Jürgen Janek.

Van een onzer correspondenten.

Of politicus Frans Timmermans wel of geen eredoctoraat krijgt uitgereikt vanwege alle maatschappelijke verzet van burgers, wetenschappers en eigen ingenieurs: de Duitse wetenschapper Prof. dr. Jürgen Janek kan zeker rekenen op een TUD eredoctorschap!

Het is, vanuit wetenschappelijk oogpunt, een uitstekende keuze van de Technische Universiteit Delft. Janek gold al als ‘higly cited researcher 2021’ en nu dit schitterende eerbetoon uit Delft. Een vakman die door zijn vakgroep op handen wordt gedragen. Zie hier zijn uitgebreide cv.

Zie ook hier een overzicht van zijn wetenschappelijke werk.

En bekijk ook eens hier zijn lange lijst van wetenschappelijke artikelen hier.

Je zou Janek de ‘batterij-professor’ kunnen noemen. Hij doet uitstekend onderzoek naar de duurzaamheid van energieopslagsystemen en heeft de supervisie van ‘Festbat’, een zeer omvangrijk onderzoeksproject met meer dan honderd onderzoekers in een netwerk van gerenommeerde instituten. Bij dit onderzoek staan de kernbegrippen ‘meer zekerheid’, ‘grotere opslagcapaciteit’ en kortere ‘oplaadtijd’ centraal.

Jammer dat de TUD op de site geen uitgebreide wetenschappelijke informatie over de jubilaris verstrekt. Maar zijn innemende bescheidenheid zal het zeker winnen van zijn trots als hij door TUD rector Pim van der Hagen volgende week eervol zal worden toegesproken.

***