Wat Senator Kyrsten Sinema (Dem.) van Arizona precies beweegt om tegen de klimaatplannen van Biden te zullen gaan stemmen

Kyrsten Sinema. Foto: Daily Wire.

Van onze COP26-correspondent.

Wat Senator Kyrsten Sinema (Dem.) van Arizona precies beweegt om tegen de klimaatplannen van Biden te zullen gaan stemmen, blijft onduidelijk, maar daarmee laat zij haar eigen president bungelen richting de klimaattop in Glasgow. Sinema zwijgt tot nu toe in alle talen.

Vorige week mocht ze verschijnen op het Witte Huis, maar ze lijkt van geen wijken te weten en staat zij aan zij met senator Joe Manchin (Dem.) van West-Virginia. Ook Nancy Pelosi (Dem.) lijkt bot te vangen om haar te overreden, zoals Bernie Sanders (Dem.) sneefde om via een open brief Joe Manchin tot herbezinning te laten komen.

Manchin heeft een steenkool-electoraat te bedienen, maar voor Sinema geldt dat haar groene achterban teleurgesteld is nu ze Biden zo laat struikelen. Ooit was ze immers lijsttrekker voor de Arizona Green partij. Volgens ingewijden zit haar pijn bij vooral het weghalen van geld bij gewone burgers en belastingverhogingen om de peperdure klimaatambities te financieren. Aan haar mogelijke stijfkoppigheid, als nazaat van een Friese familie, zal het niet liggen.

***