Wetenschappelijke karaktermoord james hoggan opwarming aarde john lefebvre bron popular technology DeSmogBlog is een laster-website. De waarheid over DeSmogBlog

Bron: Popular Technology.

Vertaling: Martien de Wit.

Titel: Wetenschappelijke karaktermoord

DeSmogBlog is een laster-website die is opgericht door een wetenschappelijk niet-gekwalificeerde public relations-man, James Hoggan, die wordt gefinancierd door de voor witwassen veroordeelde John Lefebvre. De ironie hier is dat het hun favoriete tactiek is om te proberen degenen met wie ze het niet eens zijn, te belasteren als zouden ze worden gefinancierd door ‘vies geld’.

Sinds de oprichting in 2006 heeft de website niets anders gedaan dan slecht onderzochte propaganda publiceren met de duidelijke intentie om gerespecteerde wetenschappers, beleidsanalisten of groepen te besmeuren die zich durven te verzetten tegen een alarmerende houding ten aanzien van de opwarming van de aarde. Hun artikelen verwijzen vaak naar onbetrouwbare bronnen zoals Wikipedia en Sourcewatch, omdat ze in gerespecteerde nieuwsbronnen geen op feiten gebaseerde kritiek kunnen vinden op degenen die ze aanvallen.

“Dit zijn geen debunkers, die buitensporige claims met wetenschappelijke nauwkeurigheid testen. Het zijn ontkenners – zoals ontkenners van de Holocaust”

James Hoggan, 2005

Over: Wie wij zijn[Archief] (DeSmogBlog)

“Het DeSmogBlog-team wordt geleid door Jim Hoggan, oprichter van James Hoggan & Associates, één van Canada’s toonaangevende PR-bedrijven.”

Wie is James Hoggan?[Archief] (National Post, Canada, 5 juni 2008)

“Dus wie is James Hoggan? Hij is een public relations-man, gevestigd in Vancouver. Zijn bedrijf, James Hoggan & Associates, wordt gepositioneerd als een lokale feel-good onderneming met klanten in alle ‘juiste’ publieke en private sectoren. Hij zit ook in het bestuur van de David Suzuki Foundation.

Eén van zijn nevenactiviteiten is een blog die wordt beheerd vanuit Hoggan & Associates. Deze wordt gefinancierd door de gepensioneerde internetbubbel-koning John Lefebvre. De blog heeft één fulltime en drie parttime medewerkers. Ze besteden hun tijd aan het opsporen en kwaadwillig aanvallen van iedereen die twijfels heeft over klimaatverandering door ze af te schilderen als commerciële pionnen.

Er is geen vermelding op de blog, noch op ‘The Fifth Estate’, van de klantenlijst van James Hoggan. Ze hebben of hadden als klant de National Hydrogen Association, Fuel Cells Canada, waterstofproducent QuestAir, Naikun Wind Energy en Ballard Fuel Cells. Met andere woorden, meneer Hoggan profiteert van regelgevend beleid dat is gebaseerd op wetenschap over klimaatverandering.“

John Lefebvre

Over: Wie we zijn[Archief] (DeSmogBlog)

“Het DeSmogBlog-team is bijzonder dankbaar voor onze weldoener John Lefebvre, een advocaat, internetondernemer en voormalig president van NETeller, een bedrijf dat sinds 1999 veilige online transacties verzorgt.”

Blog financier schuldig aan witwassen[Archief] (Heartland Institute, 1 februari 2008)

“John Lefebvre, de belangrijkste financiële weldoener van de DeSmog Blog, ziet een aanzienlijke gevangenisstraf tegemoet, nu hij schuldig is bevonden aan federale witwas-aanklachten. De DeSmogBlog wordt beheerd door een kleine groep public relations-mensen die gespecialiseerd zijn in het in diskrediet brengen van gerespecteerde wetenschappers en beleidsanalisten die het niet eens zijn met de alarmistische theorie van de opwarming van de aarde. Ironisch genoeg is het DeSmogBlogs favoriete tactiek om te beweren dat wetenschappers en beleidsanalisten die het niet eens zijn met de alarmistische theorie van de opwarming van de aarde, worden gefinancierd met ‘vies geld’. De openbaring dat de belangrijkste financieringsbron van de blog een veroordeelde witwasser van geld is, kan de pogingen van DeSmog om de integriteit te besmeuren van gerespecteerde, gezagsgetrouwe wetenschappers die het niet met hen eens zijn, ondermijnen.

Ex-directeuren NETeller over witwasaanklacht [Archief] (Reuters, 16 januari 2007)

“Twee voormalige bestuurders en oprichters/aandeelhouders van NETeller Plc [Stephen Lawrence en John Lefebvre], zijn in de Verenigde Staten beschuldigd van het witwassen van miljarden dollars aan illegale gokopbrengsten.”

Ex-NETeller-baas schuldig bevonden in gokzaak[Archief] (Reuters, 10 juli 2007)

“Lefebvre werd schuldig bevonden aan een veelomvattende samenzweringsaanklacht, waaronder het verzenden van interstatelijke en buitenlandse weddenschappen, het promoten van gokdelicten en het runnen van geldtransporten zonder vergunning tussen 1999 en 2007.”

New York Southern District Court- Zaak 1: 07-cr-00597: VS tegen Lawrence e.a.[Archief]

VONNIS: John David Lefebvre (2), Count 1, Gevangenisstraf: 45 dagen; Voorwaardelijke invrijheidstelling onder toezicht: 1 jaar. [..] De verdachte moet een boete betalen van $ 750.000,00 (ondertekend door rechter P. Kevin Castel op 25-10-2011). – Wetenschappelijke karaktermoord.

Bron: Popular Technology.