De nieuwe klimaatbelofte van de EU voor 2030 levert niets op en is extreem duur klimaatgeld voor iets anders gebruikt dan voor het klimaatHet lijkt er sterk op dat het ‘klimaatgeld’ voor iets anders zal worden gebruikt dan voor het klimaat.

Een gastbijdrage van Albert Stienstra.

Bjørn Lomborg heeft uitgezocht dat de nieuwe klimaatbelofte van de EU voor 2030 praktisch geen invloed heeft op het klimaat (1). De nieuwe maatregelen van de EU verlagen de temperatuur in 2100 met 0,004 ten opzichte van de oude. Echter, de kosten van deze praktisch zinloze update zijn €5 biljoen, dat is zo’n €10.000 per inwoner van de EU. Een zeer hoge prijs voor een onmerkbaar resultaat.

Lomborg gebruikte het MAGICC klimaatmodel (2). Dat wordt ook vaak door het IPCC gebruikt, voor belangrijke wetenschappelijke publicaties. We weten dat de temperaturen van de uitsluitend op CO2reductie gebaseerde IPCC-modellen hoger zijn dan de waarnemingen. Daarom is de werkelijke temperatuurdaling in 2100, veroorzaakt door de nieuwe klimaatregelen van de EU, waarschijnlijk nog geringer dan 0,004 .

De conclusie bevestigt vele voorgaande conclusies dat de baten van het op CO2-reductie gebaseerde klimaatbeleid niet opwegen tegen de kosten. De VN en de EU moeten dat inmiddels weten, en ze vinden het geen probleem.

Zoals Christiana Figueres en Ottmar Edenhofer eerder in publiek hebben gezegd, is het ‘klimaatbeleid’ van de Verenigde Naties (en dus ook van de EU) niet gericht op het klimaat, maar op herverdeling van geld van het Westen naar de ontwikkelingslanden. Echter, het huidige klimaatbeleid herverdeelt geen geld, maar maakt de bevolking van de EU significant armer, en het verwoest de economie. En dat past bij de ‘Great Reset’ waarover nu steeds meer wordt gesproken. Beleid voor klimaat en corona lijken middelen voor de elite om hun doelen voor de ‘Great Reset’ te bereiken.

De nieuwe klimaatbelofte van de EU voor 2030 levert niets op en is extreem duur klimaatgeld voor iets anders gebruikt dan voor het klimaat

Albert Stienstra.

Klaus Schwab van het World Economic Forum zegt dat alle goederen en diensten tegen 2030 niet langer moeten worden gekocht, maar alleen verhuurd (3). Privé eigendom is dan niet meer nodig. Eric Heymann van de Deutsche Bank zegt dat een zekere hoeveelheid eco-dictatorschap nodig is om de EU Green Deal te laten slagen (4). Politici die al lang op het pluche zitten, zoals Rutte en Merkel, hebben dit soort verhalen al zo vaak gehoord, dat zij erin zijn gaan geloven. Het doet er voor hen niet toe wat de bevolking, bij wie deze politici in dienst zijn, ervan vindt.

Het lijkt er sterk op dat elite van deze wereld de democratie wil beperken tot de bestuurlijke, juridische, politieke en zakelijke topmensen, en de gewone bevolking er buiten wil houden. Zo deden de ‘democratische’ oude Grieken immers ook met hun slaven, toen Socrates leefde.

Er zijn nieuwe slaven nodig, en die kunnen geen bezittingen hebben. Klimaat- en coronabeleid zullen daarvoor zorgen.

***

De nieuwe klimaatbelofte van de EU voor 2030 levert niets op en is extreem duur klimaatgeld voor iets anders gebruikt dan voor het klimaat

Data: https://climateactiontracker.org/countries/eu/

Running UN’s middle-of-the-road scenario (SSP2) with and without the additional reduction of 12.7Gt CO2 as promised by the EU’s 55% reduction on MAGICC

De nieuwe klimaatbelofte van de EU voor 2030 levert niets op en is extreem duur klimaatgeld voor iets anders gebruikt dan voor het klimaat

Literatuur

  1. Lomborg Het klimaatbeleid van de EU levert niets op en is gigantisch duur

https://www.euractiv.com/section/climate-environment/opinion/eu-must-get-smarter-to-lead-on-climate-change/

https://climateactiontracker.org/countries/eu/

  1. MAGICC Het gebruikte klimaatmodel

Magicc6 Portal

  1. Klaus Schwab & Eric Malleret: COVID-19, The Great Reset

Amazon.com: COVID-19: The Great Reset (9782940631124): Schwab, Klaus, Malleret, Thierry: Books

  1. Eric Heymann eco-dictatorschap is nodig

https://www.dbresearch.com/PROD/RPS_EN-PROD/PROD0000000000513790/Climate_neutrality%3A_Are_we_ready_for_an_honest_dis.PDF