Polarstern vast in Noordpoolijs drijfijs te dik bernice notenboom Een uitzonderlijke korte periode van opwarming van Spitsbergen wordt opgeklopt

Trouwe lezers zullen zich de alarmistische berichtgeving van de NOS/NPO nog herinneren van een smeltende Noordpool, met een bedevaart van CEO’s onder leiding van Bernice Notenboom naar Spitsbergen, waar zij met eigen ogen de zich daar voltrekkende klimaatramp konden aanschouwen. Zie hier en hier.

 

 

 

Maar, zoals Brederode al zei:

‘Het kan verkeren.’

Auteur: Pierre Gosselin (Duitsland).

Vertaling: Martien de Wit.

Duits AWI-onderzoeksschip blijft steken in het noordpoolgebied: “Twee jarig drijfijs te dik”

De klimatologen van het Alfred Wegener Instituut (AWI) blijven onvrijwillig vastzitten in dik pakijs, terwijl twee zusterschepen wachten in een fjord bij Spitsbergen. Laten we eens kijken hoe lang dit gaat duren.

Het Duitse ijsbreker- en onderzoeksschip ‘Polarstern’ drijft sinds begin oktober 2019 op een MOSAIC-onderzoeksexpeditie van 140 miljoen euro door het centrale Noordpoolgebied. Maar het Noordpoolgebied – hebben ze op onaangename wijze ontdekt – is sterker bevroren dan in de afgelopen vijf jaar.

Gestopt door twee jaar dik ijs

De klimatologen hadden hun ijsschots op zaterdag 16 mei 2020 voortijdig verlaten om maandag 25 mei naar Spitsbergen te gaan, maar moesten hun motoren al op maandag 18 mei stopzetten omdat het tweejarige drijfijs te dik was, zo meldden ze.

Zij willen Spitsbergen uiterlijk op zondag 24 mei 2020 bereiken om twee zusterschepen te ontmoeten voor de bevoorrading en een nieuwe bemanning. Dit is om verdere evacuaties zoals die op 22 april plaatsvond, te voorkomen. Toen konden zeven deelnemers aan expeditiedeel 3 naar huis vliegen met een Twin Otter. Ze hadden al begin april moeten worden vervangen.

Kort na Pasen had het schip de corridor in het drijfijs verlaten en was het, omringd door 2 tot 3 meter dik pakijs, zuidwaarts gedreven richting Spitsbergen. Daar stuitten ze op ijsmassa’s van 4 meter dik; de grootste en dikste ijsoppervlakken gedurende vele jaren.

De expeditie en de bemanning willen nu de Duitse onderzoeksschepen ‘FS Sonneen FS Maria S. Merian’ (ijsklasse E3 – tot 0,8 meter ijsdikte) ontmoeten in “kalme wateren” bij Spitsbergen en de complete bemanning uitwisselen en bevoorraden.

Echter, de actuele driftcalculator laat zien dat de ‘Polarstern’ waarschijnlijk niet op tijd Spitsbergen zal bereiken.

De Polarstern had als doel om de Noordpool te bereiken, maar bereikte deze nooit.

Bron hier.

Naschrift redactie

Polarstern vast in Noordpoolijs drijfijs te dik bernice notenboom Een uitzonderlijke korte periode van opwarming van Spitsbergen wordt opgeklopt

Het bovenstaande artikel biedt een treffende illustratie van hoe klimaatpropaganda werkt. Een uitzonderlijke korte periode van opwarming van Spitsbergen wordt opgeklopt en met veel fanfare door onze staatsoproep onder leiding van een TV-genieke Bernice Notenboom als een alarmerende klimaatontwikkeling gepresenteerd. Als het klimaat vervolgens weer een normaal beeld vertoont, wordt daaraan geen aandacht meer geschonken.

De website die daarover wèl waarheidsgetrouw en evenwichtig rapporteert, Climategate.nl, wordt ondertussen in een rapport dat door onze vice-premier, Kajsa Ollongren, is besteld bij de UVA in Amsterdam en door de Rijksoverheid is verspreid, tot de ‘junk media’ gerekend. Zie hier, blz.165.

Ik schreef daarover:

Dit is een nieuw en zorgwekkend fenomeen in een land dat de vrijheid van meningsuiting altijd hoog in het vaandel heeft gevoerd. Het doet sterk denken aan George Orwell’s ‘Ministerie van Waarheid’, ofwel Noord-Korea aan de Noordzee. Het is weer een stapje op weg naar een ecototalitarisme waarvoor Climategate.nl reeds vele jaren heeft gewaarschuwd.

O tempora o mores.