Willie Soon met Tucker Carlson.

Willie Soon is de keynote-/slotspreker op ons Jubileumcongres op 18 juni in Roelofarendsveen. Zijn lezing begint dinsdag om 15.30 uur. Kun je niet de hele dag aanwezig zijn en wil je wel Willie Soon graag een keer live meemaken? Dat kan!

Vanaf nu bieden wij ook tickets aan voor alleen het middagprogramma van ons congres. Je kunt zelf kiezen of je het hele middagprogramma (vanaf 13.15 uur) wilt bijwonen óf alleen de lezing van Willie Soon, die o.a. bekend is van zijn optreden in Climate: The Movie en zijn interview bij Tucker Carlson in december 2023. Tickets voor de middag kosten € 30,00 en koop je hier.

Jacob Nordangård.

Naast Willie Soon komen ’s middags Theo Wolters, Gregory Wrightstone en Jacob Nordangård aan het woord. Deze lezingen zijn alle in het Engels.

Ingenieur Theo Wolters, onafhankelijk energiedeskundige en voorzitter van Stichting Milieu, Wetenschap & Beleid, zal ingaan op de (on)haalbaarheid van de energietransitie en de kosten van kernenergie.

Gregory Wrightstone is geoloog en directeur van de klimaatkritische Amerikaanse denktank CO2 Coalition. Hij is auteur of medeauteur van meer dan 200 artikelen, publicaties en commentaren over klimaatverandering en energie en is een graag geziene gast in de Amerikaanse media. Wrightstone kan op heldere wijze aangeven waarom we ten onrechte worden bang gemaakt voor klimaatverandering en een planeet die ten onder zou gaan. We hebben juist baat bij meer CO2. Wrightstone heeft deze inzichten over het klimaat recent verwoord in het boek A very convenient warming.

Clintel brengt dit boek samen met de uitgever Succesboeken.nl uit onder de titel Een Welkome Opwarming. U kunt tijdens het congres een gesigneerd exemplaar kopen en daarna zal het ook in de Clintel-webshop te krijgen zijn.

Voor velen is inmiddels duidelijk dat het klimaatnarratief een middel is om macht uit te oefenen. Maar wie zitten daar precies achter en wat is hun belang? Dat is de 60 million dollar question die niet eenvoudig te beantwoorden is. De Zweedse onderzoeker Jacob Nordangård doet al jaren onderzoek naar deze vragen en promoveerde er zelfs op.

In zijn lezing gaat Nordangård in op de Planetaire Noodsituatie die bepaalde actoren willen uitroepen tijdens de VN-top van de toekomst in september 2024. Een dergelijke verklaring zou een reactie kunnen uitlokken met ernstige gevolgen voor de vrijheid van de mens. Dit alles met de bedoeling om “toekomstige generaties te beschermen” tegen “catastrofale klimaatverandering”.

Jacob Nordangård heeft meerdere academische diploma’s: PhD – Technology & Social Change, M.A. – Geography en M.A. – Culture, Society & Media Production, alle aan de Linköpings Universiteit.

In zijn proefschrift Ordo ab Chao (2012) heeft hij het biobrandstoffenbeleid van de EU geanalyseerd. Hij heeft ook gedetailleerd bestudeerd hoe het klimaatprobleem zich heeft ontwikkeld en welke organisaties deze agenda hebben aangestuurd. Dit resulteerde in de boeken The Doomsday Clock (2013) en Rockefeller – Controlling the Game (2019). In zijn nieuwste boek The Global Coup d’état, bespreekt hij hoe de machtsverhoudingen in de wereld zijn veranderd met de opkomst van supranationale organisaties.

Er zijn nog kaarten voor het Jubileumcongres van Clintel op 18 juni beschikbaar

***