We kunnen en moeten ons blijven aanpassen aan de klimaatverandering – en geen miljarden doden!

Door Ron Stein en Paul Driessen.

Het klimaat op aarde is de afgelopen vier miljard jaar vele malen veranderd, en 99,999% van de veranderingen vond plaats voordat mensen op deze planeet waren. Gedurende de korte tijd dat mensen hun huisvesting, kleding en landbouw aanpassen als reactie op de klimaatveranderingen. Kunnen we het klimaat nu beheersen?

Met uitzondering van decennialange droogtes van enorme vulkaanuitbarstingen die een einde maken aan sommige beschavingen, heeft de mensheid zich over het algemeen met succes aangepast – via een Pleistocene ijstijd, een kleine ijstijd, een Dust Bowl en andere natuurlijke crises.

Nadat we onze huidige ‘microseconde’ op deze 4 miljard jaar oude aarde in het juiste perspectief hebben geplaatst, zouden we ons daarom afvragen:

 • Waarom zou de mensheid, met de enorme superieure technologieën van vandaag, mogelijk niet in staat zijn zich aan te passen aan zelfs maar een paar graden temperatuurstijging, vooral als meer koolstofdioxide in de atmosfeer planten helpt sneller en beter te groeien en meer voedsel voor dieren en mensen opleveren?
 • Hoe durven de politieke, bureaucratische, academische en mediaheersende elites – de GIGO-computervoorspellingen, berekende mythen en regelrechte desinformatiepropaganda – ons te vertellen dat we hun “groene” beleid onmiddellijk en universeel moeten implementeren … anders zal de mensheid door de mens veroorzaakte klimaatinvloeden niet overleven die minuscule worden vergeleken met de planetaire, zonne- en galactische krachten die het klimaat op aarde werkelijk beheersen?
 • Hoe durven deze elites van armste mensen en landen van de aarde te vertellen dat ze niet het recht hebben om energie, gezondheid en een levensstandaard te zoeken die vergelijkbaar is met wat de ontwikkelde landen al genieten?

Wetenschappers, geofysici en ingenieurs moeten nog kunnen uitleggen of bewijzen wat de oorzaak was van de kleine verandering in de mondiale temperaturen die we vandaag de dag ervaren – laat staan ​​de enorme schommelingen van de vijf mijlen, hoge continentale gletsjers en zeespiegels met zich meebrachten die elke keer 120 meter daalden (omdat zeewater in ijs veranderde), afgewisseld met warme interglaciale perioden zoals die waarin we ons nu bevinden.

Bovendien zijn, ondanks tientallen jaren van paniekzaaierij in de klimaatchaos, geen van de verschrikkelijke voorspellingen van cataclysmische temperatuurstijgingen, stijging van de zeespiegel en frequentere en intensere stormen uitgekomen.

De aarde blijft klimaatveranderingen ervaren als gevolg van natuurlijke krachten en menselijke activiteit. Aanpassing aan kleine veranderingen in temperatuur, zeeniveau en neerslag zou echter veel minder schade toebrengen aan de acht miljard mensen op onze planeet dan het onthouden van de wereld van fossiele brandstoffen, die 80% van onze energie leveren, en een groot aantal producten die bijdragen aan het bijna verdubbelen van de menselijke consumptie. levensverwachting over de afgelopen 200 jaar.

Tegenwoordig kunnen we ons aan bijna alles aanpassen, met duurzame producten, huisvesting en infrastructuur die een of twee eeuwen geleden nog niet eens bestond.

Als het koud is, isoleren we huizen en dragen we winterkleding; Als het warm is, gebruiken we airconditioning en dragen we lichtere kleding. Als het regent blijft, blijven we binnen of met paraplu droog; als het sneeuwt, blijven we binnenshuis warm of skiën, bobsleeën en bouwen we sneeuwpoppen.

Klimaatveranderingen kunnen ons op veel manieren beïnvloeden. Maar het vervangen van steenkool, olie en aardgas – zonder 24/7/365 alternatieven – zou schadelijk en slecht zijn. Het zou leiden tot extreme tekorten aan betrouwbare, betaalbare, essentiële energie en aan meer dan 6.000 essentiële producten afgeleid van fossiele brandstoffen.

Het zou miljarden onnodige sterfgevallen veroorzaken als gevolg van ziekten, ondervoeding, extreme hitte, kou en ongunstig weer – op een planeet waar de menselijke bevolking is toegnoemn van 1 miljard tot 8 miljard sinds kolonel Edwin Drake in 1859 de eerste oliebron boorde.

 • Door het weer zijn dodelijke slachtoffers vrijwel verdwenen dankzij nauwkeurige voorspellingen, stormwaarschuwingen, moderne gebouwen, medicijnen en andere bekende producten die zelfs 100 jaar geleden nog niet beschikbaar waren.
 • Fossiele brandstoffen voor enorme lange afstandsvliegtuigen en koopvaardijschepen vervoeren mensen, producten, voedsel en medicijnen om de mondiale handel, mobiliteit, gezondheid en levensstijlkeuzes te ondersteunen. Meer dan 50.000 koopvaardijschepen, 20.000 commerciële vliegtuigen en 50.000 militaire vliegtuigen gebruiken brandstoffen die zijn vervaardigd uit ruwe olie.
 • Voedsel om de Amerikanen en de mensheid te voeden zou veel minder en minder betaalbaar zijn zonder de meststoffen, insecticiden, herbiciden en tractor- en transportbrandstoffen die uit olie en aardgas komen.
 • Alles wat door elektriciteit wordt aangedreven, maakt gebruik van op aardolie gebaseerde bekende derivaten: windturbinebladen en gondelafdekkingen, draadisolatie, iPhone- en computerbehuizingen, defibrillatoren, talloze EV-componenten en meer.

De geschiedenis van de aardolie-industrie laat zien dat olie nutteloos was tot deze in raffinaderijen en chemische fabrieken kon worden vervangen in derivaten die de basisvormen voor kunststoffen, oplosmiddelen, medicijnen en andere producten die de industrie, de gezondheid en de levensstandaard ondersteunen . Hetzelfde geldt voor al het andere dat uit de grond komt.

Planten, gestienten, metalen en mineralen hebben geen inherente waarde, tenzij we leren hoe we ze moeten koken, er metalen uit kunnen halen, ze moeten buigen en vormen, of ze op een andere manier in iets nuttigs moeten omzetten.

Op dezelfde manier hangt de toekomst van arme ontwikkelingslanden af ​​van hun vermogen om fundamentele elementen te benutten: brandstoffen, elektriciteit en producten gemaakt van fossiele materialen en andere die de basisvormen voor alle gebouwen, infrastructuur en andere technologieën in geïndustrialiseerde landen.

Voor de 80% van de mensheid in Afrika, Azië en Latijns-Amerika moeten nog steeds leven van minder dan 10 dollar per dag – en de miljarden die nog weinig tot geen toegang hebben tot elektriciteit – wordt het leven ernstig defect en gecompromitteerd door het hypocriet ‘groene’ leven. agenda’s van rijke landenelites die zo enorm hebben geprofiteerd van fossiele brandstoffen sinds het moderne industriële tijdperk rond 1850 begon. Daarvoor:

 • De levensduur ligt rond de veertig jaar en mensen reizen zelden verder dan 160 kilometer van hun geboorteplaats.
 • Er was geen elektriciteit omdat het opwekte, transporteerde en gebruikte van deze vreemde energiebrontechnologieën die nodig waren om ruwe olie- en aardgasderivaten te produceren.
 • Dat betekende dat de wereld geen moderne transportmiddelen, ziekenhuizen, medicijnen, medische apparatuur, keuken- en wasapparatuur, radio en andere elektronica, mobiele telefoons en andere telecommunicatie, lucht- en ruimtevaart, centrale verwarming en airconditioning, of het hele jaar door scheepvaart en het behoud van vlees, fruit en groenten, om maar een paar dingen te noemen die de meesten van ons gewoon als eenduidigheid beschouwen.

Er zijn geen wondermiddeloplossingen om mensen te rood te maken van natuurlijke of door de mens veroorzaakte klimaatveranderingen. Aanpassing aan deze veranderingen is echter de enige oplossing die het aantal dodelijke slachtoffers tot een minimum beperkt, wat veroorzaakt zou worden door de gevoelloze of onnadenkende eliminatie van aardoliebrandstoffen en bouwstenen die het leven feitelijk mogelijk en gemaakt maken in plaats van akelig, brutaal en kort. Wijlen Steven Lyazi zei het perfect:

 • “Wind en zon zijn … kortetermijnoplossingen … om in basisbehoeften te voorzien totdat [verre Oegandese dorpen] kunnen worden aangesloten op hoogspanningsleidingen en een net. Alleen op die manier kunnen we moderne huizen, verwarming, verlichting, koken, koeling, kantoren, fabrieken, scholen, winkels en ziekenhuizen hebben – zodat we kunnen genieten van dezelfde levensstandaard als mensen in geïndustrialiseerde landen (en denken dat hun recht is). We verdienen gelijke rechten en levens.
 • “Wat is een extra graad, of zelfs twee graden, opwarming in plaatsen als Afrika? Het is hier al enorm warm en de mensen zijn gewend. Waar wij Afrikanen zich zorgen maken over het maken en iets aan moeten doen zijn ondervoeding en hongersnood, het ontbreken van elektriciteit en dodelijke ziekten als malaria, tuberculose, slaapziekte en HIV/AIDS. We moeten gewoon de vrijheid krijgen om de klus te klaren.”

Het uitroeien van het gebruik van ruwe olie in de wereld zonder eerst een vervanging in gedachten te hebben zou immoreel en kwaadaardig zijn, waarvan extreme tekorten aan de producten die nu uit fossiele brandstoffen worden opgelost, zullen elimineren in miljarden dodelijke gevolgen als gevolg van ziekten, ondervoeding en weersgerelateerde sterfgevallen. een grotere schadelijke dan klimaatverandering voor de acht miljard wereldbevolking.

***

 

Over de auteurs

Ron Stein.

Ronald Stein, PE is ingenieur, energieconsultant, spreker, auteur van boeken en artikelen over energie, milieubeleid  mensenrechten, en oprichter van PTS Advance, een bedrijf gevestigd in Californië.

Ron bepleit dat energiegeletterdheid begint met de wetenschap dat duurzame energie slechts intermitterende elektriciteit wordt opgewekt door onbetrouwbare wind en zonneschijn, daarom windturbines en zonnepanelen niets kunnen producenten voor de 8 miljard mensen op deze planeet.

Paul Driessen.

Paul Driessen is senior beleidsanalist voor de Committee For A Constructive Tomorrow ( www.CFACT.org ) en auteur van artikelen en boeken over milieu-, klimaat- en mensenrechtenkwesties.

***

Bron hier.

***

 

Door |30 juni 2024|45 Reacties

Deel deze pagina!

45 reacties

 1. F.W.Popma 30 jun 2024 om 10:18- Antwoorden

  Klimaatsverandering was gisteren in Dortmund te zien. De wedstrijd Duitsland – Denemarken werd een ahlf uur stil gelegd door het noodweer. Zeg niet dat dit onverwachts kwam. Sophie Hermans (VVD) had het eerder deze week al voorspeld.

  12
  2
  • Henk van der Veen 30 jun 2024 om 10:41- Antwoorden

   DVTV: Dochter Van Tasjesdrager Van. Heeft iemand haar al uitgelegd hoe je met kernenergie een huis zou kunnen verwarmen?

   12
   0
   • Ronald57 30 jun 2024 om 11:18

    Ah, U bedoeld de Sabatier reactie van CO2 aardgas maken. Het buizennet ligt er nog. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sabatier_reaction.

    1
    0
   • Henk van der Veen 30 jun 2024 om 12:23

    Daar doelde ik niet op, maar dat is natuurlijk zeer interessant. Hoe zit het met de efficiency? Bij waterstof gaat 70% verloren.
    Zou het haar boven de pet gaan of is het een idee om Sophie Hermans hier op te wijzen?

    8
    1
   • Bas 30 jun 2024 om 13:40

    Omdat kernenergie zo extreem duur is, wordt het (bij mijn weten nergens) gebruikt om huizen te verwarmen.

    0
    14
   • Peter van Beurden 30 jun 2024 om 21:24

    Bas
    Duur is voor jou een veel te moeilijk begrip omdat je het duurste steeds weglaat en dat is de complete back-up in waterstof voor ten minste 2 maanden per jaar van de volledige energievraag.

    Je bedient je dus dagelijks van boerenbedrog. Ga eerst je sommetjes maar eens maken.

    5
    1
   • nico 30 jun 2024 om 23:35

    Afgedankte brandstofstaven ven een reactor in je huis neerleggen?

    0
    1
   • Hans Erren 30 jun 2024 om 23:48

    41% van de huizen in Frankrijk worden electrisch verwarmd, dus met kernenergie.
    https://www.statista.com/statistics/1086485/types-heater-housing-main-france/

    4
    1
   • Bas 1 jul 2024 om 10:11

    Ondanks de subsidie op elektriciteit in France zie je dat ze ook daar geleidelijk afstappen van elektrische verwarming en overgaan op warmtepompen.

    In 2005 produceerde kernenergie nog 78% van de Franse stroom. Dat was in 2022 slechts 63% geworden.
    Deels vanwege de teruggang in het aantal kernreactoren (van 58 naar 56 vanwege sluitingen), deels vanwege structurele problemen met oudere kernreactoren.
    De vraag is hoe lang het duurt voordat ze onder de 50% middels nucleair komen (ze zijn weer begonnen met meer wind en ook zon lijkt nu geaccepteerd te gaan worden).

    0
    3
 2. Matt 30 jun 2024 om 10:28- Antwoorden

  Aangezien de elite de wereld bevolking terug willen brengen, zijn het de arme landen ( die ook arm gehouden worden ) die als eerste het onderspit delven.

  7
  1
  • Bas 30 jun 2024 om 13:36- Antwoorden

   Matt,
   Waarom zouden we de wereldbevolking terugbrengen?
   De vooruitgang treedt juist op in samenlevingen met veel mensen.
   En die vooruitgang hebben we nodig als je wat verder in der toekomst kijkt.

   Bovendien hebben we met wind+zon alleen al genoeg energie om iedereen van voedsel, huis en een auto te voorzien (natuurlijk niet van een gif uitstotende auto zoals ik nog heb).

   0
   12
 3. Cornelia 30 jun 2024 om 10:49- Antwoorden

  Als er geen natuurrampen komen bedenken ze wel iets anders, met corona hebben we een voorproefje gehad, het “gain of function” onderzoek van de vogelgriep varianten begint ook haar vruchten af te werpen. https://www.theepochtimes.com/health/bird-flu-jumps-twice-to-humans-how-concerned-we-should-be-5648232 Alle bekende namen komen weer langs, Marion Koopmans, Marc van Ranst, Fauci, Daszak, e.a. mensen die levenslang zouden moeten krijgen met hun geklooi aan pathogene virussen.
  De klimaatwaanzin is wel het laatste waar ik mij druk over maak.

  23
  0
 4. Bas 30 jun 2024 om 11:24- Antwoorden

  Zoals zo vaak fantaseren de auteurs er vrolijk op los. Zoals :
  1. “Waarom zou de mensheid ….niet in staat zijn zich aan te passen aan zelfs maar een paar graden temperatuurstijging…?”
  Dat suggereert ten onrechte dat het IPCC dat beweert.

  2. “Hoe durven … elites … ons te vertellen dat we hun “groene” beleid onmiddellijk en universeel moeten implementeren … anders zal de mensheid door de mens veroorzaakte klimaatinvloeden niet overleven…”
  Hoe durven serieuze auteurs zo te liegen.
  Natuurlijk zijn er domme politici die iets dergelijks zeggen (zoals er ook dommen zijn die zeggen dat kernenergie goedkoop is en geen groot probleem veroorzaakt voor onze nageslacht), maar ik heb ze nog niet zien passeren.
  Intelligentere mensen pikken de boodschap van het IPCC op.

  3. “Hoe durven deze elites van armste mensen en landen van de aarde te vertellen dat ze niet het recht hebben om energie, gezondheid en een levensstandaard te zoeken die vergelijkbaar is met wat de ontwikkelde landen al genieten?”
  Ik heb die elites niet gehoord.
  Wel domme dwazen, en daar hebben we er veel van gezien de heersende mening over kernenergie.

  1
  20
  • Cornelia 30 jun 2024 om 12:23- Antwoorden

   Gelukkig is er van jou maar 1. (‿|‿)

   10
   0
 5. nico 30 jun 2024 om 12:17- Antwoorden

  We hebben nu toch de chemtrails, die gaan de klimaatverandering tegen, het aan de kerosine toegevoegde magnesium past de ph van de oceanen aan en het toegevoegde zout zorgt voor meer wolken om de zon te reflecteren. En het calcium zorgt voor reflectie van zonlicht. Dat kan zonder sproeiers en andere hulp middelen want het wordt gewoon toegevoegd aan de kerosine en verspreid door de straalmotor. Doet me een beetje denken aan het verhaal van de smokkelaar, die ging elke dag de grens over op een fiets met een zak zand achterop. De douane verdacht hem van smokkelen dus sneedt de zak zand open want het smokkelwaar moest er tussen zitten. Er zat alleen zand in, keer op keer niets gevonden. Maar hij smokkelde wel, fietsen de grens over.
  https://patents.google.com/patent/KR20100032456A/en

  6
  0
  • Bas 30 jun 2024 om 13:27- Antwoorden

   Nico,
   Dat klinkt heel ongezond. En ik wil graag 100jaar worden.

   0
   6
   • nico 1 jul 2024 om 00:10

    Ik kan alleen iets doen aan het verband wat ik heb gelegd.
    Vliegtuigen vliegen 11-12 km hoog, in de stratosfeer en geoengeneering stelt het volgende voor:

    【So there is no leading candidate material. Alumina, calcite and salt are also under consideration.[The leading proposed method of delivery is custom aircraft】
    https://en.wikipedia.org/wiki/Stratospheric_aerosol_injection

    Voor zeewater:
    De magnesium verbrand tot magnesiumoxide:

    【Magnesiumoxide reageert vrij makkelijk met zuren en water en vormt daarbij zouten en magnesiumhydroxide.】
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Magnesiumoxide

    En magnesiumhydroxide wordt gebruikt voor geoengeneering:

    【a Canadian company, plans to dump 450 tonnes magnesium hydroxide into the sea in St. Ives Bay, Cornwall UK as part of an ocean alkalinity enhancement scheme】
    https://www.geoengineeringmonitor.org/2023/11/stop-marine-geoengineering-experiments-in-cornwall/

    Dus wat is er makkelijker dan die troep in de kerosine te doen en mee te laten verbranden in de vliegtuig motoren, zoals in het patent.

    0
    0
   • Bas 1 jul 2024 om 10:17

    @Nico,
    Waarna jij het ook mag inademen, terwijl ik er weinig last van heb in mijn hoog vliegende vliegtuig….
    Dat is naast de acceptatie van onnodige giftige bestrijdingsmiddelen zoals glyfosaat (round-up) en roken, een nieuw middel om onze levensduur te beperken.

    0
    1
   • nico 2 jul 2024 om 11:24

    Ik rook al, dus dat maakt dan iets meer uit.

    0
    0
   • nico 2 jul 2024 om 11:25

    Nie=niets.

    0
    0
 6. Leen 30 jun 2024 om 12:48- Antwoorden

  Voor wie het nu nog niet begrijpt, het gaat niet om:
  – de planeet
  – de mensheid
  – de flora noch de fauna
  – onze kleinkinderen
  – de biodiversiteit
  – de ijsberen
  – de CO2
  – de stikstof
  – het watertekort
  – de volksgezondheid (ja, ik begrijp de cognitieve dissonantie na zoveel media-, RIVM-, GGD- en politiekgeweld: ook de coronapandemie)

  Elke verzonnen crisis dient het hetzelfde doel: verdeel en heers: geld en macht.

  De verzonnen crises zijn makkelijk te ontdekken want er wordt uitgebreid aandacht aan besteed in de media.
  Het valt op als het mogelijk is om dezelfde dag al beelden en verklaringen te hebben en mogelijke oorzaken en mogelijke daders te kunnnen aanwijzen.

  Geen enkele crisis wordt opgelost. Dat kan en hoeft ook niet, want het is geen crisis. Vervolgens schrijft de media er niet meer over.
  En als niemand er meer over praat, dan is het geen crisis meer. Op naar de volgende crisis.

  Eigenlijk leven we in een heel bijzonder tijdperk: we beschikken over een onvoorstelbare technologieën die het leven lang en comfortabel maken: een paradijs op aarde. Wel kunnen we nog wat liever voor elkaar zijn.

  12
  1
  • Frans Galjee 30 jun 2024 om 13:43- Antwoorden

   “Elke verzonnen crisis dient het hetzelfde doel: verdeel en heers: geld en macht.”

   FG idd maar er is daarnaast nog een mogelijk doel. Namelijk elke ‘verzonnen’ crisis kan dienen om de aandacht af te leiden van dat wat echt een probleem of crisis aan het worden is.
   Maar daar wil men hier niet van lezen of horen. Te eng blijkbaar.

   6
   1
   • Johan van Leeuwen 30 jun 2024 om 14:10

    zoals?

    2
    0
   • Frans Galjee 30 jun 2024 om 14:56

    “zoals?”

    FG dus blijkbaar nog nooit mijn reacties hier gelezen.

    0
    0
   • Cornelia 30 jun 2024 om 16:48

    Oh daar hebben we de doemdenker weer, man vertel gewoon wat je denkt, draai er niet altijd omheen.
    Altijd dat contraproductieve “dat wat echt een probleem of crisis aan het worden is.” Zonder te noemen wat dat dan wel niet is (volgens JOU).

    2
    0
   • Hans Erren 30 jun 2024 om 19:18

    Zegt doemdenker Cornelia :-D

    0
    2
   • Peter van Beurden 30 jun 2024 om 21:29

    Frans Galjee
    Zei de Profeet. Ik heb meer met de tovenaar. Smaken verschillen. Hoe snel en hoe wil je terug naar je gedroomde 500 miljoen mensen? En waarom?

    0
    1
   • Peter van Beurden 30 jun 2024 om 21:33

    Hans Erren
    Enige zorg omtrent de oorlogshitserij lijkt me wel op zijn plaats.

    Voor alle aanpassingen die nodig zijn om het leven voor iedereen op aarde enigszins aangenaam te maken daar waar het klimaatadaptatie betreft tot 2100 is nog wel even tijd. Het andere eerst genoemde risico is urgenter.

    2
    1
   • nico 1 jul 2024 om 00:14

    ❝Maak mensen bang voor spinnen en ze rennen in de klauwen van de beren.❝

    1
    1
 7. Bas 30 jun 2024 om 13:16- Antwoorden

  “Het uitroeien van het gebruik van ruwe olie in de wereld zonder eerst een vervanging in gedachten te hebben zou immoreel en kwaadaardig zijn.”
  We hebben er zelfs >5 in gedachte!
  Sterker, in landen zoals Dld hebben denktanks zoals Agora uitgebreide scenario studies gedaan over wat en hoe in een Dld zonder kernenergie en zonder fossiele energie.
  Daar hebben ze dus alle kerncentrales gesloten en zijn ze fossiele energie verder versneld aan het afbouwen!

  Opwek middels hernieuwbare domineert daar de stroomvoorziening!
  Dit jaar tot heden: hernieuwbare 65%, fossiel 35%, kernenergie 0%
  https://www.energy-charts.info/charts/energy_pie/chart.htm?l=de&c=DE&interval=halfyear

  1
  7
  • Johan D. 30 jun 2024 om 13:29- Antwoorden

   Bij het woord ‘denktank’ vergeet je een toevoeging. Het is namelijk een linkse denktank.

   5
   0
   • Frans Galjee 30 jun 2024 om 13:36

    “…een linkse denktank.”

    FG is dat geen mooi voorbeeld van een contradictio in terminis?

    7
    1
   • MaxX 30 jun 2024 om 19:14

    Zet hier het woordje groene nog even bij en het is compleet.

    0
    1
   • Johan D. 30 jun 2024 om 21:54

    Inderdaad. En als het over klimaat gaat ook een pleonasme.

    0
    0
 8. Bas 30 jun 2024 om 13:24- Antwoorden

  De auteurs vergeten de onstuitbare opmars van wind en zon in Afrika en elders in de wereld!
  Onstuitbaar omdat:
  – stroom middels wind+zon geen voortdurende giftige uitstoot kent zoals steenkool-, gas- en kerncentrales.
  – de opgewekte elektriciteit goedkoper is
  – je geen gevaarlijke en gecompliceerder machines nodig hebt zoals stoomketels, stoomturbines, enz.

  1
  5
 9. Frans 30 jun 2024 om 17:10- Antwoorden

  Bas…”Sterker, in landen zoals Dld hebben denktanks zoals Agora uitgebreide scenario studies gedaan over wat en hoe in een Dld zonder kernenergie en zonder fossiele energie.
  Daar hebben ze dus alle kerncentrales gesloten en zijn ze fossiele energie verder versneld aan het afbouwen! “

  Lees dit Bas:

  https://www.achgut.com/artikel/deutschlands_vertreibung_aus_dem_land_der_traeume_energiewende_szenarien_2040

  En vervolgens het uitgebreide falcifieerbare rapport:

  http://magentacloud.de/s/Azie8ak9KCL5NQ4

  Het ministerie van Habeck heeft zijn werk niet gedaan en wordt gefileerd door twee pensionado’s!

  5
  1
 10. Frans 30 jun 2024 om 17:13- Antwoorden

  Bas…”Sterker, in landen zoals Dld hebben denktanks zoals Agora uitgebreide scenario studies gedaan over wat en hoe in een Dld zonder kernenergie en zonder fossiele energie.
  Daar hebben ze dus alle kerncentrales gesloten en zijn ze fossiele energie verder versneld aan het afbouwen! “

  Lees dit Bas:

  https://www.achgut.com/artikel/deutschlands_vertreibung_aus_dem_land_der_traeume_energiewende_szenarien_2040

  En vervolgens het uitgebreide volledig na te gaan rapport:

  http://magentacloud.de/s/Azie8ak9KCL5NQ4

  Het ministerie van Habeck heeft zijn werk niet gedaan en wordt gefileerd door twee pensionado’s!

  3
  1
 11. Frans 30 jun 2024 om 17:14- Antwoorden

  Bas…
  ”Sterker, in landen zoals Dld hebben denktanks zoals Agora uitgebreide scenario studies gedaan over wat en hoe in een Dld zonder kernenergie en zonder fossiele energie.
  Daar hebben ze dus alle kerncentrales gesloten en zijn ze fossiele energie verder versneld aan het afbouwen! “

  Lees dit Bas:

  https://www.achgut.com/artikel/deutschlands_vertreibung_aus_dem_land_der_traeume_energiewende_szenarien_2040

  En vervolgens het uitgebreide volledig na te gaan rapport:

  http://magentacloud.de/s/Azie8ak9KCL5NQ4

  Het ministerie van Habeck heeft zijn werk niet gedaan en wordt gefileerd door twee pensionado’s!

  1
  1
  • Bas 1 jul 2024 om 10:37- Antwoorden

   @Frans,
   Alleen al aan de formuleringen kun je de domheid van de auteurs aflezen (gelukkig voor Dld waarschijnlijk al gepensioneerd).
   Uit de samenvatting in je eerste link:
   “Nur das Szenario 5 ist als einziges technisch realisierbar.”
   En laat hun scenario 5 nu het enige zijn van hun 6 scenario’s waarbij er niets verandert….
   Het lijkt een beetje op de talloze voorspellingen in 2011 (vooral in de Angelsaksische literatuur) toen Merkel direct na Fukushima 8 van hun 17 kernreactoren sloot.

   Voor zover ik heb het gezien bestaat hun scenario onderzoek alleen uit wat Excel sheets…
   Zoek de onderzoeken van hun denktank, Agora, eens op.

   0
   1
 12. Peter van Beurden 30 jun 2024 om 21:51- Antwoorden

  Bas
  Ooit gehoord van Hans Werner Sinn? Die kan je de ontbrekende 35 procent bij het wegvallen van fossiel wel even voorrekenen. Dat is nou net wat jij steeds vergeet. Die 35% is dus parasiteren op wat je verdoemd en wat jij verdonkeremaand. Telkens opnieuw. De grote bedrieger.

  https://www.youtube.com/watch?v=Cp_RIEdZX7Y

  1
  0
  • Bas 1 jul 2024 om 10:44- Antwoorden

   Hans Werner Sinn heeft zich in Dld allang buiten de reguliere orde geplaatst.
   Hij heeft vanaf het begin van de Energiewende in Dld (2001) lopen verkondigen dat die niet zou kunnen.
   (moet nu ~85jaar zijn)
   Is nog steeds actief met zijn kruistocht, zonder echte argumenten…

   0
   1
   • Peter van Beurden 1 jul 2024 om 10:48

    Bas
    Ooit gehoord van gebrek aan argumenten en sommetjes? Spiegeltje?

    1
    0
 13. Peter van Beurden 1 jul 2024 om 11:33- Antwoorden

  Bas
  Die waterstofberekeningen beloof je al tijden. Net als je alles overziende artikel. Maar nog niks gezien. En dat voelt erg onbetrouwbaar.
  Hoe je het ook draait of keert, het is en blijft een dubbel systeem dat elkaar , weliswaar tijdelijk volledig moet dekken. En erger, zowel milieu als landschap volledig omvormt tot energielandschap en daarmee belangrijke waarden als landschap en leefmilieu vernield.

  Dat je daar geen oog voor hebt in verband met je kernenergiefobie is jouw probleem. Maar je schrijft wel steeds over een gezond milieu, terwijl alles wat je aandraagt als je grote ideaal, tot in lengte van jaren gerealiseerd moet worden met de fossiele grondstoffen. Via mijnen tot aan het eindproduct en vervolgens ook nog de recycling. Hoezo hypocriet?

  We willen toch graag zo energieonafhankelijk mogelijk zijn? En dan kom jij met Saoedi-Arabië? Handeldrijven is goed, zo onafhankelijk mogelijk zijn is beter.
  Uranium uit zeewater? Met een ietsjes stijgende zeespiegel zijn de kansen voor Nederland wat dat betreft groot. En hoeveel thorium zou er zitten in de steenkooldump in Zuid-Limburg?

  0
  0
 14. Peter van Beurden 1 jul 2024 om 11:33- Antwoorden

  In de wacht

  0
  0

Geef een reactie