Van een onzer correspondenten.

Door Vijay Jayaraj

De reguliere media (MSM) willen dat de wereld gelooft dat klimaatverandering ons in gebraden haantjes heeft veranderd. De temperaturen in de echte wereld stijgen echter niet tot gevaarlijke niveaus, en dat gaan ze ook niet doen.

Het Australische ABC-nieuws meldt aan zijn lezers bijvoorbeeld dat de ‘invloed van klimaatverandering ervoor zorgt dat bijna elk seizoen nu warmer is dan normaal.’ Toch beleefde Australië in 2022 de koudste lente in 30 jaar! Grote steden als Melbourne, Adelaide en Canberra registreerden zeer lage temperaturen.

Deze discrepantie tussen de realiteit en het MSM-verhaal is de afgelopen jaren groter geworden. Computermodellen worden steeds onbetrouwbaarder in hun voorspellingen van toekomstig weer en misleiden beleidsmakers door hen te laten geloven dat de dag des oordeels nabij is.

Het gevaar van koud weer wordt zelden erkend door een MSM die zijn ziel heeft verkocht aan het apocalyptische verhaal. Voor de gewone mensen op het noordelijk halfrond vormen koude gebeurtenissen inmiddels een groter risico, omdat alle voorgenomen beleid de nadruk legt op het aanpakken van een zogenaamd opwarmende wereld in plaats van voorbereid te zijn op koude perioden.

Als gevolg van de vervanging van fossiele brandstoffen door ineffectieve windturbines en zonnepanelen, naderen Noord-Europeanen de winter met hogere energiekosten en het vooruitzicht van regionale black-outs – allemaal in naam van het afwenden van een verzonnen klimaatcrisis.

De sneeuwophopingen op het noordelijk halfrond en de ijsmassa van Groenland zijn historisch hoog. Satelliettemperatuurmetingen van het noordpoolgebied laten sinds 2014 geen grote opwarming zien.

In het VK heeft het Met Office nu een waarschuwing van niveau drie afgegeven, aangezien koude Arctische lucht het land zal overspoelen. Een waarschuwing voor ernstig koud weer omvatte voorspellingen van -10 graden Celsius (14 Fahrenheit) in sommige delen van het land.

‘Pas op voor vrienden en familie die mogelijk kwetsbaar zijn voor de kou, en zorg ervoor dat ze toegang hebben tot warm eten en drinken en dat ze hun huis voldoende kunnen verwarmen’,

adviseerde het Met Office.

‘Vermijd jezelf bloot te stellen aan koude of ijzige buitenomstandigheden als je een hoger risico loopt op koude-gerelateerde ziekte of vallen en blijf op de hoogte van de laatste weersvoorspellingen.’

In plaats van te zorgen voor voldoende energievoorziening, houdt de Britse regering vast aan een cultusachtige klimaatorthodoxie, waarbij ze tegen burgers spreekt alsof ze kinderen zijn.

Bloomberg-energieanalist Javier Blas maakt zich zorgen over een zelfgenoegzaamheid met betrekking tot de Europese energiecrisis:

‘De astronomische winter begint pas op 21 december. Voor ons liggen de meer dan 100 koudste dagen van het jaar. En we weten gewoon niet of het seizoen normaal, zacht of bijtend koud zal zijn…De realiteit is: de energieprijzen blijven extreem hoog, het continent is overgeleverd aan het weer, de kosten van subsidies stijgen in een onhoudbaar tempo en bedrijven waarschuwen voor de-ïndustrialisatie.”

De sneeuwophopingen op het noordelijk halfrond en de ijsmassa van Groenland zijn historisch hoog. Satelliettemperatuurmetingen van het noordpoolgebied laten sinds 2014 geen grote opwarming zien. Gegevens illustreren een dynamisch klimaatsysteem met de waarschijnlijkheid van alle soorten weer, niet een planeet die rampzalig oververhit raakt.

De uitdagingen van het winterweer zouden veel beter beheersbaar zijn geweest als de Europese leiders hun economieën niet hadden verlegd van kolen, olie en aardgas naar dure en onbetrouwbare groene technologieën. Natuurlijk is de schade van deze dwaasheid verergerd door de ontwrichting van de energiemarkten door het Russisch-Oekraïense conflict.

Vijay Jayaraj.

De menselijke vooruitgang in de afgelopen twee eeuwen is fenomenaal geweest, en een van de grootste successen is de ontwikkeling van elektriciteit en fossiele brandstoffen om de kou van strenge winters af te weren. We maken deze prestatie nu ongedaan en brengen miljoenen mensen in gevaar om te bevriezen in naam van een nep-klimaatcrisis. Want de meest kwetsbaren van de samenleving zullen het meest lijden terwijl de politieke elites comfortabel onderdak hebben in luxueuze woningen.

***

Zie ook het klimaat-twitteraccount van Dr. Ferdinand Meeus hier.

Bron hier.

***