Joe Biden. Foto Shutterstock.

“Misschien is wel het meest tragische aspect van Biden’s afschuwelijke klimaatbeleid dat er niet alleen geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat het enige significante invloed zal hebben op de wereldwijde uitstoot van kooldioxide of de temperatuur op aarde; er is overtuigend wetenschappelijk bewijs dat de opwarming van de aarde niet schadelijk is, maar in plaats daarvan gunstig.”

Auteur: David Simon

Vertaling: Martien de Wit.

Het klimaatbeleid van president Biden is niet ‘de bron van alle kwaad’, maar het komt wel in de buurt. In plaats van het klimaat op aarde te verbeteren, veroorzaakt het verschillende economische en nationale veiligheidsproblemen, of verergert die in ieder geval aanzienlijk.

Het klimaatbeleid van Biden is erop gericht, zoals hij tijdens zijn campagne verklaarde, “een einde te maken aan fossiele brandstoffen …” Om dit te bereiken veroordeelt hij regelmatig de Amerikaanse productie van fossiele brandstoffen.

Biden’s beperking van de Amerikaanse olieproductie heeft de prijs van West Texas Intermediate sterk opgedreven. Hij bedroeg $ 51,56 per vat in januari 2020, toen de economie bloeide vóór de pandemie, en ongeveer $ 50 in december 2020, de maand voordat Biden zijn ambt aanvaardde. In januari 2022 had het optreden van Biden de prijs opgedreven tot $ 88,15. Een maand later begon Rusland zijn oorlog tegen Oekraïne en steeg de prijs tot boven de $100.

De benzineprijzen hebben een vergelijkbaar pad gevolgd, van $ 2,64 per gallon in januari 2020 en $ 2,28 in december 2020, tot $ 3,41 in januari 2022. En nu is de prijs gemiddeld $ 5,00.

De prijzen van diesel en vliegtuigbrandstof zijn ook torenhoog. Ze verhogen de prijzen voor alles wat met vrachtwagens en vliegtuigen wordt vervoerd en ook die voor vliegtickets.

Er is nog meer. Kunststoffen en vele andere materialen worden gemaakt van aardolie. Hoge olieprijzen verhogen de productiekosten en de prijzen van alles, van laptopcomputers tot winterkleding en dat is op dit moment misschien wel het belangrijkst: meststoffen. Hoge kunstmestprijzen laten natuurlijk de voedselprijzen stijgen.

De gevolgen van Biden’s beperking van de Amerikaanse aardgasproductie kunnen nog erger worden. De prijs van aardgas is verdrievoudigd, van ongeveer $ 3 per miljoen British thermal units (BTU) in juni 2021 tot ongeveer $ 9 in mei 2022. Dit heeft niet alleen de energierekeningen doen stijgen, maar ook de prijzen van goederen die door gasgestookte centrales worden vervaardigd.

Maar hogere prijzen zijn misschien nog niet het ergste. De klimaatcampagne op langere termijn tegen het gebruik van aardgas heeft geleid tot vermindering van de stroomopwekkingscapaciteit. – Dit, zo meldde de Wall Street Journal onlangs, bracht exploitanten van elektriciteitsnetwerken ertoe te waarschuwen

“dat de stroomproductiecapaciteit moeite heeft om de vraag bij te houden, een tekort dat al dit jaar zou kunnen leiden tot stroomuitval tijdens hittegolven of andere piekperioden.”

Nationale Veiligheid

Biden’s beperkingen op de Amerikaanse productie van fossiele brandstoffen zijn niet alleen schadelijk voor de economie, maar verslechteren ook de nationale veiligheid.

Door de hoge olieprijzen als gevolg van de Amerikaanse productiebeperkingen vloeit er meer geld naar de oorlogskas van Poetin. Reuters meldde in april dat, ondanks de Amerikaanse en internationale sancties, “Rusland verwacht in april $ 9,6 miljard meer te verdienen als gevolg van de hoge olieprijzen” dan het vóór de sancties had gepland.

Beperkingen op de productie van Amerikaans aardgas kunnen alleen maar leiden tot een vermindering van de hoeveelheid vloeibaar aardgas die beschikbaar is voor verscheping naar Europese landen die wanhopig op zoek zijn naar aardgas om hun afhankelijkheid van gas uit Rusland te verminderen.

Het terroristische regime van Iran gunstig stemmen door de VS te laten terugkeren naar de nucleaire overeenkomst van 2015 is al sinds zijn eerste dag als president een centraal uitgangspunt van het buitenlands beleid van Biden. Maar de hoge olie- en benzineprijzen hebben de wens van Biden om deze gevaarlijke deal te sluiten nog verder aangewakkerd – omdat hij weet dat door terug te keren naar de nucleaire deal, de VS de sancties op de Iraanse olieverkoop kunnen opheffen.

Het opheffen van deze sancties zou de Iraanse olieverkoop doen toenemen, de hoeveelheid beschikbare olie op de wereldmarkt doen toenemen, de olieprijzen doen dalen, en de benzineprijzen doen dalen. Het opheffen van deze sancties zou Iran natuurlijk ook vele miljarden dollars extra opleveren om zijn clandestiene kernwapenprogramma en het wereldwijde terrorisme te financieren.

Biden’s recente toenaderingspogingen tot het onderdrukkende Maduro-regime in Venezuela lijken eveneens te zijn ingegeven door de wens om de sancties op de olieverkoop van dat regime op te heffen, het regime meer olie te laten produceren en verkopen, en de olie- en benzineprijzen te laten dalen.

Klimaatmisleiding

Misschien wel het meest tragische aspect van Biden’s afschuwelijke klimaatbeleid is dat er niet alleen nul wetenschappelijk bewijs is dat het enige significante impact zal hebben op de wereldwijde koolstofuitstoot of de temperatuur op aarde, het wetenschappelijke bewijs is overtuigend dat de opwarming van de aarde niet schadelijk is en in plaats daarvan gunstig is.

Uit gegevens van drie studies die in mei 2015, juli 2021 en augustus 2021 in The Lancet zijn gepubliceerd, blijkt dat de opwarming van de aarde levens redt. Deze studies van drie groepen wetenschappers van over de hele wereld, die miljoenen sterfgevallen in tal van landen in de afgelopen decennia hebben geanalyseerd, vertellen ons dat lagere temperaturen meerdere malen meer mensen doden dan hogere temperaturen. De implicatie van deze studies is duidelijk: een warmere planeet bespaart levens.

Uit gegevens van EM-DAT – The International Disaster Database (gepresenteerd door de econoom Max Roser van de Universiteit van Oxford en onderzoeker Hannah Ritchie) blijkt dat, hoewel de gemiddelde temperatuur van de aarde sinds 1920 met 1,11 °C is gestegen en de wereldbevolking in dezelfde periode is verviervoudigd van minder dan twee miljard tot bijna acht miljard, het aantal mensen dat elk jaar door natuurrampen wordt gedood sinds 1920 met meer dan 90% is gedaald.

Het aantal orkanen is niet toegenomen door de opwarming van de aarde. Een rapport van de Amerikaanse EPA uit 2021 stelt:

“Het totale aantal orkanen (met name na correctie voor verbeteringen in waarnemingsmethoden) en het aantal dat de Verenigde Staten bereikt, wijzen niet op een duidelijke algemene trend sinds 1878.”

Er verbrandt ook niet meer land omdat de aarde is opgewarmd. Bjørn Lomborg, een statisticus op het gebied van milieu, heeft gegevens gepresenteerd van het Journal of Geophysical Research: Biogeosciences, Remote Sensing of Environment, and Earth’s Future, waaruit blijkt dat het percentage land dat in 1905 tot 2020 en het grootste deel van 2021 wereldwijd per jaar is verbrand, is gedaald.

De zeespiegel is inderdaad gestegen, maar slechts in een microscopisch traag tempo. Het EPA meldde in juli 2021 het volgende:

“Gemiddeld over alle oceanen van de wereld is het absolute zeeniveau van 1880 tot 2013 met gemiddeld 0,06 inch (= 1,5 mm) per jaar gestegen. Sinds 1993 is de gemiddelde zeespiegel echter met 0,12 tot 0,14 inch (= 3 tot 3,6 mm) per jaar gestegen – ruwweg twee keer zo snel als de langetermijntrend.”

Dit betekent dat zelfs met het snellere recente tempo, het 85 tot 100 jaar zal duren voordat de zeespiegel slechts één voet (= 30,5 cm) stijgt!

Kleine schades

Tot slot zal de economische schade die de opwarming van de aarde uiteindelijk kan veroorzaken, waarschijnlijk te verwaarlozen zijn. In een werkdocument van het National Bureau of Economic Research van augustus 2019 (gepubliceerd in december 2021) wordt geschat dat het mondiale bbp in 2100 1,07% lager zal zijn dan het anders zou zijn als de temperatuur van de aarde tot 2100 met 0,01 graden per jaar zou stijgen.

In het extreme geval zal het wereld-bbp volgens de ramingen van het werkdocument in 2100 7,22% lager liggen dan het anders zou zijn geweest als de temperatuur van de planeet in plaats daarvan met 0,04°C per jaar zou zijn gestegen (bijna vier keer de werkelijke stijging sinds 1920).

Dit klinkt misschien als een groot probleem, maar een beetje context toont aan dat als het gebeurt, het onbeduidend zal zijn.

Uit gegevens van de Wereldbank (gepresenteerd door Macrotrends) blijkt dat sinds 1960, toen de aarde met 0,87 graden is opgewarmd, het wereldinkomen per persoon (gecorrigeerd voor inflatie) als een raket omhoog is geschoten van $445 in 1960 tot $10.926 in 2020. Deze stijging weerspiegelt een gemiddeld groeipercentage van ongeveer 5,48% per jaar.

Met een stijging van het wereldinkomen per persoon van slechts 2% per jaar ten opzichte van 2020 (zonder rekening te houden met een eventuele daling ten gevolge van de opwarming van de aarde), zal het wereldinkomen per persoon in 2100 $ 53.269 bedragen (gecorrigeerd voor inflatie). De in het NBER-werkdocument genoemde daling van 1,07% zou dit cijfer doen dalen tot $ 52.699. De extreme verlaging van 7,22% van het werkdocument zou het nog iets meer verlagen, maar zou het nog steeds op $ 49.423 brengen – ongeveer vijf keer het huidige niveau.

David M. Simon.

Conclusie

Het is tijd om Biden’s gevaarlijke deugwaan-beleid te verwerpen en in plaats daarvan de productie van fossiele brandstoffen te dereguleren.

***

David M. Simon is senior fellow bij het Committee to Unleash Prosperity en advocaat in Chicago. Voor meer, zie www.dmswritings.com. Zijn eerdere berichten op MasterResource kunnen hier bekeken worden.

***

Bronnen

https://wattsupwiththat.com/2022/06/14/bidens-virtue-signaling-the-costs-of-climate-policy/#respond