Bron: GWPF (Global Warming Policy Foundation).

Een systematische review van klimaattrends en observaties door een gerenommeerde klimaatwetenschapper vond geen bewijs om de bewering van een klimaatcrisis te ondersteunen.

In zijn jaarverslag over de toestand van het klimaat onderzocht Ole Humlum, emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Oslo, gedetailleerde patronen van temperatuurveranderingen in de atmosfeer en oceanen en trends in klimaateffecten. Veel van deze patronen vertonen geen significante trends en suggereren dat slecht begrepen natuurlijke cycli een rol spelen.

En hoewel het rapport een lichte opwarming constateert, zijn er geen tekenen van dramatische veranderingen: het sneeuwdek is stabiel, de zee-ijsbedekking herstelt zich en de stormactiviteit is niet veranderd.

Ole Humlum.

Professor Humlum zei:

“Een jaar geleden waarschuwde ik dat het erg riskant is om computermodellen en onvolwassen wetenschap te gebruiken om buitengewone beweringen te doen. De empirische waarnemingen die ik heb bekeken, tonen zeer weinig opwarming en geen bewijs van een klimaatcrisis.”

De directeur van het GWPF, dr. Benny Peiser zei:

“Het is buitengewoon dat iemand gelooft dat er een klimaatcrisis is. Jaar na jaar laat onze jaarlijkse beoordeling van klimaattrends zien hoe weinig er is veranderd in de afgelopen 30 jaar. Het gebruikelijke klimaatalarmisme wordt vooral gedreven door de computermodellen van de wetenschappers en niet door observatiegegevens.”

Ole Humlum: State of the Climate 2021 (pdf)

***

Zie hier.

***