Greta Thunberg. Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

Totaler Krieg

Dit is waartoe Goebbels, de Nazi Minister van Propaganda, opriep toen duidelijk werd dat Duitsland de oorlog aan het verliezen was. Totale oorlog houdt in dat de hele maatschappij aan de oorlog deelneemt.

Propaganda en mensen bang maken was vanaf dag 1 speerpunt van beleid. Hoe zichtbaar is dit opnieuw bijna 80 jaar later in de hedendaagse klimaatpropaganda, vooral op scholen. Er zijn duidelijk herkenbare overeenkomsten tussen toen en nu waar het klimaatbeleid trekken van een Totaler Krieg begint te krijgen (sterk ingekorte tekst):

Iedereen in de maatschappij dient zijn steentje bij te dragen. In een aantal gevallen worden zelfs kinderen voor oorlogsdoeleinden ingezet. De oorlog wordt niet meer een middel om een politiek doel na te streven, maar begint een doel op zich te worden. Het wordt een “alles of niets”-situatie. De burgers zijn doelwit. Als de maatschappij die de legers ondersteunt instort, zullen de legers zelf ook instorten. In het uiterste stadium worden zelfs kinderen ingezet. Het kan gezien worden als het laatste stadium van een conflict, waarbij alle remmen losgaan en geen enkel middel wordt geschuwd.

Bron.

De inzet van kinderen is onmiskenbaar …en laakbaar. Ongetwijfeld is een dieptepunt van die Totaler Klimakrieg bereikt door de inzet van het Zweedse klimaatorakeltje Greta. Het gehersenspoelde kind is weerloos tegen dat misbruik ten behoeve van de Totaler Klimakrieg. Ze is verworden tot een schim van elk normaal meisje van die leeftijd. Weerzinwekkend dat mensen haar dit aandoen. Het ultieme falen van klimaatpropaganda weerspiegelt zich dan ook in deze openbare brief gedicteerd aan dit slachtoffer van kindermisbruik. Wij lezen o.a.:

Effective immediately, halt all investments in fossil fuel exploration and extraction, immediately end all fossil fuel subsidies and immediately and completely divest from fossil fuels.

EU member states must advocate to make ecocide an international crime at the International Criminal Court.

Include total emissions in all figures and targets, including consumption index, international aviation and shipping.

Starting today – establish annual, binding carbon budgets based on the current best available science and the IPCC’s budget which gives us a 66% chance of limiting the global temperature rise to below 1.5 °C. They need to include the global aspect of equity, tipping points and feedback loops and shouldn’t depend on assumptions of possible future negative emissions technologies.

Bron.

Wie ook maar één moment denkt dat dit zelfstandig uit het brein van een 17-jarig meisje komt, is naïef. Hoe gedegenereerd is de klimaatpropaganda inmiddels geworden? Klimaat is geen doel meer maar klimaatbeleid gebaseerd op de financiële en existentiële belangen van NGO’s en industriëlen met voorbijgaan aan wetenschap.

Het is niet alleen een politiek gepolariseerd gevecht geworden waarbij ook planeconomische ideologie de dienst uitmaakt met voorbijgaan aan correcte wetenschapsbeoefening, maar tevens een verdienmodel voor Al Gore en vele industriëlen. En ja, de burgers zijn de pinautomaat, want zij betalen de kosten van machtshonger van industriëlen en NGO’s in deze Totaler Krieg.

Zo was dit toen, zo is dit nu 80 jaar later. Ook hier constateren we hoe onwetend de burger is gehouden door bijvoorbeeld de propaganda van het NOS-journaal? Een voorbeeld: kernenergie staat weer op de agenda. Wat doet de NOS? Turkenburg raadplegen. Wat is Turkenburg? Kernfysicus? Nee. Geosciences, duurzaamheidsbepleiter en notoir anti kernenergie.

Waarom raadpleegt de NOS geen kernfysicus als André Wakker bijvoorbeeld? Bang voor een antwoord dat niet in de klimaatpul valt? De NOS valt weer lelijk door de mand.

Lees dit uitstekende artikel dat wel hout snijdt dan die feitenvrije verheerlijking van windmolens en zonnepanelen.

Ook het D66-partijprogram is een voorbeeld van dezelfde losgezongenheid van de realiteit. De totalitaire geest van toen is onmiskenbaar minder ver weg dan gedacht in het brein van de zich moreel boven ons verheven achtenden die het klimaat en de planeet wel even zullen redden door ons de achterlijkheid van 200 jaar geleden op te dringen.

Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.

(Overigens ben ik van mening dat de klimaatwet moet worden vernietigd).