Van een onzer correspondenten.

De TU-Delft docent Bob van Vliet moedigt het ‘s nachts leeg laten lopen van banden van SUV’s aan, als actie om de vermeende negatieve gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, zo schrijft hij in een column bij TU-Delta.

Van Vliet:

‘Laatst kreeg ik de vraag wat ik vond van klimaatactivisten die zich aan dingen vastlijmen of verf in de rondte gooien. Goed bezig, antwoordde ik. Sterker, voegde ik eraan toe, ik verbaas me er al een tijdje over dat er niet al lang veel radicalere acties zijn, nu de ernst van het probleem en de kracht van ons collectieve antwoord erop zo sterk uiteenlopen. Zoals bijvoorbeeld acties waarbij mensen ‘s nachts banden van SUV’s leeg laten lopen.’

Het saboteren van benzineslurpers lijkt me relatief onschuldig.

Een collega van Van Vliet vond dat niet kunnen en vond dat zo’n antwoord in een onderwijscontext echt niet door de beugel kon. Van Vliet erkende dat het ‘akelig dicht in de buurt kwam tot het aanzetten van vandalisme’, maar het was wel wat hem direct te binnen schoot. De docent schrijft soms in een schizofrene wereld te leven, waarbij zijn werk overdag totaal verschilt wat hij op de nieuwskanalen ziet.

Bob van Vliet is docent bij de faculteit 3mE en gespecialiseerd in ontwerponderwijs. Reacties zijn welkom via B.vanVliet@tudelft.nl.

***

Bron hier.

***