Bederft Boris Johnson zijn eigen feest in Glasgow? Johnson kwalificeerde de komende top als een keerpunt in de geschiedenis van de planeet.

Boris Johnson. Foto: Shutterstock.

Van onze COP26-correspondent.

Diverse Britse kranten, zoals de Sun en de Daily Mail, berichtten dat Alok Sharma, voorzitter van de komende klimaattop in Glasgow, tekeer is gegaan tegen Boris Johnson.

Johnson kwalificeerde de komende top als een keerpunt in de geschiedenis van de planeet. Nu grote landen zoals China en Rusland afhaken, is de kans aanwezig dat de top kan uitgaan als een nachtkaars. Sharma wil klaarblijkelijk te hoge verwachtingen temperen en is in woede ontstoken, aldus zegslieden.

De voorbereidingen voor de top zouden ‘out of control’ zijn.

Eerder uitte koningin Elisabeth haar ongenoegen over het verstek laten gaan van grote wereldleiders. Een minister uit Johnsons’ kabinet, aldus de kranten, zet vraagtekens bij de boodschap van ‘anderhalve graad opwarming’ en denkt dat de bevolking het allemaal niet meer kan volgen.

***