Op 2 oktober jl. poste Andrew Revkin op zijn NYT Dot Earth Blog een door 2 sociologen opgesteld schema van de climate change denial machine met gelukkig – of helaas? – geen rechtstreekse verbinding tussen de blogs en de olieindustrie. Hierboven het doeltreffende antidotum van Jo Nova – bekend van het al even instructieve Scetipcs Handbook. Klik op de poster voor de grote pdf versie.

Hieronder de toch ook wel instructieve alarmistische “dit is waarom we het tegen de sceptici verliezen” plaat van Andrew Revkin… want als de tegenstander bang voor je begint te worden heb je de oorlog natuurlijk al gewonnen!

En natuurlijk is er ook een onbekende scepticus opgestaan die een vergelijkbaar alarmistisch schema heeft gemaakt. Andrew Revkin is zo eerlijk deze plaat aan zijn artikel toe te voegen en zelfs te erkennen dat hij relevantie heeft!

Wie maakt snel de vergelijkbare platen voor de twee kampen in de Nederlandse situatie?