Van een onzer correspondenten.

De Europese Unie mengt zich rechtstreeks in de Nederlandse verkiezingen voor aanstaande 15 maart met radiospotjes. Onder het motto ’Dit is een boodschap van de Europese Unie’ probeert het buitenlandse bestuurslichaam het draagvlak te vergroten voor het onder vuur liggende klimaat- en energiebeleid van de EU.

Middels suggestieve teksten worden Nederlandse kiezers de les gelezen over ‘democratie’ waarin geen compromissen kunnen zijn als het gaat om klimaatbeleid. De volledige tekst is als volgt:

‘Vrede is voor jou belangrijk, maar toch wil je vechten voor een schone toekomst met Europese energie.

Je staat voor democratie zonder compromissen: zeker als het gaat om klimaatbeleid. Je wilt een klimaatneutraal Europa en hernieuwbare energie in de te volgen weg. Dag na dag sluiten steeds meer zich bij jou aan. Jij bent Europa!’

De buitenlandse inmenging is in flagrante strijd met eerlijke en vrije verkiezingen in ons land.

Link naar het radiospotje op radio1 hier  (0.59.03).

***