Eva Vlaardingerbroek.

Van een onzer correspondenten.

De ex-politica en opiniemaakster Eva Vlaardingerbroek heeft vorige week een internationale oproep gedaan om de aandacht te vestigen op het lot van de Nederlandse boer in het licht van klimaatverandering. Haar video ging internationaal viraal met honderdduizenden kijkers. Al eerder nam zij het op voor de boeren en verscheen al in Amerikaanse talkshows. Haar twitteraccount heeft bijna 320.000 volgers. Vlaardingerbroek geldt als klimaatrealist en weet het grote publiek te bereiken.

Eerder schreef ze:

‘Met de klimaathysterie heeft links het politiek discours knap gegijzeld. Als je iedereen aanpraat dat we over 10 jaar niet meer kunnen ademhalen, wat maakt het dan nog uit dat mensen niet meer kunnen rondkomen, onze vrouwen niet veilig kunnen zwemmen en onze tradities vergaan?’

‘Ze voeren een uitputtingsslag tegen de boeren.’

Vlaardingerbroek sprak eerder ook haar afschuw uit over de promotiecampagne van Nederlandse kinderen die insecten eten – zogenaamd om ‘klimaatverandering’ te bestrijden door de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen met insectenproductie in plaats van veeteelt en vleesverwerking – als een voorbeeld van de linkse vooronderstellingen die worden misbruikt als voorwendsel voor de overheidscontrole over onze voedselproductie.

Ze analyseerde kernachtig de situatie op een Amerikaans kanaal:

‘Het is echt een ‘Doe wat ik zeg, en niet: doe als ik doe’- situatie. Supranationale organisaties hebben in principe allemaal dezelfde globalistische agenda, en dringen aan op wat zij een ‘klimaattransitie’ noemen.’

In haar video:

‘Voor het jaar 2030 wil de overheid 3000 boerderijen sluiten. Zij noemen het onteigening, ik noem het diefstal onder het mom van klimaatverandering. En hoe doen ze het? Ze voeren een uitputtingsslag tegen de boeren. ‘

Voor haar veelbesproken posting, zie hier.

***

Bronnen: twitter.

***