Fossiele subsidietruc donald pols bedrijf in nederland milieudefensie subsidie Milieudefensie slaat dus niet alleen de plank mis

Afbeelding: Tgthr.

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

Hoera hoera. Milieudefensie dacht maar weer eens een uitgekauwd fossiel ‘argument’ van stal te moeten halen in hun existentiële strijd. Dit ‘argument’ heet subsidie aan fossiel. We lezen:

Nederland subsidieert fossiele brandstoffen en vervuilende industrie met 8,3 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Milieudefensie. De belangenclub eist dat het kabinet de in 2013 gedane belofte eindelijk inlost om de staatssteun aan vervuilers te stoppen.

Bron.

Vervuilers? Hoezo? CO2 vervuilt niets en heeft geen meetbaar effect op opwarming. Dus vanwaar die verontwaardiging? Natuurlijk is het gespeelde verontwaardiging, want Milieudefensie weet donders goed dat het heel anders in elkaar steekt, maar het NOS-journaal doet graag mee aan die misleiding van een fossiele club als Milieudefensie.

De subsidie voor hernieuwbaar komt rechtstreeks uit de portemonnee van de burger via de energierekening. Vandaar de sterke stijging van de energielasten sinds de uitvinding van het verdienmodel dat klimaatcrisis heet. Vóór die tijd bestonden die bekende belastingvoordelen etc. al die bovendien golden voor ieder bedrijf in Nederland en nog steeds gelden.

Echter, ODE, SDE+ etc. op onze energierekening bestonden toen niet. Milieudefensie doet dus aan selectief winkelen. De heilige verontwaardiging van Donald Pols directeur Milieudefensie is hypocriet. Hernieuwbaar immers kan niet bestaan zonder subsidies, omdat het nooit op eigen kracht concurrerend kan worden vanwege de inferieure vermogensdichtheid.

Daarentegen, het bestaan van Shell of ieder ander willekeurig bedrijf in Nederland gevestigd zal nooit in gevaar komen zonder die belastingvoordelen. Men vertrekt dan of maakt een ticket duurder of verhoogt de prijs van een overhemd of een paar sokken. Dit is in het kort de nog steeds actuele en ontnuchterende werkelijkheid achter die fossiele zogenaamde subsidies aan fossiel. Hierover heb ik in 2015 geschreven:

Alle typen bedrijven die een aantoonbare bijdrage kunnen leveren aan de economie en werkgelegenheid genieten privileges in de vorm van belastingvoordelen, industriepolitieke energieprijzen en/of financiële steun voor R&D.

Dit wordt gedaan om bijvoorbeeld multinationals in eigen land te houden ten behoeve van werkgelegenheid en netto hogere belastinginkomsten. Of het nu een sokkenfabriek is of een oliemaatschappij is om het even. De accijns op benzine, de BTW op sokken en de belastinginkomsten uit de toegenomen werkgelegenheid spekken de schatkist. Iedere keer als ik een paar sokken koop of benzine tank gaat er geld van mijn bankrekening naar Vadertje Staat. Zo werkt het al vele, vele jaren en naar ieders tevredenheid totdat verongelijkte aan het subsidie-infuus liggende klimaatgelovigen zich hiermee begonnen te bemoeien. Subsidie is bedoeld om startende bedrijven en de ontwikkeling van nieuwe technologieën (R&D) een zetje te geven om dan snel op eigen benen te kunnen staan. Bedrijven als Shell zijn heus niet afhankelijk van subsidie voor de bouw van een boorplatform, i.t.t. bijvoorbeeld de windindustrie. Subsidie aan onderzoek naar de ontwikkeling van een beter renderend generatie zonnepanelen dan de huidige is dan ook volkomen gerechtvaardigd. Maar hier houdt het wel op en nemen waan, misleiding en verwarring de regie over.

Fossiele subsidietruc donald pols bedrijf in nederland milieudefensie subsidie Milieudefensie slaat dus niet alleen de plank mis

Donald Pols. Milieudefensie.

Wij weten dat de bedragen van het Energieakkoord de burger € 107 miljard zullen kosten en die van de Klimaatwet tenminste € 50 miljard per jaar. En dan wentelt Donald Pols zich in heilige verontwaardiging over € 8 miljard internationaal aanvaarde reguliere belastingvoordelen en subsidie aan R&D.

Pols slaat de plank dus volledig mis. Milieudefensie leeft overigens vrijwel geheel van overheidssubsidie (ontwikkelingshulp) en sponsorgeld (Postcodeloterij). Milieudefensie is dus een subsidieparasiet, hypocriet tot op het bot. Dit kun je stichtingen als De Groene Rekenkamer, Climategate.nl en CLINTEL niet verwijten. Hoe zit het elders met directe subsidie? Bekijk deze onthutsende tabel:

Fossiele subsidietruc donald pols bedrijf in nederland milieudefensie subsidie Milieudefensie slaat dus niet alleen de plank mis

 

Dit brengt ons op het punt van totalitaire staten. Het is natuurlijk geen toeval dat in dergelijke staten het volk tevreden gehouden moet worden. Doorgaans zijn in dergelijke landen ook andere primaire levensbehoeften zoals brood, spijsolie et cetera flink gesubsidieerd. In onderstaande tabel ontbreken dus prominent de Westerse landen. Dergelijke subsidies zijn dan ook uitsluitend politiek gemotiveerd. Niet omdat bijvoorbeeld oliewinning anders onmogelijk zou zijn.

Bron.

Milieudefensie slaat dus niet alleen de plank mis, maar maakt zich ongeloofwaardig met deze doorzichtige onzin en afhankelijkheid van subsidie. Het is onbegrijpelijk dat zelfs het NOS-journaal geloof hecht aan deze onzin uit de koker van een parasitaire club als Milieudefensie. Tekenend is het wel voor de objectiviteit van deze instelling en de zoveelste stelselmatige desinformatie.

Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.

(Overigens ben ik van mening dat de klimaatwet moet worden vernietigd).