Duitse minister van economie en klimaat Habeck: incompetent of onverschillig?

Een actueel interview met Robert Habeck bevat vergelijkbaar explosief materiaal als het catastrofale optreden bij Maischberger. Verschil: het verscheen niet in prime time op ZDF, maar op de radiowebsite van ARD-ZDF.

Funk wordt als minder gezaghebbend beschouwd dan de belangrijkste publieke zenders, maar de interviewvideo van 15 september ontlokt de minister van Economische Zaken pakkende uitspraken.

Citaat Habeck, direct aan het begin van de video:

Habeck: Als het om gas gaat, dreigt een toename, verdrievoudiging, misschien zelfs verviervoudiging.

Funk: Het kan een verviervoudiging zijn?

Habeck: Ja.

Funk: Daar krijgt onze samenleving nu in de winter mee te maken?

Habeck: Het kan – maar hoeft niet zo te zijn.

Hulpeloosheid of onverschilligheid? Of allebei? Hij haalt bijna zijn schouders op.

In dezelfde geest klaagde Habeck een paar dagen geleden dat de werkdruk voor zijn medewerkers te hoog was.

“De mensen moeten op een gegeven moment ook slapen en eten. Het is geen onzin wat ik nu vertel: mensen worden ziek. Ze hebben een burn-out, ze krijgen oorsuizingen. Ze kunnen niet meer.”

Kort daarvoor in Maischberger, tijdens een tenenkrommend optreden over de financiële moeilijkheden waarin vele Duitse bedrjjven en burgers verkeren, verzocht de minister om begrip en zei hij dat hij niet meer zou toekomen aan een ontbijt of het kopen van een broodje.

Je vraagt ​​je af waarom Robert Habeck en zijn medewerkers (honderden?) zo hard werken terwijl het enige resultaat catastrofaal is, zoals exploderende energieprijzen en armoede. Of is het eerder het slechte geweten, het besef van het eigen falen, dat leidt tot psychosomatische symptomen?

Het interview duurt in totaal ruim een ​​half uur. Daar kletst de minister desgevraagd wat over privézaken, maar is hij ook verrassend eerlijk. Zo gaat hij in op het feit dat door de lage waterstanden de ‘klimaatneutrale’ waterkrachtcentrales slechts op gedeeltelijk vermogen kunnen draaien. En dan, hou je vast, bekritiseert Habeck zelfs windenergie.

“En dan kan iedereen die een windturbine wil neerzetten het hele land doortrekken en hem overal neerzetten. Dat wil ik niet, dat vind ik fout, dat bederft het landschap, dat is niet verstandig.”

Nou, dat vinden we bij EIKE ook. Als je de sensationele uitspraak zelf wilt horen, klik dan hier.

Bron EIKE hier.
***

 

 

 

Door |2 oktober 2022|39 Reacties

Deel deze pagina!

39 reacties

 1. Johan D. 2 okt 2022 om 09:24- Antwoorden

  Habeck is Duitslands linksgroene bondsminister van Economie en Klimaat. Hij is afgestudeerd filosoof. Hij heeft dus geen verstand van zaken waar hij wel verstand van zou moeten hebben. Mooi toch, wanneer je een economie wilt slopen?

  37
  0
 2. Ed Zuiderwijk 2 okt 2022 om 09:30- Antwoorden

  De kop in het zand.

  Dus incompetent EN onverschillig.

  Bewijs? De drie kerncentrales die nog jaren meekunnen gaan volgend jaar dicht ondanks alles.

  37
  0
 3. eric 2 okt 2022 om 09:57- Antwoorden

  Energy return on invested ( EROI) is direct gekoppeld aan energiedensiteit in overeenstemming met de thermodynamica. Voor wind en zon ligt de EROI waarde onder het break even. Wanneer gaan politici lobbyisten en fact checkers begrijpen dat hun wetgeving de wetten van de fysica niet kunnen teniet doen.

  32
  2
  • Johan D. 2 okt 2022 om 11:04- Antwoorden

   Linksgroen wensdenken kan grenzen verleggen. Zelfs de wetten van de thermodynamica kunnen worden aangepast. Daar zijn wetenschappers mee bezig. Ik heb zo’n afgestudeerde rechtenstudente dat vol eigen geloof serieus horen beweren!

   16
   2
   • R 2 okt 2022 om 12:16

    Die heeft mogelijk in haar studieboeken wetskennis gezocht naar het hoofdstuk natuurwetten.

    6
    1
   • Vikske 2 okt 2022 om 18:18

    Als het hun uitkomt, zouden ze zelfs de wet van de zwaartekracht afschaffen.

    3
    0
   • AnthonyF 2 okt 2022 om 18:20

    Over welke lid van Rutte IV of kamerlid heb je het precies?

    2
    0
  • Henk van der Veen 2 okt 2022 om 11:21- Antwoorden

   Wind (op zee) komt er net boven!

   1
   1
   • Hetzler 2 okt 2022 om 19:13

    @Henk van der Veen 2 okt 2022 om 11:21 Mits buffered.

    3
    0
  • Frans Galjee 2 okt 2022 om 11:55- Antwoorden

   @Eric,

   “Voor wind en zon ligt de EROI waarde onder het break even.”

   Onder de waarde 1 (break-even) dus, maar op grond van huidige SWOT analyses wordt een economisch/financieel verantwoorde grenswaarde van 7 a 8 voor EROI waarde gebruikt.

   “Wanneer gaan politici lobbyisten en fact checkers begrijpen dat hun wetgeving de wetten van de fysica niet kunnen teniet doen.”

   Idd maar die ‘fysica’ zal zich prima redden meer zorgen gaan uit naar de zorgen over het economisch systeem opgetuigd naar de wetten van de mens maar afhankelijk van de mogelijkheden (waaronder de fysica) van onze planeet.

   Verder natuurlijk goede reactie.

   4
   0
  • Bart Vreeken 3 okt 2022 om 21:26- Antwoorden

   “Energy return on invested ( EROI) is direct gekoppeld aan energiedensiteit in overeenstemming met de thermodynamica. Voor wind en zon ligt de EROI waarde onder het break even.”

   Hoe kom je daarbij, Erik? Wikipedia komt met heel andere cijfers, maar geeft wel aan dat er een brede range in zit afhankelijk van o.a. de opstelling.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_return_on_investment

   0
   0
   • Cornelia 3 okt 2022 om 22:03

    EROI is bedacht om de voor groene projecten stuitende ROI te verbloemen.
    Voor de economie geldt de ROI Return Of Investments, omdat voor zon en wind geen enkele dekkende ROI te bedenken is hebben ze de EROI bedacht, nu lijkt het net alsof zon en wind ineens winstgevend is en uit de kosten komt.
    Natuurlijk is het complete BULLSHIT want zonder kunstgrepen (subsidie of kunstmatig hoog maken van prijzen) komt geen enkel zon of windpark ooit uit de kosten.
    Er is in ons land dan ook NOG NOOIT één enkel groen project zelfstandig uit de kosten gekomen, er worden investeringen gedaan, de investeerders krijgen garanties op X% over X jaar en het verschil wordt door de belastingbetaler via allerlei slinkse trucjes bijgepast, schaamteloos worden berekeningen gemaakt puur op opbrengsten zonder totale investeringskosten, onderhoud en bedrijfskosten, op die manier kunnen ze nog een beetje hun gezicht ophouden.
    Niet zelden wordt er uitbreiding op een onderstation en een kabel van drie miljoen gelegd om vier windmolens aan te sluiten, het is, na de niet bestaande catastrofale opwarming het grootste bedrog!
    Ik zou haast zeggen ga toch fietsen, maar jij lijkt liever te schaatsen…

    1
    0
 4. Michiel de Pooter 2 okt 2022 om 10:14- Antwoorden

  Habeck is de posterchild van het probleem; Minister van economie en klimaat met opleiding filosofie en wijsbegeerte in de belangrijkste industriestaat van het westen. DE personificatie van het 20 jaar spotten met en relativeren van een betrouwbare en betaalbare energievoorziening. Energiewende en transitie weet je nog ? Blijkt nu kroniek van een aangekondigde dood. You ain’t see nothing yet.

  27
  0
 5. Ik wacht met belangstelling op de dag dat de gaskraan ECHT!! dichtgaat en wat Habeck en Scholz dán zullen vertellen. Tot die tijd doet de sensatiepers – de adverteerders – goede zaken met de meest wilde speculaties de wereld inslingeren .

  Niets is wat het lijkt in het HALLUCINANTIUM® het tijdperk van zinsbegoocheling .

  hierbij het stukje dat ik bewaarde voor later : ‘ Was het toeval ?
  26 februari 2022 zouden we met de familie pannenkoeken gaan eten om te vieren dat na twee jaar de maatregelen inzake Covid- waarvan de laatste maanden inclusief een QR code – min of meer abrupt waren opgeheven. Ineens waren de grafieken met almaar stijgende aantallen besmettingen uit de katernen van kranten en nieuwbulletins verdwenen.
  Maar inmiddels was een nieuwe gitzwarte zwarte wolk voor de zon geschoven. In een televisie toespraak namelijk had de Russische President Poetin een ‘militaire operatie ‘ aangekondigd tegen buurland Oekraïne en die zou serieus tot een Derde wereldoorlog kunnen leiden. Een groot deel van landen van de Europese unie is afhankelijk van gas uit Rusland en wereldwijd landen van grondstoffen en graan.
  Op maandag 28 februari keek ik de uitzending ‘Waarde van de aarde’, gepresenteerd door Twan Huys, met een – tot op die dag bijgewerkt – verslag van de historie van de import van Russisch gas om de zogenoemde gasrotonde mee te voeden. Gazprom, het bedrijf waaraan Poetin en een hele rij oligarchen hun rijkdom en macht ontlenen, bleek gevestigd te zijn op de Zuidas: het zakencentrum van Amsterdam waar de winsten worden geïnvesteerd in bedrijven over de gehele wereld, daarbij gebruikmakend van de aantrekkelijke vestigingseisen en belastingvoordelen. Een – zeker voor de KRO/NCRV én Twan Huys – onthullende uitzending in het kader van de militaire operatie die Poetin was begonnen. Immers, daaruit kon worden geconcludeerd dat Nederland -in casu de Europese Unie- in feite collaboreert met het Rusland dat nu Oekraïne was binnengevallen. Ook zagen we dat de burgemeester van Sassnitz op het Duitse eiland Vorpommern-Rügen; waar de Nordstream pijplijn uit Rusland aanland, een dreigbrief had ontvangen uit Amerika met de handtekening van drie Republikeinse senatoren wo Ted Cruz en waarin stond dat hij moest stoppen met medewerking verlenen aan de pijplijn. Ook de directeur van Allseas- een van de bedrijven die de pijplijn aanlegde – liet weten gestopt te zijn met de activiteiten onder druk van de Amerikaanse regering; “anders hadden we nooit meer een opdracht gekregen in de golf van Mexico ‘. Het was in 2020 geweest dat President Trump bij een bezoek aan Duisland, toenmalig Bondskanselier Merkel onder druk had gezet te stoppen met de Nordstream 2 pijplijn om zo Europa en dus de NAVO, minder afhankelijk te maken van gas uit Rusland, zo luidde het verhaal en zijn democratische opvolger Biden bevestigde dat onlangs in een toespraak. ( de werkelijke reden was waarschijnlijk dat Amerika meer schaliegas in Europa wil verkopen )
  De dag daarna ,29 februari, publiceert de Volkskrant een artikel van Sheila sitalsing met de kop
  ”Je kan niet én van corruptie walmend geld langs je Zuidas laten stromen, én janken om Oekraïne ”
  De vraag dringt zich op of ze het artikel al klaar had staan waarin ze de hypocrisie beschrijft van bedrijven op de Zuidas die floreren dankzij samenwerking met de Russische oligarchen; hoe in de wereld van het grote geld alles mogelijk is en ook gewoon ethisch.
  Peter de Waard doet er nog een schepje bovenop in zijn artikel over beleggen in wapens. Ook daarvan riepen pensioenfondsen toen dat ze daarin niet meer zouden beleggen, maar het omgekeerde was het geval, zo schrijft Peter. Beleggen in wapens was zeer profijtelijk geweest en zou dankzij deze oorlog nog profijtelijker worden. Zeker nu de bondskanselier van Duitsland Scholz had aangekondigd 100 miljard te gaan investeren in nieuwe wapens en andere lidstaten hadden aangekondigd nu eindelijk aan de NAVO eis van 2 % te gaan voldoen. Een onderwerp waar Trump in zijn ambtstermijn nog zo op had gehamerd, maar waar ze toen een lange neus naar deden.
  Van 4 tot en met 20 februari waren de winterspelen in Peking. Bij de opening ceremonie was Poetin de eregast van XI ping, terwijl tegelijkertijd veel landen-
  vanwege een diplomatieke boycot- geen leider hadden gestuurd. Nou ja , eigenlijk alle landen:
  België, Canada, Denemarken, India, Kosovo, Litouwen, Taiwan, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Estland, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Slovenië, Zweden, Zwitserland ( merk op dat Frankrijk de diplomatieke boycot niet steunde )
  Je zou haast denken dat deze opeenvolgende gebeurtenissen iets met elkaar te maken zouden hebben en onderdeel uitmaken van een groter plan.
  Of zou het gewoon toeval zijn.

  20
  0
  • Frans Galjee 2 okt 2022 om 20:51- Antwoorden

   “Je zou haast denken dat deze opeenvolgende gebeurtenissen iets met elkaar te maken zouden hebben en onderdeel uitmaken van een groter plan.”

   Gek maar ik heb deze gedachte totaal niet.

   0
   0
  • Udo in Spain 2 okt 2022 om 21:15- Antwoorden

   Bert. Toeval bestaat niet, zegt men toch?!

   0
   0
 6. AnthonyF 2 okt 2022 om 10:21- Antwoorden

  ‘Wir schaffen das’ (nicht). LOL

  14
  0
 7. Cornelia 2 okt 2022 om 10:23- Antwoorden

  De man weet gewoon wat er gaat komen, hij zit daar alleen -net als onze ministers- om met kletspraat rookgordijnen op te werpen.
  Het plebs dat de dagelijkse propaganda van de global elite als zoete koek aanneemt zullen snel tevreden zijn, ze doen het met z’n allen om de wereld te redden van Poetin.
  Kent u de mooie verhalen rond 2017 nog? Alle globalistische media spraken euforisch over de gratis energie die er voor handen zou zijn, er zou zoveel zijn dat het gratis zou worden, we zouden zelfs opslag problemen krijgen omdat we veel te veel energie over hielden. https://www.deingenieur.nl/artikel/gratis-energie-voor-iedereen. (zoek gerust zelf met Google op “toekomst en gratis energie”, de verhalen, ze staan er allemaal nog)

  22
  0
  • AnthonyF 2 okt 2022 om 18:27- Antwoorden

   Cornelia; verbazend. Dat artikel is al weer 5 jaar oud en er is nog nauwelijks iets veranderd in het ‘denken’ van de boven ons gestelden.

   2
   0
   • Cornelia 2 okt 2022 om 21:53

    Niet alweer, slechts!!!
    Nee niets veranderd, behalve dat NIEMAND het meer over gratis heeft.
    Ik heb ooit eens uitgerekend dat de energieprijs vijf tot zeven maal zo hoog zou moeten worden om de investeringen zon en wind terug te verdienen.
    Ik werd door de believers -ik noem een marx, met zijn 30k verduurzamingsproject met warmtepomp in een klein tussenwoninkje- uitgelachen, We zijn een flink stuk op weg, een normaal gezin zou dan rond de 800 euro in de maand kwijt zijn, ik zie hier en daar al bedragen in die richting lopen.
    Ik vraag mij wel eens af hoe hij er nu over verduurzaming en “nul” op de meter denkt.

    6
    0
   • AnthonyF 2 okt 2022 om 22:45

    Cornelia, in normale mensenjaren is het inderdaad ‘slechts’. Maar we hebben het hier over politieke jaren en dan is 5 jaar erg oud, WANT van het vorige kabinet en parlement.

    Troost je overigens, onze ergernis en woede zijn op dit punt gelijk. Terecht wordt de directeur van Jumbo onder de loep genomen wegens vermeende witwaspraktijken; maar om welke bedragen zou dat gaan? Peanuts waarschijnlijk in vergelijking met wat de politiek witwast aan de criminele praktijken van de Groene Khmer.

    2
    0
   • Cornelia 3 okt 2022 om 10:54

    Het zal je verbazen, maar onze eigen Rutte laat het geld van Russische oligarchen op de Zuidas witwassen met fake firma’s.
    Luister eens naar Arno Wellens er zijn drie delen.
    Als je dan nog niet door krijgt dat het allemaal voorbedachte rade is.
    https://www.youtube.com/watch?v=xNl_hHMuhMM (er zijn drie delen, als je zoekt op Podcast: Arno Wellens (Deel staan ze mooi onder elkaar.
    Als je hem regelmatig volgt zal je merken dat alles, Poetin, klimaat, stikstof, boeren, winmolens en zonneparken klein bier is vergeleken met deze ongekozen wereldmacht die in sneltreinvaart wetten uitvaardigt waar de landen met handen en voeten aan zijn gebonden.

    2
    1
 8. Theo 2 okt 2022 om 10:34- Antwoorden

  Nee nee die Robert Habeck is ook niet helemaal eerlijk, in principe durft hij het niet over de lippen te krijgen om te zeggen we gaan een verarming tegemoet.

  Hij praat ook heel makkelijk we bouwen de huizen even om, heeft hij wel eens rondgekeken wat er allemaal aan oude huizen staan in de dorpen her en der, dan heb ik het nog niet eens over geld, die bouw je niet even 1 2 3 om.

  Daarbij praat hij ook alweer veel te makkelijk over een waterstof economie, het uitbrijden van het net enz.
  Hij praat over bezuinigingen op stroom terwijl ze steeds meer stroom nodig hebben in de toekomst.

  Met zijn windparken waar hij het over heeft haal je dat niet, en dat weet hij zelf ook stiekem neem ik aan.

  En daarbij zoals hij zelf al aangeeft moeten al die molens na 20 jaar weer vervangen worden.

  Ik zie dat allemaal nog lang niet gebeuren, ik zie dat ze zich nog langzaam dieper in de problemen gaan werken, met als slachtoffer de burger.

  24
  0
  • Bob 2 okt 2022 om 12:02- Antwoorden

   Theo, daarom moeten wij de burgers een coup plegen, de democratie herstellen en onmiddellijk een zaken kabinet installeren en ons niets van de EU aantrekken want wij zijn niet te chanteren omdat we netto betaler zijn. De subsidie aan de boeren kan makkelijk betaald worden uit onze bijdrage van ca €45 miljard die we niet meer betalen. Dan grenzen dicht en een asiel stop de illegalen oppakken op het vliegtuig zetten en retour afzender. Groningers meteen compenseren de staat betaalt en brengt dit in rekening bij de NAM en consorten alle adviseurs worden per direct ontheven van hun taak, een kleine bouwcommissie van hooguit 5 personen die een bouw achtergrond hebben. Alle lokale aannemers gaan de klus klaren. Dan de gaskraan openen zoals vroeger, alle contracten vernietigen van levering aan het buitenland gas alleen voor intern gebruik.

   Alle verantwoordelijke figuren oppakken en via tribunalen laten veroordelen. De rechtspraak even door elkaar halen en de grondwet ook aanpassen zodanig dat de macht bij de bevolking komt te liggen en niet meer bij een zgn representatieve democratie want dat werkt dus niet. We zullen veel meer naar het Zwitserse model moeten en het bindende referendum invoeren want wat nu gebeurd mag nooit meer gebeuren. Politici moeten op hun verantwoordelijkheid af gerekend worden, ze gaan er toch zo prat op dat ze verantwoordelijkheid nemen welke dat is, weet ik nog steeds niet. 50 miljard euro verbranden aan allemaal nutteloze maatregelen die niets oplossen alleen het zgn probleem alleen maar groter maken.

   De bezem moet door Nederland te beginnen bij de regering en het verdere ambtenaren apparaat, rechters, politie,etc. Het enige dat ze kunnen is Nederland naar de afgrond brengen en dat moeten we ten koste van alles zien te voorkomen.
   De boeren, vissers, MKB, etc moeten weer in ere hersteld worden. BigTech, Farma, verzekeringsmaatschappijen, gezondheidszorg corruptie, etc moet ook geherstructureerd worden. Diverse kleine gespecialiseerde werkgroepen met verregaande bevoegdheden moeten deze clean sweep zo snel mogelijk doorvoeren. Kortom gang is alles. Degene, die niet wil meewerken ontheffen van zijn taak en uit de organisatie verwijderen.

   8
   0
   • AntiSoof 2 okt 2022 om 17:28

    Ja, en na de coupe komt er een grote legermacht naar Nederland om de democratie (terug) te brengen. Precies zoals in vele landen gebeurd is, waar het na de ‘overname’, naar het idee van de heren van ‘de club’, een beetje té goed voor de wind ging.

    1
    0
  • Udo in Spain 2 okt 2022 om 21:25- Antwoorden

   Theo. Habeck praat altijd makkelijk over alles en ik weet niet of het domheid is of voorbereid. In ieder geval is hij samen met Baerbock en zijn kornuiten de Duitse economie naar de filistijnen te helpen. Nog erger trouwens is een 24 jarige lid van de bonds dag van de groenen, Emilia Fester. Als deze mensen de toekomst van Duitsland moeten bepalen, dann gute Nacht!!!

   2
   0
   • Udo in Spain 2 okt 2022 om 21:26

    Is hij bezig!

    1
    0
 9. Frans Galjee 2 okt 2022 om 11:28- Antwoorden

  Uit cv Dr. Robert Habeck

  “Studied in Freiburg im Breisgau (German language and literature, philosophy and philology), Roskilde/Denmark (humanities) and Hamburg (literature and philosophy), graduating with a Master’s degree .”

  Een natuurlijk prima man en vader maar geen beta.
  Dus voor taak incompetent maar dat zal hij vanuit filosofische benadering wellicht anders duiden.

  Gelukkig is het hier heel anders. (/sarc)

  10
  0
  • Bob 2 okt 2022 om 13:31- Antwoorden

   Ach Werner Sinn hield er in 2015 al een prsentatie over “Energiewende ins nichts” toen zaten al die briljante figuren ook al in de zaal maar helaas heeft het niet geholpen net zo als dat incompetente zooitje hier, hebben ook nergens verstand van remote controled modepoppen, Jette voorop. Ze gedragen zich als lemmingen, slippedragers van opa Schwab.

   7
   0
  • AnthonyF 2 okt 2022 om 18:49- Antwoorden

   Frans, ineens valt alles op zijn plaats. Filosofie.

   In een gedicht van een Nederlandse dichter, Ik meen De Genestet, het verhaal van een boerenzoon die filosofie ging studeren.
   Tijdens een maaltijd thuis, waar 3 eieren op tafel lagen, legde hij uit dat volgens de filosofie er eigenlijk 5 lagen, want er lagen er 3, maar dus ook 2 en 3 plus 2 is 5.
   Zijn boerenvader zei na het verdelen van de 3 eieren aan zijn vrouw, zijn dochter en zichzelf tegen zijn zoon: ‘En eet jij nu met je wijze kop die 2 filosofische eieren maar op’.

   3
   0
   • AnthonyF 2 okt 2022 om 22:48

    Het was Harmanus Asschenbergh ergens eind 18e eeuw.
    Ik heb de tekst van dit gedicht nog niet digitaal kunnen vinden, maar ik zoek nog even door.
    Het gedicht heet: De philosophische eieren.

    2
    0
 10. R 2 okt 2022 om 12:13- Antwoorden

  De beste manier om activisten hun streken af te leren is ze minister maken.

  7
  1
  • Bob 2 okt 2022 om 13:34- Antwoorden

   Theo, Eureka de oplossing, de App natuurlijk hoe kan ik dat wonder nu vergeten. Waar blijf je zonder App dan houdt het bestaan op, dat zie je nu ook gebeuren.

   4
   1
   • Theo 2 okt 2022 om 14:16

    Bob ze zijn wat vergeten, vullen met de fluitketel.

    Zie je het al voor je, rijtjeshuizen in de stad of zo en minimaal een gat van 4 m3 voor je deur, of met de hijskraan een graafmachine over het dak tillen, en de zand weer terug over het dak, de ideale oplossing.

    Och shit dat gaat niet, er ligt al een grote betonnen drainage bak, ook geplaatst met subsidie uiteraard.

    Oplossing men neme een grote bulldozer en rij overal dwars doorheen, het Build Back Better Plan.

    1
    1
   • Rien E 2 okt 2022 om 15:18

    De “heilige” apps, schijnt ook te werken tegen corona (beweert men). Tip voor Rob Jetten voor het besparen van energie? Zet de TV zenders van de NPO uit(vrijwel niemand kijkt meer), datacenters uit (lang leve de eigen hard disk), telefoonpalen uit en stop de msm krantenpersen, allemaal overbodig energie gebruik. En zo vallen er vast nog meer te bedenken.

    3
    0
 11. Johan D. 2 okt 2022 om 14:05- Antwoorden

  Ik kan me herinneren, dat in de jaren Negentig na de val van de Muur, de westerse op de anglo-amerikaanse wereld georiënteerde politici zich druk maakten om de verhouding tussen het nieuwe Duitsland en de voormalige Oostbloklanden. De nieuwe Duitse hoofdstad zou Berlijn worden waardoor de Duitse interesse naar het oosten zou kunnen verschuiven. Men maakte zich zorgen over een eventuele as Berlijn-Moskou.
  Die zorgen zijn de komende decennia de wereld uit. Heeft Wolfowitz toch gewonnen.

  5
  0
 12. Leffert Oldenkamp 2 okt 2022 om 16:40- Antwoorden

  Via ARD/WDR (niet ARD/ZDF) stellen journalisten soms toch kritische vragen over de niet te volgen betoogtrant van Habeck. In Die Zeit wordt het beleid van de Duitse regering al enige tijd kritisch beoordeeld.. Nog geen Wende, maar al wel iets.

  5
  0
 13. Koen Kop 3 okt 2022 om 18:31- Antwoorden

  Zoals Alice Weidel al zei – half jaartje terug -aangaande gehalte huidige Duitse ministers en politieke “Führer”: “Es gibt ein intellektuelles Problem!” Ze lachte er smadelijk bij. Ik niet. De stemming hier in Berlijn lijkt heel erg op die van honderd jaar geleden. De hippie-gekte heerst. (Hitler de hippie – yes – denk er maar ’s over na … dansend om de vreugdevuren van de socialistische hippie-kampen, de dood, de strijd aanbiddend, “Blut und Boden” … – (er bestaat een uitstekende docu van een Britse historicus – you do the research)). De eerste “Schwulen (=homo) – und Lesben-Kita” heeft net z’n poorten geopend … (“Kita”” – “Kindertagesstätte” – kinderdagverblijf – kinderen tot zes jaar …)

  1
  1

Geef een reactie