Van een onzer correspondenten.

In zijn recente kersttoespraak heeft onze Koning zich ontpopt als een ware propagandist van het klimaat-alarmisme. De monarch wil drastische keuzes als het gaat om klimaatverandering. Moeilijke beslissingen kunnen we niet meer voor ons uitschuiven, aldus van Oranje. Lapmiddelen en noodverbanden helpen niet meer, het moet anders. Hij ging net niet zover door ons van het gas af te willen, het was onversneden retoriek van de elite van klimaathysterici.

We moeten maar afwachten hoe ook hij persoonlijk het roer drastisch gaat omgooien en ons dat laat zien.

Vorig jaar becijferde RTL dat het regeringsvliegtuig weer vaker wordt gepakt en zelfs in Europa niet zelden helemaal leeg tussen de hoofdsteden vliegt. De koning is ook piloot.

Inmiddels is bekend dat onze premier zich door Marjan Minnesma van Urgenda heeft laten influisteren.

Marjan Minnesma.

Klimaathysterici liggen hier wakker van, voor klimaatrealisten is grotere CO2 uitstoot trouwens geen probleem. We weten dat de kersttoespraak door de Koning wordt geschreven, in tegenstelling tot de troonrede waar ministers aan meeschrijven. Zijn het puur persoonlijke opvattingen die hij met ons deelt of laat hij zich influisteren? Bij zijn zorgwekkende woorden over klimaatverandering moet er wel een derde in het spel zijn. Inmiddels is bekend dat onze premier zich door Marjan Minnesma van Urgenda heeft laten influisteren:

‘Ik heb twee keer met hem gesproken en met een schermpje erbij klimaatcollege gegeven. Ik zei hem dat ik nooit meer wil horen: “Rustig aan, we hebben nog 30 jaar.” Sindsdien heb ik het ook niet meer gehoord. Ik sprak hem vorig jaar toen hij onderhandelde over het huidige kabinet. Tijdens die onderhandelingen is er 35 miljard voor het klimaat op tafel gekomen. In totaal is er nu 45 miljard beschikbaar, zoveel geld is er nog nooit voor het klimaat geweest.’

Kamervragen over hoe een staatshoofd tot opvattingen komt, horen tot nu toe helaas nog niet thuis in onze democratie. Maar dat de koning in een zeer ongezonde hoor-wederhoor situatie zit, lijkt evident. En dat hij zo expliciet eenzijdig stelling neemt, in een maatschappelijk explosief dossier, is ook opvallend.

Onze Koning zoals wij hem zo goed kennen:

‘Laten we proberen – waar we ook wonen – om te ontsnappen aan vooroordelen. Laten we ervoor zorgen dat we elkaar niet verliezen! Gun elkaar ten minste het voordeel van de twijfel.’

Geldt voor iedereen, gelukkig niet voor hem.

Bron o.a. hier.

***