van steden als Den Haag en Delft, Rotterdam en Amsterdam, Leiden en Haarlem. Dat zeg ik niet, dat zeggen tal van Nederlandse wetenschappers. Ik sprak er zeven afgelopen zomer en was verbijsterd over hoe openhartig zij spreken over het scenario waarin we grote delen van Nederland moeten opgeven.

Voor de uitzending van WNL op Zondag klik hier (vanaf 34.00). Zeer de moeite waard!

De eveneens aanwezige minister Wiebes liet instemmende woorden horen over de bepleite twijfel en discussie binnen de wetenschap ter zake. Laten we hopen dat het niet bij lippendienst blijft.