Sacha de Boer.

Van een onzer correspondenten.

Sacha de Boer heeft voor NU.nl een videoserie ingesproken die gaat over klimaatverandering. In de zesdelige serie Kantelpunt ligt de focus op de oplossingen die er zijn om gevolgen van het vermeende klimaatprobleem tegen te gaan. Het centrale verbindende begrip daarbij is roet:

‘Klimaatverandering gooit roet in de motor.’

De Boer zegt:

‘Als fotograaf heb ik de directe gevolgen van klimaatverandering keer op keer vastgelegd. Ik verleen daarom graag mijn stem aan deze serie, zodat ik letterlijk bij kan dragen aan het laten horen van mogelijke oplossingen, die niet altijd even moeilijk hoeven te zijn.’

In elke aflevering komt een onderwerp aan bod dat een uitdaging voor het milieu vormt. Denk aan thema’s als voedsel, kleding en plastic.

‘Klimaatverandering gooit roet in onze reislust.’

Verschillende wetenschappers en hoogleraren uit het desbetreffende vakgebied behandelen deze onderwerpen. Ze leggen uit wat er niet goed gaat, maar komen vooral ook met oplossingen.

Nu.nl is een podium voor klimaatalarmisme en schuwt de eenzijdigheid niet als het over klimaatberichtgeving gaat. Naar aanleiding van een onderzoek naar verdwenen hittegolven bij het KNMI, koos NU.nl een eenzijdig standpunt en kwalificeerde het onderzoek als ‘niet waar’. Zie hier.

Toen het wetenschappelijk onderzoek over het wegmoffelen van hittegolven bij het KNMI later verscheen als peer-reviewed artikel in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift, heeft NL.nl het standpunt van ‘niet waar’ niet herzien. Men is een liefhebber van onwaar. Zie hier.

‘Klimaatverandering gooit roet in onze trendy kledingkast.’

Kantelpunt is vanaf 26 februari in zijn geheel te zien op NU.nl. Bekijk hier vast de trailer.

***