Energieplan Jo Biden vernietigend Amerikaanse economie elektriciteit zonne-energie dwingen onbetrouwbare zon en wind te gebruiken

Jo Biden. Foto BBC.com.

Bron: Heartland Institute.

Vertaling: Martien de Wit.

Samenvatting Podcast Heartland: Gesprek over het energieplan van Joe Biden.

Anthony Watts, Senior Fellow van het Heartland Institute spreekt met filosoof Alex Epstein, oprichter en president van het Center for Industrial Progress en auteur van het boek The Moral Case for Fossil Fuels (De morele dimensie van fossiele brandstoffen). Ze praten over het energieplan van Joe Biden, waarin wordt opgeroepen tot het verbieden van betrouwbare elektriciteit uit fossiele brandstoffen en het verplicht stellen van onbetrouwbare elektriciteit uit zonne- en windenergie. Dat plan zal niet voorkomen dat de CO2-uitstoot stijgt, maar het zal wel de Amerikaanse industrie vernietigen, de Amerikaanse consumenten verarmen en de Amerikaanse veiligheid in gevaar brengen.

1. Energieplannen over de hele wereld, die gebaseerd zijn op ‘onbetrouwbare’ – zonne-energie en wind – hebben de elektriciteitskosten opgedreven, economieën geschaad, binnenlandse industrieën vernietigd en consumenten geschaad. Duitsers betalen 3x zoveel als de Amerikaanse elektriciteitsprijzen om slechts 1/3 van hun elektriciteit uit zon en wind te halen.

2. In plaats van te leren van de mislukkingen van onbetrouwbare energieplannen, probeert het Biden-plan het veel slechter te doen door betrouwbare elektriciteit uit fossiele brandstoffen te verbieden en Amerikanen te dwingen meer dan $ 4 biljoen = $ 15.000 per huishouden – te betalen voor een op zonne-energie en wind gebaseerd netwerk dat onmogelijk kan werken.

3. Joe Biden zegt dat het dwingen van Amerikanen om te rekenen op onbetrouwbare zon en wind, banen zal creëren. Maar elektriciteit onbetrouwbaar en onbetaalbaar maken, levert geen banen op, maar kost banen. Vraag maar aan de aluminiumindustrie in het Verenigd Koninkrijk, welke ‘groene energie’ -regelingen hen uit de markt drukken.

4. Joe Biden zegt dat het dwingen van Amerikanen om te rekenen op onbetrouwbare zon en wind de Amerikanen uit de middenklasse zal helpen. Maar de kosten van energie bepalen de kosten van alles. Door torenhoge energiekosten stijgen de kosten voor voedsel, huisvesting, gezondheidszorg en transport enorm.

5. Amerika is al veel te afhankelijk van onbetrouwbare zon en wind. Dat is de reden waarom nutsbedrijven al veel van hun industriële klanten in de steek laten. En waarom netwerken in Texas en het noordoosten iedereen waarschuwen voor black-outs als het beleid niet verandert. Het Biden-plan garandeert black-outs.

6. Joe Biden’s steun aan een verbod op fracking, dat nodig is om meer dan 60% van de Amerikaanse olie en 75% van het Amerikaanse aardgas te produceren, zou miljoenen banen vernietigen en de VS opnieuw gevaarlijk afhankelijk maken van het Midden-Oosten en Rusland. Willen we overgeleverd zijn aan mensen als Vladimir Poetin?

7. Het plan van Joe Biden om Amerikanen te dwingen onbetrouwbare zon en wind te gebruiken, zal niet voorkomen dat de wereldwijde CO2-niveaus stijgen, omdat China en andere landen niet dom genoeg zullen zijn om dit voorbeeld te volgen. Het enige dat het teweeg zal brengen, is een economische en veiligheidscrisis in Amerika.

8. Als Joe Biden en andere democraten de wereldwijde CO2-uitstoot willen verlagen, moeten ze stoppen met het demoniseren en criminaliseren van betrouwbare, niet-koolstofhoudende kernenergie en koolstofarm aardgas. In plaats daarvan continueert het Biden-plan de overregulering van kernenergie en ondersteunt het een verbod op aardgas.

Bron hier.