Van een onzer correspondenten.

De Amerikaanse hoogleraar Michael E. Mann roept iedereen op om het klimaatrealistische standpunt van andere wetenschappers te weren. Het zijn – in zijn jargon – toch maar ‘klimaatontkenners’.

Mann op Twitter:

‘Sla geen acht op klimaatontkenners. Het verhoogt hun Twitter-ranking in het huidige algoritme. Wie ze blokkeert verlaagt hun ranking. In feite is het uit de tijdlijn halen en daarna blokkeren een effectieve dubbele truc. ‘

Dr. Matthew Wielicki, een Amerikaanse wetenschapper, wil juist een open debat over klimaatverandering. Hij gaat in de tegenaanval:

‘Er is een gezamenlijke en goed gefinancierde poging om afwijkende stemmen in de klimaatwetenschap het zwijgen op te leggen met apps zoals blockparty en de steun van vooraanstaande wetenschappers. We hebben een gezamenlijke inspanning nodig om hiertegen terug te vechten. Reageer en retweet en ik volg je. Volg ook iedereen die gereageerd heeft. Als deze wetenschappers je hebben geblokkeerd, blokkeer je ze ook. Ze bezitten de wetenschap niet!’ Bron hier.

Oud KNMI-directeur Tennekes: ‘Het gedrag van Michael Mann is een schande voor de wetenschap.’

Voor velen is professor Michael Mann een fraudeur, maar hij bekleedt binnen het establishment van het klimaatalarmisme een vooraanstaande positie.

Hij schreef meer dan 200 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen en won vele prijzen. Ook wordt hij hier te lande door o.a. Volkskrant en RTL als autoriteit geciteerd.

Mann is bekend van de zogenaamde hockystick-curve, die een snelle opwarming laat zien. Onlangs greep het IPCC terug op zijn gewraakte curve die door veel wetenschappers niet serieus wordt genomen.

Klimaatklokkenluider Rob de Vos schreef:

‘Met verbazing is gereageerd op het feit dat in de Summary for Policymakers van het laatste (AR6) klimaatrapport van het IPCC de zogenaamde hockeystick weer van stal is gehaald. Die eerste hockeystickgrafiek was gebaseerd op een paper van de Amerikaan Michael Mann en in het derde IPCC-rapport van 2001 prominent gebruikt.’

De hockeystick van Michael Mann was ook door een flink deel van het beroepsveld al jaren geleden als onzin afgeserveerd.

Wiskundige Stephen McIntyre en de econoom prof. Ross McKitrick schreven vanaf 2003 verschillende artikelen waarin ze de gebreken in de hockeystickreconstructie van Mann blootlegden. Ze toonden aan dat de vorm van de grafiek hoofdzakelijk werd bepaald door verdachte boomringgegevens, en dat Manns computeralgoritme zo bevooroordeeld was dat het zelfs uit willekeurige ruis hockeysticks kon produceren.

Mann zelf ziet de discussie over klimaatverandering als een oorlog:

‘De gemakkelijkste manier om een ​​oorlog te verliezen, is te ontkennen dat je er deel van uitmaakt.’

***

Bronnen: hier en hier.

***