De lange mars van Marjan Minnesma Volgens de berichten verloopt de klimaatwandeltocht naar de COP26-top in Glasgow zeer voorspoedig

Urgenda-wandeltocht naar Glasgow.

 

 

Van uw COP26- correspondent

Volgens de berichten verloopt de klimaatwandeltocht van Marjan Minnesma en de haren naar de COP26-top in Glasgow zeer voorspoedig.

Zij twittert:

‘Tweede etappe in Schotland, nog steeds droog. Prachtige herfst!’

Ze toont ons prachtige foto’s. Je mag hopen dat moeder natuur haar groepje blijft opmonteren, grillig als zij is.

Even lijkt Minnesma nu uit beeld bij de NOS maar gaande de top zal dat wel weer worden rechtgezet. Mogelijk krijgt uw correspondent haar ook nog te spreken. Achter haar milde glimlach moet zij toch ook ongenoegen verbergen nu duidelijk wordt dat het kabinet de doelen van het Urgenda-vonnis voorlopig helemaal niet haalt.

‘Kabinet doe iets! Rutte do something!‘

Ze is zelf nog hoogstpersoonlijk in het torentje geweest, waar geen klimaatrealist mag verschijnen. En pijnlijk is ook, ondanks alle mooie mondiale klimaattoppen tot nu toe, nu al weer 28 jaar, dat de CO2 nog altijd de pan uitrijst.

‘Mondiale CO2 uitstoot’, ze kan het woord niet meer horen kun je je voorstellen. Om nog maar over de afhakende grote mogendheden in Glasgow te zwijgen. Zelfs Biden komt met lege handen.

En zitten mensen nog op Obama te wachten? Is zij op weg naar een top die bij voorbaat al is mislukt?

Gelukkig zal het KNMI-rapport van deze week over de zeespiegelstijging haar wat wind in de zeilen kunnen geven, hoewel het ook fors werd afgekraakt en verkeerd geframed.

De lange mars van Marjan Minnesma Volgens de berichten verloopt de klimaatwandeltocht naar de COP26-top in Glasgow zeer voorspoedig

En dat er forse ijsgroei wordt gemeten is ook geen bruikbare boodschap.

Nee, het is nog helemaal geen gelopen race. ‘We gaan nog niet naar huis, nog lange niet.’

***