Auteur:

Uitdagende economische tijden brengen het slechtste naar boven in de regering-Biden, die wanhopig is geworden tot het punt van openlijke ondermijning van de rechten van het Eerste Amendement van degenen met wie ze het niet eens zijn.

Deze verderfelijke trend is acuut geworden op het gebied van klimaatverandering en Covid, en versnelt. De oprichting door de regering-Biden van een “Disinformation Governance Board” in het Department of Homeland Security (DHS) heeft de moderne realiteit in de Verenigde Staten vreemder dan fictie gemaakt. Dit bord zal inderdaad dienen als een echt “Ministerie van Waarheid”, zoals beschreven door auteur George Orwell in zijn beroemde boek, 1984.

Het is ongelooflijk dat het DHS in een recent bulletin met de titel “Terrorism Threat to the U.S. Homeland” het terrorisme subjectief beschrijft als “een online omgeving vol valse of misleidende verhalen en samenzweringstheorieën en andere vormen van misdragingen en misstanden”. informatie (MDM).”

Ja, Biden DHS-bureaucraten schreven dat echt, inclusief het acroniem “MDM” dat nu in dezelfde categorie valt als de 911-aanvallen. De nieuwe directeur van dit bestuur, een vrouw genaamd Nina Jankowicz, maakt dit verhaal bizar tot op het punt van parodie. Het Witte Huis van Biden en het DHS hebben zeker dezelfde huiveringwekkende s video’s we viewed, including the one of Ms.  gezien die we hebben bekeken, waaronder die van mevrouw Jankowicz die zichzelf in verlegenheid bracht door “Mary Poppins” te imiteren – maar toch hebben ze haar benoemd.

Het feit dat haar recente verleden er ook een was van partijdige oneerlijkheid bij het bevorderen van de Russische collusie-hoax en andere nepverhalen, bevestigt dat het hele initiatief een politieke farce en gevaarlijk is. Als president Joe Biden en zijn verraderlijke bureaucratie zegevieren met deze flagrante aanval op de vrijheid van meningsuiting, zal het Eerste Amendement een dode letter worden, aangezien deze inkorting niet stopt bij de meningsuiting.

Persvrijheid is lang vooral een grap geworden, waarbij de grote netwerken en mediakanalen zichzelf gewillig transformeren in propaganda-organen van de Biden-regering (en eerder die van Obama). Dat is niet alleen de kwaadaardige Joy Reid of de buffoonachtige Brian Stelter op kabelnieuws. Dat betekent ook u, Nora O’Donnell, David Muir en Lester Holt; de New York Times, de Washington Post van Jeff Bezos en andere ooit serieuze nieuwsbladen. Ze manipuleren gewillig objectief nieuws en wetenschap om de Biden-agenda in Washington te bevoordelen, vooral door de realiteit van klimaatverandering te vertekenen – of negeren feiten en wetenschap die die agenda in twijfel trekken. Er blijft een aanzienlijke non-conformistische media- en internetaanwezigheid van alternatief nieuws en opinie. Maar voor hoelang als een federaal departement met ‘veiligheid’ in de titel mikt? En hoe zit het met de andere vrijheden van vergadering en religie van het Eerste Amendement?

Als de openlijke aanval van de regering-Biden op de vrijheid van meningsuiting niet wordt teruggedraaid en gestopt, zullen andere vrijheden als dominostenen vallen. Al tijdens het hoogtepunt van Covid-19 werden gebedshuizen in het hele land met geweld gesloten onder het mom van de volksgezondheid. Het kan weer gebeuren.

Politici en hun gedachtenpolitie die de rechten en vrijheid van individuen proberen in te perken, is een middel om hun eigen macht te behouden en te vergroten. Het verkondigen van een nepverhaal over klimaatverandering – dat de mensheid zelf wordt geconfronteerd met een onmiddellijke en existentiële dreiging – is een primaire manier waarop overheidsfunctionarissen hun macht uitbreiden om de economie en de samenleving te sturen. Dienovereenkomstig moeten dissidenten van door de mens veroorzzakte opwarming van de atmosfeer worden gecensureerd en het zwijgen opgelegd, vooral nu de economie verslechtert.

Het beleid van Biden om de kosten van energie bij de benzinepomp te verhogen en om je huis te verwarmen en te koelen, was opzettelijk en ontworpen om de natie te dwingen tot zogenaamde “hernieuwbare” wind- en zonne-projecten en elektrische voertuigen. Maar het publiek heeft steeds meer genoeg van de hogere gasprijzen en hun effect op de torenhoge supermarktrekeningen en alle andere goederen en diensten. Met een inflatie van 8,5 procent in de afgelopen 12 maanden en waarschijnlijk oplopend tot dubbele cijfers, wordt het klimaatverhaal van de Biden-regering en het bijbehorende anti-energiebeleid veel moeilijker om aan het publiek te verkopen.

In plaats van concrete stappen te ondernemen om de inflatie te verminderen door de binnenlandse energieproductie uit te breiden en de enorme nieuwe overheidsuitgaven terug te schroeven, verhoogt de regering de inzet door ongekende pogingen tot maatschappelijke controle te doen met de oprichting van haar eigen Ministerie van Waarheid. Het maakt niet uit dat de president van de Verenigde Staten de belangrijkste podium ter wereld heeft. Alleen kan onze 79-jarige chief executive nauwelijks lezen wat er voor hem wordt gescrolld, laat staan ​​een coherent antwoord formuleren op een eenvoudige vraag, ook van meegaande media.

En vergeet het feit dat de woordvoerders van de president, inclusief de dagelijkse fabulist Jen Psaki en elk kabinetslid, een politiek en mediaverhaal kunnen bevorderen. Blijkbaar hebben ze vastgesteld dat hun eigen toespraak niet genoeg is om de regeringsmacht te behouden om socialistische fantasieën voor de natie te vervullen. Tegenstrijdige verhalen en terughoudendheid van het publiek – vooral op het gebied van klimaatbeleid – moeten met alle mogelijke middelen worden bestreden.

De Disinformation Governance Board van president Biden is een gruwel voor de Amerikaanse grondwet en hoort niet thuis in een vrije samenleving met gegarandeerde onvervreemdbare rechten. Het onbeschaamde bestaan ​​en het doel van de Raad om tegengestelde stemmen te censureren en afwijkende meningen te onderdrukken maakt het een bedreiging voor de vrijheid van alle Amerikanen, ongeacht iemands opvattingen over klimaatverandering of enig ander politiek thema.

***

Peter Murphy.

Over de auteur

Peter Murphy is Senior Fellow bij CFACT. Hij heeft onderzoek gedaan naar en pleitte voor een verscheidenheid aan beleidskwesties, waaronder onderwijshervormingen en fiscaal beleid, zowel in de non-profitsector als bij de overheid in de regering van de voormalige gouverneur van New York, George Pataki. Hij schreef en redigeerde eerder The Chalkboard-weblog voor de NY Charter Schools Association en heeft gepubliceerd in tal van media, waaronder The Hill, New York Post, Washington Times en de Wall Street Journal. Twitter: @PeterMurphy26 Website: https://www.petermurphylgs.com/

***

Bron hier.