William van Wijngaarden.

Van een onzer correspondenten.

Op donderdag 26 januari a.s. geeft de Canadese hoogleraar natuurkunde William van Wijngaarden een lezing in Nederland over klimaatverandering. Van Wijngaarden, van oorsprong uit een Nederlandse familie, geldt als een expert als het gaat om de werkzaamheid van CO2.

Prof. van Wijngaarden is lid van de CO2-coalitie, een Amerikaans-Canadees netwerk van wetenschappers dat de vitale rol van koolstofdioxide voor mens en planeet benadrukt: CO2 is een zegen voor de voedselvoorziening en de economie. Samen met Princeton-hoogleraar em. prof. dr. William Happer deed hij onderzoek naar de rol van CO2 en het effect op mondiale temperatuursverhoging. Voor zijn bio, zie hier.

Van Wijngaarden in een Climategate.nl-interview:

‘Het stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen zal onze levensstandaard aanzienlijk verlagen. Zuinig zijn met energie is altijd prima, maar de derde wereld verbieden zich te ontwikkelen in inhumaan. Kortom, de claim dat de wereld ten onder gaat in minder dan tien jaar als we de uitstoot van broeikasgassen niet stoppen, is niet alleen gebaseerd op slechte wetenschap, maar is armetierig politiek beleid.’

Voor het interview: zie hier.

Van Wijngaarden treedt ook op als deskundige in een rechtszaak over de impact van CO2 uitstoot in Canada:

‘In zijn beëdigde verklaring stelt Van Wijngaarden dat toenemende concentraties van koolstofdioxide (CO2) in de atmosfeer slechts een minimaal effect zullen hebben op stijgende temperaturen en extremer weer, omdat het broeikasgas al ‘verzadigd’ is.’

Tickets binnenkort via: https://cafeweltschmerz.nl/

***