Het verdriet van de Veenkoloniën.

Een gastbijdrage van Kees Pieters.

A.s. zondag 31 oktober zendt omroep HUMAN om 20:25 op NPO2 de documentaire uit met als titel:

Tegenwind – Het Verdriet van de Veenkoloniën

over het windturbine drama in de veenkoloniën.

De documentaire laat zien hoe een wereldwijde energietransitie neerdaalt in een lokale gemeenschap. De komst van een mega windturbinepark in Groningen en Drenthe speelt mensen uit elkaar, waar ze eerder in harmonie samenleefden. De turbines, met een hoogte van meer dan tweehonderd meter, veroorzaken een tragedie. Wat wordt gewonnen en wat gaat verloren als het oude vlakke land zijn gezicht verliest en de bevolking zich verraden voelt?

Dit onderwerp gaat u hoogstwaarschijnlijk aan het hart, wellicht is het interessant om dit te delen met uw achterban of online te plaatsen. Hier vindt u het originele persbericht en hier een mediakit met promotiemateriaal. U kunt natuurlijk ook deze link doorsturen met meer informatie over het programma: human.nl/tegenwind.

Naast de uitzending, is HUMAN ook het land in gegaan om de film te vertonen en in gesprek te gaan met betrokkenen, de resterende data zijn:

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en mee te praten.

***