Anti-windmolenactivist Jan Nieboer stopt met bestuursfunctie na veroordeling vorm van overlast, onverkoopbare huizen, een onleefbare omgeving

Jan Nieboer.

Eerder schonk Climategate.nl aandacht aan het verzet tegen windmolens in Drenthe. Zie hier.

Nieuwe ontwikkeling in deze soap:

Anti-windmolenactivist Jan Nieboer stopt met bestuursfunctie na veroordeling

Anti-windmolenactivist Jan Nieboer uit 2e Exloërmond treedt terug uit het bestuur van de Vereniging van Bedrijven De Kanaalstreek (VVBK). Het bestuur nam het besluit maandagavond.

“Het is in goed overleg gegaan. Ik blijf wel actief lid van de vereniging”, laat Nieboer in een reactie aan RTV Noord weten.

Nieboer legt de bestuursfunctie neer nadat hij vorige week in de rechtbank in Assen schuldig werd bevonden aan het versturen van dreigbrieven. Eerder deed Nieboer al een stap terug als voorzitter van de VVBK vanwege de beschuldiging, maar bleef toen wel deel uitmaken van het bestuur.

‘Drijvende kracht achter dreigbrieven’

De Drent werd vorige week veroordeeld tot één jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het versturen van dreigbrieven aan betrokkenen van de bouw van windmolens in de Drentse Monden en Meeden. De rechter oordeelde dat Nieboer en Jan H., de andere veroordeelde verdachte, de ‘drijvende krachten’ zijn achter het verzenden van de brieven. Zelf zeggen ze onschuldig te zijn.

Bron hier.

Commentaar van Reynier Pronk.

Vorige week werden twee mannen veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dat is in Nederland een zware straf. Hebben zij oude vrouwtjes van handtassen beroofd met zwaar lichamelijk en geestelijk letsel tot gevolg?

Nee, zij zijn opgekomen voor de belangen van omwonenden die hun leefomgeving dramatisch aangetast zagen, zonder daar iets tegen te kunnen uitrichten.

De Crisis & Herstelwet heeft het mogelijk gemaakt om alle democratische processen te omzeilen. Provincies, gemeenten en bewoners hebben daardoor maar te slikken wat er door de centrale overheid via de RES wordt opgelegd.

Vervolgens mogen wethouders de opgewekte stroom verpatsen aan data-centers. Daar is geen centrale regelgeving over afgesproken.

Op 19 april j.l. roerde Guterres, de SG van de VN de alarmistische trom door te beweren dat wij op de rand van de afgrond staan wegens klimaatverandering. Niet toevallig kwamen er onlangs uit Brussel berichten over de zojuist afgesproken klimaataanpak in Europa (nu nóg daadkrachtiger!) en komt eind deze week Biden aan de beurt om daar weer overheen te toepen.

Dat dit enorme gevolgen heeft en nog gaat hebben voor een groot deel van de bevolking van deze planeet (China, India, Rusland en heel Afrika blijven nog even buiten schot) is evident. Dagelijks lees je over woedende omwonenden van gerealiseerde of geplande windturbine- en zonneparken. Tevergeefs naar ik vrees.

Het is soms goed om je te realiseren dat, of het nu gaat om de VN, de EU, onze eigen regering, de klimaattafels, actievoerders en lobbyisten van Greenpeace, Urgenda of Milieudefensie, de bouwers en de rechters die gedupeerden veroordelen, zij allen passanten zijn. Straks zijn ze weg. Met een goed pensioen, of naar een andere mooie baan en naar hun riante woningen in lommerrijke, windturbinevrije omgevingen.

Anti-windmolenactivist Jan Nieboer stopt met bestuursfunctie na veroordeling vorm van overlast, onverkoopbare huizen, een onleefbare omgeving

Reynier Pronk.

De enigen die achterblijven met de gevolgen van hun opgeblazen plannen zijn diegenen die de rekening gepresenteerd krijgen in de vorm van overlast, onverkoopbare huizen, een onleefbare omgeving of in de vorm van almaar toenemende energielasten.

En de passanten trekken verder naar een volgend feestje en zien niet om naar wat ze hebben aangericht. Wellicht is er straks één die zal zeggen: “Met de kennis van nu denk ik dat we iets te hard van stapel zijn gelopen.”

Intussen blijft de vraag hoeveel gedupeerde actievoerders het lot van beide mannen zullen volgen voordat ‘de blijvers’ het niet meer zullen pikken.

***

Naschrift van de redactie

Ondertussen is de gemiddelde wereldtemperatuur weer een stukje verder gedaald. Waar blijft toch die verschrikkelijke opwarming?

Anti-windmolenactivist Jan Nieboer stopt met bestuursfunctie na veroordeling vorm van overlast, onverkoopbare huizen, een onleefbare omgeving