Kernenergie geen politieke splijtzwam meer

Geplaatst: 29 april 2010 06:15, laatste wijziging: 28 april 2010 23:47

van onze redactie binnenland

DEN HAAG – De kans op een tweede kerncentrale in Nederland neemt toe. Mogelijk donderdag al besluit het demissionaire kabinet de voorbereidingen voor een besluit voor een tweede centrale voort te zetten.

Inmiddels tekent zich een politieke meerderheid voor een nieuwe centrale af van CDA, VVD, PVV en SGP. PvdA en D66 zijn niet meer per definitie afwijzend.

Hét moment voor een besluit is de komende kabinetsformatie. De grootste kanshebber voor een nieuwe centrale is het Zeeuwse Borssele. Energiebedrijf Delta heeft als enige een vergunning aangevraagd. Het wil medio 2018 in Borssele een nieuwe nucleaire energiecentrale in gebruik nemen, die 600.000 huishoudens van energie voorziet.

Lees hele artikel -> www.nd.nl