Jane Fonda.

Van een onzer correspondenten.

Door Flat White

Actrice Jane Fonda is nu populair op sociale media vanwege het hilarische anti-wetenschappelijke geloof dat racisme en vrouwenhaat klimaatverandering veroorzaken. De trend wordt aangewakkerd door een video op MSNBC waarin Jane Fonda zei:

‘Als er geen racisme was, zou er geen klimaatcrisis zijn. Als er geen vrouwenhaat was, zou er geen klimaatcrisis zijn. Het maakt deel uit van een mindset.’

Op dat moment houdt ze haar vingers tegen haar hoofd, wijzend naar haar geest.

‘Het is de mentaliteit die naar een vrouw kijkt en zegt: ‘Mooie tieten!’

Zoals Tucker Carlson op Fox News zegt na de video:

‘Met andere woorden… “Mijn ex-mannen hebben klimaatverandering veroorzaakt!” Naast al het andere draait het allemaal om haar.’

Voor de spraakmakende video, zie hier

Beroemdheden in het Westen zijn welvarend en leeghoofdig genoeg om in te gaan op emotionele chantage van de VN, die het perfecte huwelijk vormt tussen de twee grote religies van het Westen: Woke en Climate Catastrophe.

Dit soort eenzijdige wetenschap van beroemdheden is verrot tot in de kern.

Op 6 december deelde Fonda een video waarin ze zichzelf ‘de klimaatboot laat schommelen’ door voor verschillende Greenpeace-parafernalia te staan in een outfit die waarschijnlijk meer waard is dan de gemiddelde moeder uit de derde wereld in haar leven verdient. Het maakt deel uit van Jane Fonda’s drie jaar Fire Drill Fridays waarin ze eist dat Joe Biden de retoriek van de klimaatcrisis ter harte moet nemen.

Het is duidelijk dat niemand Jane Fonda heeft verteld dat meer dan 95 procent van de medische en farmaceutische industrie rechtstreeks afhankelijk is van fossiele brandstoffen via aardolieproducten en als ze haar wens krijgt doorgevoerd om een einde te maken aan olie en gas, zal ze in feite een einde maken aan de moderne geneeskunde.

Of misschien heeft ze de memo gemist dat de hernieuwbare energie-industrie is gebouwd op de botten van steenkool, waar honderden tonnen steenkool worden gebruikt om windmolenparken te bouwen, naast de grootste mijnbouwexplosie in de moderne geschiedenis – waaronder het uit elkaar scheuren van de oceaanbodem op zoek naar zeldzame aardmetalen voor batterijen en zonnepanelen.

Klimaatactivisme is een voorstelling geworden.

Dit soort eenzijdige wetenschap van beroemdheden is verrot tot in de kern, gevormd uit een paar activistische hashtags en ondersteund door mensen die genoeg geld hebben om het te verbranden, maar het louter doen voor de laatste vluchtige blik in de camera, waardoor hun irrelevantie zichtbaar wordt. Ondertussen verzilveren derde- wereldregimes klimaatgeld, doen alsof ze zich wentelen op de rand van de ‘apocalyps’ terwijl ze stilletjes hun Zwitserse bankrekeningen vullen met goud.

Fonda, die steeds wordt gearresteerd en gewaarschuwd voor ontwrichtende klimaatprotesten, lijkt van de aandacht te genieten. En dat is het probleem. Klimaatactivisme is een voorstelling geworden, bezocht door acteurs en social media-influencers die liever soep over kunstwerken smijten dan eropuit gaan om een paar maanden bomen te planten op een boerderij.

Zie voor het uitgebreide en lezenswaardige artikel hier:

***