John Kerry. Foto Shutterstock.

Van een onzer correspondenten.

Auteur: Joe Miller.

De speciale klimaatgezant van president Biden, John Kerry liet zijn ambtenaren ontmoetingen houden met linkse milieuactivisten terwijl hij beleidsopties voorbereidde, zo blijkt uit documenten.

De documenten, gedeeld met Fox News via de overheidswaakhondgroep Protect the Public’s Trust (PPT), tonen Kerry’s assistenten die klimaatagendapunten bespreken met links-progressieve organisaties, waaronder de Sierra Club en de United Nations Foundation.

Eén e-mail, waarin de agenda voor een virtueel gesprek voorafgaand aan de G7-bijeenkomsten van vorig jaar in het VK werd beschreven, riep op tot een discussie tussen het kantoor van Kerry en milieuactivisten over de vraag of de VS een verklaring van wereldleiders zouden steunen waarin wordt opgeroepen tot een verbod op financiering van fossiele brandstoffen en het ‘uitfaseren’ van auto’s op fossiele brandstoffen en energie uit kolen.

Opvallend afwezig in de documenten zijn verslagen van ontmoetingen met vertegenwoordigers van fossiele brandstof leveranciers.

Een aparte e-mail toont vertegenwoordigers van linkse groepen, zoals Friends of the Earth, Oxfam, Oil Change International, het Climate Reality Project, World Resources Institute, het Bank Information Center, RMI en het Centre for International Environmental Law. Zij maakten deel uit van een bijeenkomst om de buitenlandse financiering van fossiele brandstoffen te bespreken.

PPT-directeur Michael Chamberlain beschuldigde de Biden-regering in een verklaring ervan linkse groepen toe te staan ​​om ongepaste invloed uit te oefenen op het klimaatbeleid.

‘Net zoals FOIA onthulde dat lerarenvakbonden ongepaste invloed uitoefenden op de ontwikkeling van beleid met betrekking tot de heropening van scholen, lijken ook dit soort gesprekken het bewijs te leveren dat grote, machtige activistische organisaties hetzelfde dure klimaatbeleid pushen dat net is aangenomen als wat sommigen de ‘Green New Deal Lite‘ noemen, zei Chamberlain in een verklaring.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde niet op verzoeken om commentaar.

***

Bron hier.

***