Prins Philip: een van de beroemdste klimaatsceptici ter wereld media vergaten te vermelden dat hij sceptisch was over klimaatverandering

Travers Lewis / Shutterstock.com

Ze konden Prins Philip niet negeren, maar de media vergaten te vermelden dat hij sceptisch was over klimaatverandering.

Auteur: Joanne Nova (Australië).

Prins Philip las niet alleen de boeken van Ian Plimer en deelde zijn opvattingen, hij schreef en bedankte hem op officieel briefpapier. Hij organiseerde een toespraak voor Plimer bij de Royal Society of Artists (die vervolgens door anderen werd geannuleerd).

De hertog van Edinburgh was ook een fan van David Bellamy en Christopher Booker. Hij nodigde Bellamy uit om een lezing te geven in Buckingham Palace en schreef een ‘lange en doordachte’ brief aan Christopher Booker.

Dus hoewel de BBC et al overvloedig en terecht de groothertog prijzen, vermelden ze liever niet dat hij dacht dat windparken ‘nutteloze’ ‘monsters’ waren die ‘volledig afhankelijk waren van subsidies’ en ‘nooit zouden werken’.

Het Australische ABC meldde dat hij ooit een terloops grapje maakte met de vraag of Australische Aboriginals nog steeds speren naar elkaar gooiden. Het ABC noemde het een ‘faux pas‘ alsof de hertog het misschien serieus had gevraagd, of aboriginals misschien geen gevoel voor humor hadden? (En weer dat onderhuidse racisme!).

Dus zijn mening over het nationale energiebeleid is niet de moeite waard om te vermelden, maar een terloops grapje van negentien jaar geleden dat niemand beledigde, wel?

We weten allemaal dat als de hertog van Edinburgh geld had geschonken aan Al Gore, we er (weer) alles over zouden horen.

Prins Philip, klimaatscepticus, draait zich al om in zijn graf.

Zie hier.

Rowan Dean, The Spectator

Hieronder de brief van Windsor Castle, gedateerd 29 april 2018:

Het bijzondere aan die brief is dat deze niet alleen de bewondering van de prins voor de professor bevestigt, maar erop wijst dat de koninklijke familie niets te maken wil hebben met het klimaatbeleid. Maar vandaag, een decennium later, bepleiten beide toekomstige vorsten Prins Charles en Prins William, de Grote Reset en omhelzen ze Greta Thunberg, en de laatste betuigt zijn sympathie voor Sir David Attenborough, die tot over zijn oren in het klimaatpolitiek is gedompeld.

Duke Edinburgh, Climate Change, Brief aan Ian Plimer

Prins Philip: een van de beroemdste klimaatsceptici ter wereld media vergaten te vermelden dat hij sceptisch was over klimaatverandering

 

Van de GWPF (Global Warming Policy Foundation)

Met grote droefheid nemen we kennis van de dood van ZKH Prins Philip, die eerder op de dag is overleden. De GWPF betuigt haar medeleven aan Hare Majesteit de Koningin en de koninklijke familie bij de dood van de hertog van Edinburgh. Prins Philip, een milieuactivist en mede– klimaatrealist. We zullen hem ten diepste missen.

***

Bron hier.