Jordan Peterson is een welbekende psycholoog en heeft zijn eigen YouIube kanaal waar hij onder andere interviews plaatst over grote thema’s, sommige tijdloos, sommige uniek voor deze tijd. Uit deze laatste categorie zijn natuurlijk de (fabricage) van de ‘klimaatcatastrofe’.

Het interview begint met het wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan de klimaathysterische visie en waarom iemand zich er toe aangetrokken zou voelen. Jordan Peterson blijft ten slotte een psycholoog.

Het is ook goed om door zijn bril hierna te kijken want met natuurwetenschap hebben de klimaathysterische beweging en de genomen klimaatmaatregelen hoegenaamd niets te maken. Daarna gaan de interviews verder met wat er nu feitelijk aan allemaal de hand is en hoe de wereld daadwerkelijk tot een nog betere plaats gemaakt kan worden.

Het is lang interviews van circa 90 minuten waarbij we ons kunnen verrijken met de kennis van de gasten en een boodschap te horen krijgen die voor de verandering eens op kennis is gebaseerd. Het feitelijke verhaal blijkt een positieve boodschap.

***