Een nieuwe film van Marijn Poels.

Voormalig bankier Alexander Pohl uit Londen werkte jarenlang voor een van ’s werelds groenste banken. Idealistisch gedreven financierde hij grote wind- en zonneparken in de oprechte overtuiging dat hij de wereld een betere plek maakte.

Geleidelijk aan werd hij zich bewust van het feit dat het groene van vandaag eigenlijk een ego-gedreven, corrupt en gebroken systeem is. Hij stopte met bankieren en emigreerde met zijn gezin naar zijn kleine bosparadijs in het afgelegen noorden van Zweden. De droom was om terug te keren naar de natuur, een eco-boerderij te beginnen en zoveel mogelijk afstand te nemen tussen zijn familie en de industrialisatie van de natuur.

Tot … er een windpark werd gepland aan de poorten van zijn paradijselijke tuin.

Poels en Alexander Pohl maken samen de reis … om vragen te stellen en het groene wonderland tot zijn ware kern te ontrafelen …

Meer informatie volgt over enkele dagen.

***

Eerdere films van Marijn Poels

The uncertainty has settled

Paradogma

Return to Eden

Het goede doel heiligt de middelen

 

***