“Ergens in de toekomst zullen we allemaal terugkijken en ons de vraag stellen: waarom waren we destijds zulke idioten?”

Alexander Pohl

Marijn Poels’ nieuwste film gaat op 23 september online in première via zijn YouTube kanaal.

Headwind “21 stelt kritische vragen over windenergie en wrijft uiteindelijk een ongemakkelijke waarheid diep in de wonden van de windindustrie. Poels nam een half jaar de tijd voor het onderzoek en de productie van deze film. Hij kwam in contact met de voormalige Londense bankier Alexander Pohl, die jarenlang voor een van ’s werelds groenste banken werkte. Alexander zag geleidelijk aan dat het groene investeringsklimaat een corrupt en gebroken systeem is. Hij nam ontslag en emigreerde met zijn gezin naar een afgelegen bosparadijs in noordelijke Zweden.

Zijn droom was om terug te keren naar de natuur, een eco-boerderij te beginnen en zoveel mogelijk afstand te nemen tussen zijn familie en de industrialisatie van de natuur. Tot….. er een windmolenpark werd gepland aan de poorten van zijn nieuwe paradijs.

HEADWIND 21 stelt kritische vragen over windenergie en belicht hoe lokale bezorgde burgers buitenspel worden gezet Alexander Pohl

Marijn Poels / Alexander Pohl

Poels en Pohl maken samen de reis…. om vragen te stellen, en ontrafelen het groene wonderland tot zijn ware kern …

“Alexander en ik zijn echte milieuliefhebbers” zegt Poels “En ja, we zijn allebei meer dan bereid om een inspanning te leveren om het natuurlijk evenwicht te stabiliseren, als dat nodig is. Maar we debatteren graag over de aannames vanuit een meer democratisch en holistisch perspectief. Het is geen verrassing dat wanneer grote bedrijven betrokken zijn bij “goed doen” het zijn doel voorbijschiet en de grote belangen een richting opgaan waarin enkel corruptie nog kan overleven. Het is niet de overbevolking, niet CO2, niet de onwil van mensen maar het is de verkeerde volgorde van denken … ”

Headwind “21 gaat op 23 september 19.00 uur (CET) online in première gratis via de link https://youtu.be/7RgyLDVlAg4

Poels heeft deze productie volledig kunnen financieren met donaties en giften van zijn volgers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijn Poels via film@marijnpoels.com of kijk op www.marijnpoels.com/headwind hier.

***

Voor meer films en video’s (met links) zie hier.