Onzichtbare nepcatastrofes en onheilsdreigingen zoals CO2 en straling, of zeer afgelegen, onzichtbaar zoals ijsberen en koraalriffen.Dr. Patrick Moore’s nieuwste boek ‘Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom (Onzichtbare nepcatastrofes en onheilsdreigingen) is een nummer 1 best-seller in twee categorieën op Amazon! Zijn boek ontleedt de paniekverhalen in de media van vandaag die gebaseerd zijn op dingen die ofwel onzichtbaar zijn, zoals CO2 en straling, of zeer afgelegen, zoals ijsberen en koraalriffen.

Auteur: Anoniem.

Vertaling: Martien de Wit.

Hier is dr. Patrick Moore’s beschrijving van zijn unieke stellingname zoals wordt gepresenteerd in ‘Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom.

“Op een dag drong het tot me door dat de meeste paniekverhalen in de media van vandaag gebaseerd zijn op dingen die ofwel onzichtbaar zijn, zoals CO2 en straling, of erg afgelegen, zoals ijsberen en koraalriffen. De gemiddelde mens kan de waarheid van deze beweringen dus niet zelf waarnemen en verifiëren. Ze moeten erop vertrouwen dat activisten, de media, politici en wetenschappers – die allemaal een enorm financieel en/of politiek belang hebben bij het onderwerp – hen de waarheid te vertellen. Dit is mijn poging, na 50 jaar als wetenschapper en milieuactivist, om de verkeerde informatie en regelrechte leugens te ontmaskeren die worden gebruikt om ons en onze kinderen bang te maken voor de toekomst van de aarde. Directe waarneming is de basis van wetenschap. Zonder geverifieerde observatie is het niet mogelijk de waarheid te kennen. Dat is waarop dit boek gericht is.”

Het boek bevat 98 kleurenfoto’s, illustraties en grafieken. Een belangrijke doelgroep zijn ouders die niet akkoord gaan met het ‘progressieve’ schoolprogramma en het alarmisme over de toekomst van de beschaving en de natuurlijke wereld. Dr. Moore hoopt dat deze ouders zijn boek zullen lezen en het zullen doorgeven aan hun kinderen op de middelbare school en oudere kinderen om hen een alternatief te geven voor de sombere toekomst die voorspeld wordt door de onheilsprofeten. Ook veel ander publiek zal het boek informatief en overtuigend vinden.

In 11 hoofdstukken wordt de lezer duidelijk gemaakt dat de burgers verkeerd worden voorgelicht door vele onheilsprofeten over het milieu, met informatie die zij zelf niet kunnen verifiëren. Ons wordt verteld dat kernenergie zeer gevaarlijk is, terwijl de cijfers aantonen dat het een van de veiligste technologieën is. Er wordt ons verteld dat ijsberen binnenkort zullen uitsterven, terwijl hun populatie al bijna 50 jaar gestaag groeit. Ons wordt verteld dat er iets schadelijks zit in genetisch gemodificeerde voedselgewassen, terwijl het onzichtbaar is, geen naam en geen chemische formule heeft. Ons wordt verteld dat ernstige bosbranden worden veroorzaakt door klimaatverandering, terwijl ze in feite worden veroorzaakt door slecht beheer van de hoeveelheid brandstof (dood hout) in het bos. Ons wordt verteld dat alle koraalriffen tegen 2100 zullen zijn verdwenen, terwijl de meest diverse koraalriffen zich juist in de warmste oceanen ter wereld bevinden. En natuurlijk wordt ons verteld dat onzichtbare CO2 van het gebruik van fossiele brandstoffen, die meer dan 80 procent van onze energievoorziening uitmaken, de aarde te warm zullen maken om te kunnen leven. Al deze paniekverhalen, en nog veel meer, zijn gewoon niet waar. En dit boek zal u, uw familie en uw collega’s daarvan overtuigen. Er is geen vervanger voor de waarheid.

Dr. Patrick Moore was een van de medeoprichters van Greenpeace en voer mee op de eerste Greenpeace campagne tegen de Amerikaanse waterstofbom testen in Alaska. Nadat hij gepromoveerd was in de ecologie, zat hij 15 jaar in het topcomité van Greenpeace en leidde hij veel van de milieucampagnes van Greenpeace. Greenpeace begon als een groep vrijwilligers met nobele bedoelingen. In de loop der jaren werd de organisatie zeer succesvol met campagnes om walvissen te redden, de massale slachting van zeehondenbaby’s te stoppen, het dumpen van giftige stoffen in de lucht, het water en de aarde te voorkomen, en nog veel meer. Greenpeace haalde in het begin van de jaren tachtig jaarlijks meer dan 100 miljoen dollar op en had bijna 1000 mensen op de loonlijst staan. Het was een bedrijf geworden en fondsenwerving kwam steeds meer bovenaan de prioriteitenlijst te staan.

Onzichtbare nepcatastrofes en onheilsdreigingen zoals CO2 en straling, of zeer afgelegen, onzichtbaar zoals ijsberen en koraalriffen.

Patrick Moore.

Nieuwe campagnes gingen meer over het gebruik van sensatie, onjuiste informatie en angst om donaties aan te trekken. Dr. Moore nam afscheid in 1986, toen Greenpeace veranderde in een oplichterij die met pseudo-wetenschap leurde. Sindsdien heeft hij ernaar gestreefd een verstandige milieuactivist te zijn, die zijn overtuigingen baseert op betrouwbare wetenschap en logisch denken. Dit boek is het hoogtepunt van 50 jaar ontwikkeling tijdens Dr. Moore’s veelzijdige zoektocht naar de waarheid over milieukwesties.

(Een historisch verslag van Dr. Moore’s 15 jaar bij Greenpeace en zijn analyse van diverse milieuonderwerpen staan in zijn vorige boek, “Confessions of a Greenpeace Dropout – The Making of a Sensible Environmentalist“.

***

Bron hier.