Website structuur en techniek
Climategate.nl krijgt tussen de 5.000 en 20.000 echte unieke bezoekers per dag te verwerken krijgt en gemiddeld ongeveer 2.500 gevaren per maand (o.a. aanvallen, DDOS, brute force attacs en hack pogingen e.d.) te verduren. Om climategate.nl snel en veilig te houden maakt climategare.nl gebruik van zeer geavanceerde caching en security die o.a. geleverd worden door het Cloud Network Platform Cloudflare. Dit kan in sommige gevallen betekenen dat het aan de gebruikers kant mis kan gaan en dat je door deze services niet elke keer de nieuwste commentaren ziet.

Wat is Caching?
Caching is het tijdelijk opslaan van bestanden voor een snellere toegang. Caching vindt plaats op verschillende niveau’s en in verschillende programma’s. Je internetbrowser cached bijvoorbeeld internetbestanden die veel worden opgevraagd. Een processor slaat tijdelijk informatie op die veel in het besturingssysteem wordt gebruikt. Wanneer je een website opent in jouw internetbrowser worden er verschillende extra bestanden ingeladen, zoals bijvoorbeeld het logo van de website. Door caching worden deze extra ingeladen bestanden tijdelijk lokaal opgeslagen. Deze bestanden hoeven dan niet opnieuw van de server te worden gedownload, wat belasting op de server verlaagt en de laadtijd van de pagina verhoogt, wanneer je de pagina opnieuw opent.

Hoe kan je het dan het beste deze site bekijken?
1) Gebruik altijd de nieuwste versie van Google Chrome, dit is de meeste gebruikte en beste browser die beschikbaar is!
2) Gebruik zeker geen Firefox of Safari, deze browsers werken slecht en kunnen minder goed omgaan met caching.

Cache settings in Google Chrome
– Klik bovenaan in de menubalk op het Blad Icoontje (de 3 streepjes onder elkaar)
– Klik op Instellingen (Settings).
– Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven… (Show advanced settings)
– Klik op de knop Browser gegevens wissen.. (Clear Browsing data) en een nieuw klein scherm verschijnt.
– Kies de periode die u wilt verwijderen (of voor Alle cookies, de onderste keuze) – zet dit op 1 uur!
– Klik op de knop Browser gegevens verwijderen… (Clear browsing data)

Zorg dat je de cache “Periode” op 1 uur zet! Dit betekent dat de cache maar maximaal 1 uur wordt bewaard, zo weet je zeker dat je altijd de meeste recente versie aan het bekijken bent. Mocht dit nog niet afdoende zijn kan je altijd nog de functie toets “F5” of beter nog “CTRL + F5” tegelijkertijd gebruiken om de meest recente versie van de site en commentaren te zien. Je kan ook de caching helemaal UIT zetten zodat u zeker weet dat je altijd de meest recente versie te zien krijgt. Dit geld ook voor de telefoon of tab, gebruik Google Chrome, en zet de caching settings op 1 uur, of helemaal uit.

Chrome extensie
Je kan ook een Chrome extensie gebruiken (Clear Cache) om de site cache te verwijderen, de wordt door 790.000 andere mensen ook gebruikt.

Nieuwsbrief
Mails, met de nieuwste berichten, worden dagelijks 1x gestuurd, als er nieuwe berichten zijn, maar NIET op zondag en dinsdag.
Er zit een maximum aan van ongeveer 12.000 mails per maand dus het kan zijn dat er geen ruimte meer is aan het einde van de maand, dan krijg je dus geen mail meer.

Feiten
Er zijn duizenden (5k – 35k) echte unieke bezoekers per die de site bekijken en meelezen.
Er zijn honderden (50 – 500) die per dag (uitgebreid) reageren op artikelen en op elkaar.
Er worden per maand meer dan 12.000 mails verstuurd waarvan er 51% geopend worden en 40% klikt op een link
Er is 1 “klacht” c.q. opmerking per dag welke te maken heeft met een van het bovenstaande.