John Kerry. Foto: Shutterstock.

Van een onzer correspondenten.

Het lijkt erop dat de inspanningen van John Kerry om de wereld namens president Biden groener te maken, gepaard gaan met een vervelend milieuprijskaartje.

Bidens speciale gezant voor klimaat heeft de privéjet van zijn familie gebruikt om de wereld rond te reizen om een ​​groene agenda te verwezenlijken – terwijl het vliegtuig volgens een nieuw rapport meer dan 300 ton koolstofdioxide heeft uitgestoten sinds hij de functie op zich nam.

De jet, een Gulfstream GIV-SP, heeft 48 reizen gemaakt van meer dan 60 uur en heeft naar schatting 715.886 pond – of 325 metrische ton – koolstofdioxide uitgestoten sinds Biden het Witte Huis in januari 2021 binnenkwam, meldde Fox News, daarbij verwijzend naar gegevens verkregen via flight-tracker FlightAware.

De jet is eigendom van een charterbedrijf, Flying Squirrel LLC, dat eigendom is van Kerry’s vrouw, Teresa Heinz-Kerry.

***

Bron hier.