Waarom soms uw reacties niet zichtbaar worden

Versie 260725

Uw reactie kan om veel redenen niet op de site zichtbaar worden, wij noemen de 3 belangrijkste:

[1] U bent door de moderator of onze security geblokkeerd, omdat u zich niet aan de regels van de site hebt gehouden of woorden en links gebruik hebt die niet wenselijk zijn.

Hier kunt u niets aan doen.

[2] U bent door ons security systeem geblokkeerd omdat uw IP adres voorkomt op belangrijke lijsten van verdachte personen, de zogenaamde RBL’s (Real-Time-Blacklist)

Wij controleren regelmatig de geblokkeerde reacties op vals positieve meldingen, dus is de kans groot dat uw reactie binnen dezelfde dag alsnog geplaatst wordt. Wacht dus even voor u uw reactie een tweede keer post. Blijft hij weg, en overkomt dit u vaker, laat dit dan even aan ons weten via https://www.climategate.nl/contact-opnemen/ zodat we beter op uw reacties kunnen letten. Bespaar ons het voortdurende corrigeren en de vertraging in het plaatsen, en zorg dat u van de RBL’s afkomt (zie onder)

[3] U probeert contact te maken met climategate.nl vanuit een land waarvan bekend is dat daar veel aanvallen vandaan komen. Deze landen blokkeren wij.

Laat dit even aan ons weten via https://www.climategate.nl/contact-opnemen/. In sommige gevallen kunnen we dit corrigeren. Maar vaak is er niets aan te doen.

Toelichting blacklists

 Wat zijn blacklists?

Wij gebruiken meerdere professionele beveiligingssystemen naast elkaar, zoals miljoenen andere grotere websites. Een belangrijk gereedschap daarvan zijn “blacklists” met de adressen van heel erg veel verdachte personen, die door de beveiligingssoftware bedrijven worden bijgehouden, de zogenaamde RBLs.

Dat is een soort BKR van het internet, maar dan wel volledig anoniem. Staat u op zo’n RBL, dan komt u niet door het filter en gaat uw reactie in de spam box. Daar kijken wij regelmatig in om onterecht gefilterde reacties eruit te halen. Staat u op teveel blacklists, dan moet dit terughalen handmatig en kost het ons veel tijd en ergernis. Zorg dus dat u van de blacklists af komt!

Deze filters werken erg goed en halen er bijna 100% van de ongewenste berichten uit. Dat zijn er honderdduizenden voor een site als climategate. De filters uitzetten of minder streng maken is dan ook geen optie voor ons. Komt u er bij ons niet doorheen maar bij een andere site wel, dan hebben die waarschijnlijk hun beveiliging niet goed op orde.

Hoe kom ik van een blacklist af?

U kunt op zo’n blacklist terecht komen terwijl u zich van geen kwaad bewust bent. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat uw computer een virus heeft dat met kwade bedoelingen stiekem heel veel e-mails verstuurt vanuit uw adres. Daar merkt u niks van, maar het internet wel.

https://www.ziggo.nl/klantenservice/internet-wifi/veiligheid/blacklisting

Als u de oorzaak verhelpt, wordt u na een tijdje vanzelf van de blacklisten afgevoerd en komt u dus ook weer door onze filters heen. Dat kunt u versnellen door contact op te nemen met de blacklist beheerders, nadat u uw computer opgeschoond hebt. Soms staat uw thuis-IP adres op een blacklist, maar dat van uw smartphone niet. Dan kunt u zo lang via uw telefoon reageren op de site.

U kunt zelf controleren of u op een blacklist staat: https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

Daarvoor moet u wel uw (openbare) IP adres kennen. Als u dat niet weet, kunt u dat opzoeken. Daarbij gaat het dus om uw openbare IP adres. Dat begint niet met 10 of met 192 (dit zijn interne IP-Nummers), maar bijvoorbeeld met 83.

In de meeste gevallen kunt u dat hier opvragen: https://www.xs4all.nl/klant/veiligheid/mijnip

Contact

Mocht u er echt niet zelf uitkomen, stuur dan een mail via ons contact formulier:

https://www.climategate.nl/contact-opnemen/

Zet daar dan de volgende vier gegevens in:

  • Vanuit welk land probeert u contact te maken?
  • Wat is het uitgaande (openbare) IP-nummer?
  • Hoe laat heeft u op welke bericht geregeerd? (Mits van toepassing)
  • Welk email adres heeft u gebruik?

Namens het Climategate team, bedankt!