De impact van grootschalige energieopwekking met windturbines.

Donderdag 30 mei 2024, inloop 19.30, aanvang 20.00.
Entree € 5 inclusief koffie/thee, aanmelden kan hier.
Locatie: buurtcentrum De Binnenstad, Sint Barbaraplein 6, 5341 LK Oss.

Het lijkt erop dat, of we het nu willen of niet, steeds hogere windturbines het landschap gaan domineren. Ondanks bezwaren van omwonenden, ondanks aangetoonde geluidshinder, ondanks de overlast voor milieu, mens en dieren.

Veel burgers maken bezwaren, individuele burgers lijken zich steeds meer collectief te organiseren en vergaren kennis over juridische, technische en democratische inspraak mogelijkheden, of het gebrek aan inspraak. Sommigen zijn al jaren bezig om hun bezwaren tegen de voorgenomen plannen voor windturbines kenbaar te maken, maar worden van het kastje naar de muur gestuurd.

Met een serie bijeenkomsten, ‘Clintel on Tour’, gaan we op bezoek bij omwonenden die te maken hebben met plannen voor windturbines in hun omgeving. In Oss en in de polder tussen Oss en Den Bosch zijn er plannen voor twee windparken, hierbij gaat het in totaal om vierentwintig windturbines, sommigen van 260 meter hoog.

 

Op het programma (20.00 – 22.00 uur):

  • 19.30  uur
   Inloop
  • 20.00  uur
   Aanvang programma
  • 20.15  uur
   presentatie Kees Remi
  • 20.30  uur
   presentatie Bert Weteringe
  • 21.10  uur
   Q & A  onder leiding van Marry Dijkshoorn

 

Kees Remi.

Over Kees Remi

Kees Remi is geboren en getogen in Oss en inmiddels gepensioneerd. In zijn werkzame leven was hij docent engineering in het middelbaar beroepsonderwijs. In het bedrijfsleven heeft hij diverse functies bekleed in machinebouw en industriële automatisering, met specialisme in aandrijftechniek en motion control.

 

 

Bert Weteringe,

Over Bert Weteringe

Bert Weteringe, auteur van het boek ‘Windhandel’, is vliegtuigbouwkundig ingenieur en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en certificatie van lichtgewicht materialen en processen voor toepassing in de luchtvaart. Hij werkte bij diverse instanties en bedrijven, waaronder de TU Delft en Fokker.

 

 

 

Zie ook: www.metdewindmee.com.

 • 6 juni Oudkarspel
  Locatie Het behouden Huis, Dorpstraat 850, 1724 NV Oudkarspel,  met presentatie van Marcel  Crok. Aanmelden kan hier.
 • 10 juni  Maastricht
  ‘Climate, the movie’ en presentatie Marcel Crok, locatie ‘Lumierre’ Bassin 88, 6211 AK Maastricht, prijs 15 euro, aanmelden kan hier.

***