De geboorte van Venus. Sandro Botticelli.

Een bijdrage van André Bijkerk.

Misschien herinnert een enkeling onder u zich dat ik het wel eens over de planeet Venus heb gehad. Meer hier, met name deze zinsnede:

Energie, ja dat had Venus genoeg met die extreme temperaturen maar vrijwel geen rotatie. Hmm rotatie energie van de aarde, daar was ik mee bezig. Hitte energie van Venus zonder rotatie en….. Wham, daar was ie, flash-over, het eureka momentje. Ineens zag ik voor me dat, wat ik voor de aarde aan het projecteren was, in werkelijkheid op Venus was gebeurd. Het had alle rotatie-energie in warmte omgezet.

Dat was zo’n 18 jaar geleden. De jaren daarop heb ik me daar intens mee bezig gehouden. Niet alleen in naspeuring van de oplossing van de mysteries van Aarde’s “zusterplaneet” maar vooral ook omdat die oplossing duidelijk maakte dat de hitte van Venus totaal helemaal niets met dat ..eh.. broeikaseffect te maken had en daar gingen de alarmisten nu juist zo prat op.

Maar ja, je kunt roepen wat je wilt in de woestijn, niemand luistert en zelfs als iemand toch bereid is om te luisteren, dan blijkt het verhaal toch knap ingewikkeld en dus vergt dat nadenken. Nadenken is veel moeilijker dan oordelen, dus is het oordeel gauw geveld: onzin. En zo verdween Venus weer op de achtergrond, totdat..

..ik een maand of wat geleden, zomaar spontaan, een uitnodiging ontving om een “abstract” of samenvatting in te leveren voor een mogelijke verhandeling over de ontstaangeschiedenis van de Venus voor een Venus conferentie in Houston USA. Wauw.

Nu had ik indertijd vruchteloos allerlei instanties aangeschreven waaronder waarschijnlijk ook deze VEXAG groep of hoe ze destijds dan ook maar hebben mogen heten. Misschien dat ik door een misverstand op hun verzendlijst terecht ben gekomen. Maar goed, het kan geen kwaad om het idee nog maar eens in abstractvorm aan te leveren ook al hoor ik daar dan nooit meer iets van. Dan heb ik het toch maar geprobeerd. Ik had bovendien een kopie op sciencetalks gezet.

André Bijkerk.

Maar misschien was ik toch te cynisch en je gelooft het niet maar maandag 25 Juli, 9:35am ben ik aan de beurt om het verhaal te presenteren. Wauw. Dat mag overigens gewoon thuis, via zoom.

Hier (en hier) is het verhaal dat ik had ingeleverd en dat dus duidelijk is goedgekeurd.

Nu ben ik hard aan het studeren op alle voortgang en één en ander bij te werken en dat is best wel duizelingwekkend, Fosgeen, Argon40 en dat soort dingen. Maar voorlopig wijst nog niets erop dat dit verhaal niet zo kunnen kloppen.

Wish me luck.

***