Joe Biden. Shutterstock.

Auteur: Andrew Bolt (Australia).

Vertaling: Martien de Wit.

Joe Biden bewees twee dingen met de belachelijke klimaattop van vorige week: hij is extreem dom en zijn domheid is een bedreiging voor de westerse wereld.

Hoe durft de Amerikaanse president de intelligentie van 39 andere wereldleiders – waaronder de Australische premier Scott Morrison – te beledigen door hen te laten luisteren naar het ongeïnformeerde geraaskal van mystici, New Age-stamvrouwen en zelfs een tiener? Hoe durft Biden geen enkele klimaatwetenschapper aan het woord te laten en in plaats daarvan te kiezen voor hysterici die onzin uitkramen over een ‘dode planeet’, milieuracisme, ‘inheemse wijsheid’ en verdrinkende eilanden in de Stille Oceaan die – verrassing! – aangroeien?

Geen wonder dat China’s dictator Xi Jinping ermee instemde om langs te komen voor een tribuneplaatsje bij dit circus. Hij kon zijn knechten in Beijing geruststellen dat hij de toekomst heeft gezien en dat het Westen morsdood is. Vermoord door ‘woke krankzinnigheid.

Hier volgt een fragmentje wetenschap dat door niemand is genoemd op deze top die door Biden is bijeengeroepen om landen als het onze te dwingen “nieuwe stappen aan te kondigen om de klimaatambitie te versterken”.

De wereld was vorige maand in feite 0,01 graden KOELER dan het gemiddelde van het laatste decennium van de 20e eeuw, volgens satellietgegevens die worden bijgehouden door de Universiteit van Alabama in Huntsville. Er is geen klimaatcrisis.

En hier zijn enkele van de aanstellers die Biden uitnodigde om wereldleiders te intimideren en ermee in te stemmen dat we er geweest zijn als ze de uitstoot niet verminderen, ongeacht de kosten in geld en banen.

Xiye Bastida.

Zo was er Xiye Bastida, net 19 jaar oud maar een klimaatextremist en lid van Mexico’s ‘inheemse Otomi-Toltec natie’ van vaders kant. En wie wordt er in de moderne rassenpolitiek niet heilig en wijs gemaakt door ‘inheems’ te zijn?

Bastida brabbelde alle modewoorden die ze ongetwijfeld hoort aan de Universiteit van Pennsylvania, waar ze eerstejaars studente is: “Wij eisen een allesomvattende, niet eurocentrische en intersectionele klimaatopleiding, inclusief kennis over klimaatrechtvaardigheid, milieuracisme, voorouderlijke en inheemse wijsheid, rechtvaardigheid voor gehandicapten, groene carrières en duurzaam leven.

“Voorouderlijke en inheemse wijsheid” om de opwarming van de aarde tegen te gaan? Wat zou haar inheemse Mexicaanse wijsheid adviseren om de temperatuur te verlagen? Meer mensenoffers aan de Azteekse Gevederde Slang?

Archana Soreng.

Bastida was niet de enige in deze parade van idioten. Neem Archana Soreng, een 25-jarige voormalige studentenactiviste die zich identificeert als een lid van de Kharia-stam in India.

Ook zij vertelde de leiders dat de opwarming van de aarde een halt moet worden toegeroepen door “intergenerationele en intersectionele rechtvaardigheid” en “op de natuur gebaseerde oplossingen” die “de traditionele kennis en praktijken van inheemse jongeren en … hun op bossen gebaseerde levensonderhoud” ondersteunen.

Terug naar de bomen! Opgelost!

Hindou Oumarou Ibrahim.

Hindou Oumarou Ibrahim, van de Vereniging voor Inheemse Vrouwen en Volken van Tsjaad, benadrukte dat “de traditionele kennis van inheemse volken de sleutel is om … de hele mensheid te helpen zich aan te passen en de klimaatverandering te beperken”, zonder ook maar één praktisch voorbeeld te noemen.

Fawn Sharp, voorzitter van het National Congress of American Indians, beweerde eveneens dat “inheemse volken en gemeenschappen … eeuwenoude wijsheid en kennis delen over de beste manier om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden”.

Indianen vochten al tegen klimaatverandering voordat Amerika geïndustrialiseerd was? Dus wat veroorzaakte toen de klimaatverandering? Het verbranden van buffelmest?

Hoe kon Biden de wereldleiders deze onzin laten aanhoren, die vaak werd verkondigd door tribalisten – meestal vrouwen – die veel van hun New Age-gebrabbel duidelijk niet hadden geleerd van een wijze ouderling, maar van een wildvreemde neomarxist?

Fawn Sharp.

De Australische Sharan Burrow, hoofd van het Internationaal Verbond van Vakverenigingen, kwam zelfs opdagen om te jammeren: “Er zijn geen banen op een dode planeet.” In plaats daarvan zou ze zich moeten afvragen hoeveel banen er zijn op een planeet die door gekken wordt geleid?

Zonder wetenschappers om de onzin te controleren, waren de sprekers van Biden vrij om absurde onwaarheden te verzinnen.

David Kabua, president van de Marshalleilanden, beweerde: “Wij zijn laaggelegen atollen, nauwelijks een meter boven de zeespiegel… Wij voelen de gevolgen van klimaatverandering nu al.”

Sharan Burrow.

Uit het meest uitgebreide onderzoek naar de zeespiegel van de Marshalleilanden bleek onomstotelijk dat deze eilanden waren gegroeid van 909 ha in de Tweede Wereldoorlog tot 946 ha in 2010.

Dat is niet ongebruikelijk. Uit onderzoek van de Auckland University van vorig jaar bleek dat de atollen op de Marshall-eilanden, Kiribati en de Maldiven de afgelopen zes decennia met 8 % zijn gegroeid. Ze zinken niet, ze groeien.

David Kabua.

Dus waar is deze ‘crisis’? We krijgen minder cyclonen, niet meer. Grotere graanoogsten, niet kleinere. Meer regenval in Australië, niet minder.

Heeft Biden daarom niet één klimaatwetenschapper uitgenodigd en gaf hij de voorkeur aan de paus? Was hij bang dat zij zijn ‘klimaatcatastrofe’ zouden ontmaskeren als schandelijk bedrog – een nieuwe quasi-religie, en niet als wetenschap?

Een laatste raadsel: Scott Morrison zat deze baarlijke nonsens aan te horen. Waarom heeft hij zich niet uitgesproken?

***

Bron hier.