Het coronavirus is geen apocalyps maar een ontwaken knack journalist dirk draulans harmonie met de natuur greta thunberg ‘gematigde’ klimaat milieufantasten

Greta Thunberg. Afbeelding: Daily Mail.

Volgens de ‘gematigde’ klimaat- en milieufantasten is de algehele instorting van de wereldeconomie een zegen. Jawel! Maar volgens meer radicale milieuextremisten zoals Knack journalist Dirk Draulans is het bijlange nog niet erg genoeg.

Een bijdrage van Jan Jacobs (België).

Een overzicht van commentaren van de groene dromers.

De burgers van Wuhan kunnen eindelijk terug de vogels horen fluiten na al die jaren, de kanalen van Venetië zijn terug proper en je kan de vissen er zien zwemmen, het Tatragebergte is weer zichtbaar, omdat de smog is verdwenen. Het coronavirus is geen apocalyps maar een ontwaken.

Dit is een boodschap op twitter en kreeg bijna 300.000 likes. Ja hoor, U mag diep zuchten en meewarig het hoofd schudden. Dit is het resultaat van 2000 jaar westerse beschaving.

Corona is het medicijn en de mens is de kanker.

Dat was een – inmiddels verdwenen – boodschap van één of andere Extinction Rebellion-afdeling uit Schotland. Een denkwijze die al sinds Malthus en nadien de club van Rome erg populair is in de groen/linkse maakbaarheidsdenkwereld.

De aarde is zich aan het herstellen. Lucht en watervervuiling is aan het verdwijnen, de wilde dieren komen terug.

Zo luidde een andere tweet.

Allemaal boodschappen van de generatie klimaatspijbelaars van priesteres Greta Thunberg, die vorig jaar nog volop het einde van de wereld tegen ten laatste 2035 aankondigden en in panische angst voor de klimaattoekomst leefde. De gevestigde media en politici liepen er achteraan alsof kindeke Jezus zelf terug op aarde was neergedaald.

Vandaag de dag houden de jonge doemdenkertjes van weleer een ‘coronachallenge, coronaparty, lockdownparty of een springbreak feestje’. De ergste horror die ze dit jaar wellicht moeten ondergaan is het afgelasten van de zomerfestivals. Generatie snowflake met de safe spaces. Oproepen van de klimaatstrijders, om te gaan helpen in ziekenhuizen of om zich anders nuttig te maken, die moet ik gemist hebben. Ze staken thuis nu, de dutskes.

Deze ramp is nog niet erg genoeg, zo pontificeerde Knack journalist Dirk Draulans.

Als jullie dachten, dat zijn maar onschuldige kinderen die onzin vertellen, dan moet ik jullie teleurstellen. VN klimaatgezant Figueras, vond die coronacrisis welgekomen voor het klimaat. Minder reizen, minder handel, minder auto’s, minder vrijheid. Ja dat was toch wel een groene droom die werkelijkheid was geworden.

Er is een ‘silver lining’ aan de coronacrisis aldus journalist Ed Conway: het virus treft voornamelijk ouderen en die zijn toch het meest klimaatsceptisch en verantwoordelijk voor de huidige klimaatcrisis. Jawel, dat schrijft hij echt. Stel u voor dat de man zou schrijven ‘Ebola is een goede zaak, want dan stopt de bevolkingsexplosie in Afrika’ Men zou hem terecht vierendelen. Nu leest, hoort of ziet u daar niets over. Media bias is real!

De natuur stuurt ons een boodschap, zei Inger Andersen, directeur van het meest corrupte kindje uit de duistere VN klimaatkerk. Wat is die boodschap dan wel? Dat alle ouderen mannen snel de pijp uit moeten, zoiets?

Directeur van de klimaatactivistische groep 350.org May Boeve zei letterlijk: ‘We zien nu dat de overheden effectief kunnen reageren en dat mensen op zeer korte tijd hun ganse gedrag aanpassen; dat is wat wij al jaren vragen als klimaatactie’ Uiteraard sprongen ook Sint Greta en de andere klimaatbedplassers op dezelfde kar.

We leven boven onze stand kwam Dirk Draulans weer eens uitvoerig betogen op De afspraak. En hij somde al lang weerlegde onzin, zoals de Australische bosbranden, en extreem weer op als gevolgen van een door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

De harmonie met de natuur was weer zoek. Die is er nooit geweest natuurlijk. Net zoals de nobele wilde een romantisch verzinsel is van groene deugneuters. De pest die één derde van de Europese bevolking uitroeide, dat zal ook wel een teken geweest zijn van boven de stand leven in de 14de eeuw. Of de Spaanse griep die 50 miljoen, voornamelijk jonge mensen vlak na de eerste wereldoorlog onder de zoden hielp. Ja, die waren niet in harmonie met de natuur wellicht. Het kon Knack en onze VRT niet verhinderen tot het plaatsen van een misantropische publireportage van miljardairsclub WWF waarin deze de Paus Draulans de eerste argumenten herhalen. Zucht!

Nee Dirk, de natuur is wild, onvoorspelbaar niet in harmonie en uiterst levensbedreigend voor de mens. Als Draulans in harmonie wil gaan leven met de natuur, wel dat hij maar eens 14 dagen in het regenwoud gaat zitten, zonder moderne hulpmiddelen. Ik zeg u nu, zonder moderne hulpmiddelen zouden we Paus Dirk de eerste niet eens meer terugvinden na 14 dagen in die groene hel. Maar Bart Schols en niemand die er zat sprak de Paus tegen.

Jammer genoeg, zo pontificeerde Paus Dirk de eerste verder, was deze ramp bijlange niet erg genoeg om ons in de pas te dwingen als mensheid. Niemand viel hem in de rede om te vragen of hij zich wel lekker voelde, misschien corona opgelopen. Koorts doet mensen raaskallen, dat is geweten. U leest dat goed; dat is het standpunt van groene zeloten. De ramp die ons nu treft is nog niet erg genoeg voor de Knack journalist. Gelukkig beweren die redacties dat ze objectief en onpartijdig berichten over milieu en klimaat. NOT!

Zo ook op de BBC, waar journalist John Simpson in extase is met de ineenstorting van de wereldeconomie, de werkloosheid, het wegvallen van reizen, autorijden, vrijheid dus in het algemeen, heerlijk is het volgens hem. Alles om de planeet te redden blijkbaar. Zucht!

Onze groene vrienden waren zelfs boos toen ik op twitter verklaarde dat deze dystopische wereld waarin we zijn terechtgekomen, toch wel een langgekoesterde groen droom was.

Maar eigenlijk vinden klimaatactivisten zelfs nu nog, in deze barre tijden, de CO2 uitstoot te hoog. Ze weten dat zelfs de coronavirusramp, geen deuk in een pakje boter zal maken om CO2 te verminderen in onze atmosfeer. Laat dat effe bezinken. De dystopische wereld waar we in zijn terechtgekomen, waar economische activiteit met 40% tot 50% daalde, die gaat aan de CO2 uitstoot amper bijdragen.

Na elk mislukt socialistisch/communistisch experiment, (we zitten al aan 300 ofzo) krijg je ook steeds weer diezelfde uitleg. Maar dat was geen echt socialisme hè! Toch wel! Dat is wat het altijd zal zijn en wat het altijd zal worden. Net zoals een groene droom uitvoeren alleen maar op communisme 2.0 zal uitlopen. Groen/linksen hebben het recept voor de perfecte maatschappij en wie niet voor ons is, die is tegen ons en er moet vooral niet mee worden gesproken, die moet worden bekampt en kaltgestellt. Met alle mogelijke middelen, ook geweld, zo blijkt steeds weer achteraf.

Onlangs nog, op 4 maart, kwam het klimaat-gouden-kalf Greta Thunberg naar het Europees parlement afgezakt en was het selfie-tijd voor de EU-mandarijnen en deden ze alsof daar een wereldvermaarde klimaatwetenschapper met alle antwoorden zat. Het was toen nog voorpaginanieuws bij elke krant en klimaat zat nog prominent in elk journaal. Bart Somers ging nog volop bomen planten in 300 gemeenten.

We lachen ons terecht een deuk met een Televangelist Kenneth Copeland die het coronavirus met roepen en tieren aan het bezweren is. Maar we namen woordjes op papier zoals het klimaatakkoord van Parijs, het cop21 aan als toverformules die het klimaat gingen regelen. Daar gingen objectieve journalisten voor uit hun dak, zoals u hier kan zien. Daar zijn er natuurlijk ook heel veel van die denken dat ze toverformules op papier zetten.

Kijk even naar de scene uit de film ‘Het Parfum’, naar het gelijknamige boek van Patrick Süskind. Zelfde gedrag.

De coronavirus pandemie was op 4 maart al een feit, In de VS had Trump toen al een resem maatregelen en reisbeperkingen vanuit China opgelegd. Het was toen nog geen absolute travel ban. Maar ‘orange man bad’ en ‘Trump derangement syndrome’ verhinderden blijkbaar acties. Maatregelen hadden kunnen worden genomen. Men deed niets. Het kwam zelfs amper ter sprake. Zot van glorie en de ogen op de 11.500 miljard van de Green Deal gericht. Geld dat bij de bevriende en goedgekeurde groene ondernemers ging terechtkomen. Nu niet meer.

Dat business model van de mythe van de hernieuwbare energie van groene ondernemers en nep-academici die rijk mochten worden met subsidies aka belastinggeld en als toetje een exploderende elektriciteitsrekening voor de burgers serveerden, nee dat is voorbij. Zijn ze best wel treurig om. Geld uitgeven dat er niet is, naar producten die niet werken, voor een imaginair probleem. Nee dat gaan we niet meer aanvaarden.

Wat men nu echter wel schoorvoetend toegeeft is dat computermodellen die gebruikt werden om de besmetting en de verspreiding van het coronavirus te voorspellen, dat die niet werken. Maar de computermodellen die de toekomst van het klimaat voor binnen 50 of 100 jaar voorspellen – en dat is nog minstens 1000 maal complexer -, dat zou wel mogelijk zijn. Dat verhaal kunnen we ook begraven, laat staan dat we een 11.500 miljarden kostende politiek van een Europese Green Deal daarvoor gaan goedkeuren.

‘Vreemd. Virologie behoort tot de exacte vakken van de wetenschap en er is totaal GEEN consensus, over niks. Maar over het klimaat, een volatiele tak van de wetenschap, is er een 97% consensus. Hmmm, zouden ze dat doorhebben bij VRT en VTM? ‘ Zo tweette iemand

Eén computermodel van Oxford had de helft van Verenigd Koninkrijk al als besmet als uitkomst. Het virus was al in januari in het Verenigd Koninkrijk en dus was de helft van de Brits al met corona besmet, aldus Oxford.

Wie nu nog deze misantropische klimaatactivisten ook nog maar voor een halve seconde ernstig neemt met hun doem- en computervoorspellingen, die is verloren voor de mensheid.