Jose Brechner.

Wanneer het klimaat religie wordt.

Auteur: José Brechner.

Google weet dat je dit artikel leest. Het weet waar je bent, naar welk apparaat je op het scherm kijkt, hoeveel tijd je eraan besteedt en welke publiciteit je in de tussentijd te zien krijgt. Het kent uw naam, adres, leeftijd en persoonlijke voorkeuren, van kleding tot eten, inclusief uw seksuele voorkeuren, voornamelijk deze.

Het weet wat u leest, wat u koopt, waar u winkelt en hoeveel u uitgeeft. Hij weet waar u werkt en bij welke banken u uw financiën beheert. Je vrienden. De plaatsen die u online of persoonlijk hebt bezocht, waar u gisteren, eergisteren en de afgelopen jaren om de dag was.

Het weet wanneer je jarig bent en kan je een e-mail sturen om je te feliciteren. Google weet meer over u dan de politie, de overheid, uw familie en uw vrienden; en leert over dingen die je hebt gedaan die je je niet eens herinnert. Google heeft alle informatie die je bewust of onbewust op internet achterlaat.

Wat doet Google voor de kost? Het verkoopt die informatie.

Je hebt een overeenkomst geaccepteerd die je nooit hebt gelezen en hebt hen toestemming gegeven om je gegevens te manipuleren wanneer je hun zoekmachine of browser gebruikt. Door cookies te accepteren, kan elke site uw informatie voor elk doel gebruiken. Er is geen verschil tussen dit en de opdringerige en controlerende toestand waar je bang voor was.

Zorg.

Google vertegenwoordigt Zorg, het kwaadaardige genie in “The Fifth Element” die het universum wil overnemen. In de films sterft de slechterik altijd, maar in werkelijkheid is dit niet altijd waar.

Google heeft aangekondigd dat het niets zal publiceren dat in tegenspraak is met het feit dat klimaatverandering het product is van menselijke activiteit. Ze zeiden dat dit komt omdat veel organisaties die geld ontvangen om de klimaatverandering te bestrijden, kunnen worden getroffen door negatieve opmerkingen, waarin duidelijk wordt gesteld dat de economische belangen achter het klimaatprobleem boven de waarheid staan.

Waarom zou een megabedrijf met een jaarlijkse omzet van 180 miljard dollar in deze discussie terechtkomen in plaats van neutraal te blijven? Uit overtuiging misschien; zonder macht en geld, zonder twijfel. De progressieve Amerikaanse regering heeft miljarden dollars te betalen aan degenen die zeggen dat het gebruik van benzine vulkanen doet uitbarsten.

Wat Zorg wil is dat iedereen denkt zoals hij en hem gehoorzaamt. Net zoals de inquisiteurs van de Middeleeuwen deden toen ze obscurantisme oplegden.

Wat is obscurantisme? Het is het ontkennen of verbergen van details over dingen om macht over anderen te krijgen of te behouden.

In de middeleeuwen strafte en executeerde de katholieke kerk miljoenen mensen die het aandurfden de overtuigingen en bevelen van de geestelijkheid in twijfel te trekken of niet te gehoorzamen. De eerste slachtoffers waren protestantse christenen, daarna joden en daarna al degenen die niet naar de priesters luisterden.

Het waren eeuwen van obscurantisme, dus lijden, voor de Europeanen die niet katholiek waren en voor de volkeren die door de Europeanen waren veroverd. Als je katholiek was en de overtuigingen van de kerk in twijfel trok, riskeerde je ook je leven, zoals Galileo Galilei overkwam.

Galileo voor de inquisitie.

Galileo beweerde dat de aarde om de zon draaide, wat door de kerk als ketterij werd beschouwd. Volgens Galileo kan de wetenschap dit vaststellen door eenvoudige observatie. De priesters wierpen tegen dat als de wetenschap iets kan bewijzen dat in tegenspraak is met de Schrift, de wetenschap het bij het verkeerde eind heeft.

Hetzelfde geldt voor klimaatverandering. Als je zegt dat de zon de schuldige is en laat zien dat soortgelijke veranderingen in het verleden hebben plaatsgevonden, schend je het nieuwe dogma en wordt je verbannen. Maar als je zegt dat de dader de mens is en dat dit nooit is gebeurd, krijg je miljoenen dollars om onze manier van leven te veranderen. Samenwerking met de Heilige Kerk van ‘Global Warming’ geeft onbeperkte macht over de aardbewoners, zoals religies hebben over hun gelovigen.

Het is geen toeval dat de progressieven zich de ecologische droom hebben toegeëigend alsof ze de enigen waren die solidair waren met de misbruikte natuur. De kwestie valt samen met hun totalitaire bedoelingen van wereldheerschappij. Elk excuus is geldig om anderen te controleren, vooral wanneer een dergelijke verklaring afkomstig is van een vriendelijke bron die alleen jouw welzijn wil op de manier die bekerende religies beweren.

In het computertijdperk wordt wat we weten gereduceerd tot kennis die via internet is verkregen. Boeken waren nooit de trek van de massa. Het internet biedt korte en lichte lectuur om iedereen tevreden te stellen. Desinformatie op sociale netwerken is de bron van kennis voor ongeschoolden. De reguliere media zijn progressief en de informatie die ze aan het publiek verspreiden is gepolitiseerd – met opzet.

Aangesloten bij Google, de Grote Inquisiteur, zijn Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram, de meest populaire media, en de andere bedrijven onder de paraplu’s van Microsoft, Alphabet, Meta en Amazon. Bijna elke site op het web speelt het progressieve totalitarisme in de kaart, sommige onbewust.

Wanneer liegen de norm wordt en tegenspraak verboden is, lijdt u onder repressie. In de Middeleeuwen boezemde regeringen zoveel angst in bij de mensen dat honderdduizenden zonder overtuiging het katholicisme omarmden, alleen maar om hun leven te redden.

De Heilige Inquisitie duurde officieel bijna 600 jaar, van 1231 tot 1826, het jaar waarin de Kerk haar laatste executie vierde. Grote geesten bestonden in die tijd. Mozart, Beethoven, Newton en Lavoisier waren getuigen van de wreedheden van de kerk.

Tegelijkertijd waren Diderot, Kant, Montesquieu en Spinoza pleitbezorgers van de Verlichting die een einde maakten aan de duisternis. Tegenwoordig zijn de meest invloedrijke mensen – die dat niet zijn vanwege hun kennis maar vanwege hun geld – medewerkers van klimaatobscurantisme.

Zegevierde de katholieke kerk in haar obscurantistische zoektocht? Ja, in relatieve zin, aangezien er tegenwoordig 1,35 miljard katholieken zijn, maar een miljard protestanten hebben zich daarvan afgescheiden. Waarop zijn religieuze filosofieën gebaseerd? Geloof alleen!

Geloof in iets is niet ontvankelijk voor wetenschappelijke verificatie. Dat is het verschil met de opwarming van de atmosfeer. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat menselijke activiteiten geen oorzaak zijn van de opwarming van de atmosfeer. Alarmisten speculeren en misleiden en voorspellen het einde van de wereld.

Helaas verspreiden Google, de VN, NASA, COP26, het WEF en andere relevante inquisiteurs grillige, vervormde, onvolledige informatie en profiteren ze van de weinige kennis over klimaat – dat altijd onvoorspelbaar is – om ons in hun ideeën te laten geloven. Ze hebben een nieuwe religie gecreëerd.

Het meest tragische probleem is dat de obscurantisten zegevieren en uiteindelijk kunnen winnen. Als het klimaat verslechtert, zullen ze zeggen dat we niet genoeg doen om atmosferische verandering tegen te gaan en dat er meer actie en economische middelen nodig zijn. Als het verbetert, zullen ze zeggen dat het te danken is aan de maatregelen die ze hebben genomen om klimaatverandering tegen te gaan.

Het alternatief waarover de vrije mens beschikt, is zich te voeden met alle betrouwbare wetenschappelijke informatie. Om een beweging van verlichting te creëren en een beroep te doen op de beste wetenschappelijke en intellectuele geesten om de waarheid te achterhalen, e onderzoeken en te onthullen.

We moeten ons gezond verstand gebruiken en maatregelen en ons beschermen tegen de macht van de natuur en niet de natuur bestrijden zoals alarmisten wensen, met verklaarde economische doelstellingen. We moeten nederig accepteren dat mens niet machtig genoeg is om het klimaat te veranderen of de loop van buitenaardse ontwikkelingen te beïnvloeden.

***

Over de auteur.

Ambassadeur Jose Brechner, is gepensioneerd congreslid en ambassadeur voor de Boliviaanse regering, voorzitter van de commissie buitenlandse zaken, en momenteel syndicaatscolumnist en senior politiek analist.

Hij is ondertekenaar van de World Climate Declaration.

***