Ierse familie krijgt vergoeding gezondheidsschade door ziekmakend windpark lawaai, trillingen en schaduwflikkeringen van een windmolenpark

Afbeelding: Wind turbine syndrom.

Een Ierse familie heeft onlangs een schadevergoeding van € 225.000 ontvangen.

Auteur: Eric Worrall.

De sluizen staan ​​misschien op het punt om open te gaan in verband met de gezondheidsproblemen bij windparken.

Een Ierse familie die beweert gezondheidsschade te hebben opgelopen door een windmolenpark dat 700 meter van hun huis is geopend, heeft onlangs een schadevergoeding van € 225.000 ontvangen.

De broers en zus uit Cork, die in de buurt van het windmolenpark woonden, schikken voor € 225.000.

Twee broers en een zus uit dezelfde familie, die beweerden ziek te zijn geworden als gevolg van lawaai, trillingen en schaduwflikkeringen van een windmolenpark in Cork, hebben hun vorderingen bij het Hooggerechtshof voor een totaalbedrag van € 225.000 geschikt.

Laura David en Jack Kelleher beweerden dat hun familie hun boerderij in Gowlane North, Donoughmore, County Cork, vier jaar geleden moest verlaten, nadat een windmolenpark met 10 turbines op iets meer dan 700 meter van hun woonplaats begon te draaien. In het Hooggerechtshof hebben Laura (15 jaar), David (17 jaar) en Jack (10), die nu 13 kilometer van de familieboerderij wonen, hun vorderingen geschikt voor in totaal € 225.000. De schikkingen die zonder erkenning van aansprakelijkheid plaatsvonden, werden goedgekeurd door rechter Leonie Reynolds na bemiddeling. …

Ze beweerden dat het geluid, de trillingen en de schaduwflikkering van de turbines, die zich op iets meer dan 700 meter van hun familieboerderij bevonden, ertoe hadden geleid dat ze aan verschillende ziekten leden. ….

Lees meer hier.

Ik leef mee met de familie Kelleher. Er bestaat een sterk vermoeden dat infrageluid van windturbines aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Uit een studie uit 2018:

Een overzicht van de mogelijke perceptuele en fysiologische effecten van windturbinegeluid: Simon Carlile,John L. Davy,David Hillman and Kym Burgemeister.

In dit overzicht wordt gekeken naar de aard van het geluid dat wordt gegenereerd door windturbines, waarbij de nadruk ligt op het laagfrequente geluid (LF) en infrageluid (IS) om het effect te begrijpen van de geluidsmaten waar mensen werken en slapen. Een tweede focus betreft het bewijs voor mechanismen van fysiologische transductie van LF / IS of het bewijs voor somatische effecten van LF / IS. Hoewel het huidige bewijs niet overtuigend transductie aantoont, is het wel een sterke prima facia zaak. Er zijn substantiële openstaande vragen met betrekking tot de meting en voortplanting van LF en IS en de codering ervan door het centrale zenuwstelsel die relevant zijn voor mogelijke perceptuele en fysiologische effecten. Er wordt een reeks mogelijke onderzoeksgebieden geïdentificeerd.

Lees meer hier.

Het zou natuurlijk beter zijn geweest als de familie Kelleher nooit deze vreselijke inbreuk op hun leven had hoeven meemaken, maar deze aanzienlijke schadevergoeding kan wellicht bijdragen aan hun herstel.

Bron hier.