Privé jets Davos. Foto: Business insider.

Van een onzer correspondenten.

Chinese controlepolitiek extra goedkoop thuisbezorgd

 

 

 

Opvallend quoteje van één van de privéjet vliegende klimaatbevlogenen bij het WEF:

“We ontwikkelen voor consumenten een manier om hun eigen CO2-uitstoot bij te houden: Waar ze naartoe reizen, hoe ze reizen, wat ze eten en wat ze kopen op het platform. Een ‘individual carbon footprint tracker’.”

Dit kwam uit de mond van J. Michael Evans, bestuurder van gigant Alibaba. Het bedrijf dat bekend is van het over de wereld verschepen van wegwerpartikelen wil al uw activiteiten bijhouden, zodat u kan zien hoe hoog uw persoonlijke CO2-uitstoot is en hoe schuldig u zich dus moet voelen over de ijsbeertjes.

Uiteraard zijn het de Chinezen die gaan voor maximale dataverzameling met geen enkel woord over privacy (of mensenrechten). En nu kunt u wel claimen dat het uw probleem niet is omdat u nooit goedkope kabeltjes uit China laat komen, maar als Alibaba dit ontwikkelt, dan werken andere partijen hier ook aan. Sterker nog, Rabobank schepte er al over op.

De klimaatcrisis is het uitgelezen excuus om u overal te volgen, meten en controleren. Met die data in de hand is het een kleine stap naar het rantsoeneren van uitstoot of het beboeten van een te grote voetafdruk, maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren …

Nee, als u dat denkt bent u een complotdenker en doet u niet meer mee. U kunt gewoon met een gerust hart uw data overleveren aan bedrijven, zodat zij u schuldig kunnen laten voelen over uw CO2-uitstoot en ze zelf verder geen maatregelen hoeven te nemen. Zodat u onthoudt dat u het probleem bent en dus niet de bedrijven van de privéjet vliegende WEF’ers.

***

Bron hier.